Kauneus  — 10.12.2019

Taiteilija Kiehl’sin joulumaailman
takana

Helsingissä asuva kuvittaja Janine Rewell sai kunnian toimia vuoden 2019 Kiehl’s-joulumaailman suunnittelijana ja kuvittajana. Hänen kädenjälkensä näkyy valikoitujen Kiehl’s-joulutuotteiden pakkauksissa ja brändin myymälävisuaaleissa ympäri maailman.

Pyysimme Janinea itseään kertomaan projektin taustoista ja inspiraation lähteistä.

Kuinka alunperin päädyit kuvittajan ammatiin?

 

”Piirtäminen oli lempijuttuni jo lapsena. Kuvislukiosta menin Taideteolliseen Korkeakouluun opiskelemaan graafista suunnittelua, mutta opintojen ohella jatkoin piirtämistä, joka kehittyi kuvittamiseksi toimeksiantojen kautta. Valmistuttuani minulla oli jo paljon ammattikokemusta kuvittajana ja asiakaskuntani oli kasvanut jo sen verran, että uskalsin aloittaa yksityisyrittäjänä kokopäiväisen kuvittamisen.

 

Nyt siitä onkin vierähtänyt jo yli kymmenen vuotta: agenttien ja assistenttien avustuksella työskentelen kansainvälisten tunnettujen brändien parissa. Toki kaikista kivointa on, kun kädenjälki näkyy Suomessa, missä itse asun! Graafinen suunnittelu on edelleen vahvasti mukana tekemisessäni, ja sen avulla olen oppinut ymmärtämään kuvituksen suunnittelua suurempiin tuotantokokonaisuuksiiin, josta tämä Kiehl’sin kampanja on hyvä esimerkki.”

 

Kiehl’sin jouluilmeen suunnittelija Janine Rewell.

Kuinka sinusta tuli Kiehl’sin tämän vuoden jouluilmeen suunnittelija ja kuvittaja?

 

”Kiehl’sin taiteellinen suunnittelija löysi minut sekä teokseni Intagramin kautta. He pyysivät minua aluksi tekemään testikuvituksia joulukampanjaan parin muun kuvittajan rinnalla ja lopulta minut valittiin tekijäksi. Sen jälkeen todellinen työ vasta alkoi. Sunnitteluprosessi alkoi tutustumalla Kiehl’sin New Yorkin pääkonttoriin ja tiimiin. Siellä vasta ymmärsin, kuinka laajasta kampanjasta olikaan kyse.”

”Kokonaisuudessaan työ kesti elokuusta tammikuuhun, jonka jälkeen purkit ja pakkaukset menivät tuotantoon. Kyseessä on niin iso brändi, ettei yksi ihminen mitenkään olisi voinut jalkauttaa kaikkea Kiehl’sin visuaalisuutta ja markkinointia maailman jokaiseen maahan. Minä keskityin kampanjan pääelementtien luomiseen ja Kiehl’sin oma graafinen tiimi sovelsi sitten kuvituksia myymälöistä animaatioihin ja lahjapakkauksista näyteikkunoihin. Kiehls’in joulukampanjat ovat jo vuosia olleet hyvin värikkäitä ja kuvituspainotteisia. Muistan nähneeni aiempien vuosien kampanjoita ihaillen ja toivoen, että joku päivä pääsisin itsekin tekemään näin laajaa ja hienoa kokonaisuutta.”

Mistä olet saanut inspiraation Kiehl’sin tämän joulun visuaalisuuteen?

 

”Kiehl’sin historia juontaa juurensa New Yorkiin ja joulukampanjan visuissa haluttiin tuoda esille juurikin tuon kaupungin ominaispiireitä: värikkyyttä, moninaisuutta ja vilkkautta. Joulun tunnelmaa tuodaan esille ilman perinteistä joulupukkia ja lumikasoja. Onhan nimittäin joulu aika erilainen joka puolella maapalloa ja kampanjan tulee toimia niin pohjoisessa Suomessa kuin Australian auringon alla. Suurin osa kosmetiikkabrändeistä on suunnattu vain naisille, mutta Kiehl’siltä löytyy tuotteet niin miehille kuin naisillekin, joten oli myös tärkeää suunnitella joulukamppiksen tyyli niin, että se puhuttelisi kaikkia yhtälailla.”

Kuinka vietät tänä vuonna joulua?

 

”Tänä vuonna järjestän ensimmäistä kertaa joulun omalle perheelleni, joten puuhaa riittää. Usein olemme olleet puolisoni kanssa ulkomailla joulun, joten omistan hädin tuskin edes joulukoristeita kuusen oksille. Nyt saakin sitten miettiä, minkälaisen joulutyylin luo kotiinsa. Pukin konttiimme menee kyllä tänä vuonna aika monta Kiehl’sin pakettia!”

Kiehl’sin jouluiset Holiday edition -tuotteet ja muut suosikit ovat varma lahjavinkki läheisille ja rakkaille. Löydät ne Kiehl’sin myyntipisteeltä kaikista Stockmann-tavarataloista ja verkkokaupasta.