Kauneus  — 19.1.2017

Sebastian Professionalin Benjamin Martinin opit: Vaali juuria

Benjamin Martin kiertää ympäri maailmaa kouluttamassa kampaajia ja hiusmuotoilijoita uusimpiin trendeihin ja tekniikoihin. Stockmannin juttusarja esittelee muodin ja kauneuden vahvoja vaikuttajia.

Miltä kuulostaisi tällainen työkeikka: Meksiko, Kiina, Suomi, Intia, Kanada, Kalifornia, Sveitsi? Hiusmuotoilun edelläkävijäbrändin Sebastianin Benjamin Martinille luettelo on arkipäivää. Tanskalainen Martin on yli puolet vuodesta jossain päin maailmaa opettamassa, kouluttamassa ja innostamassa kampaajia ja hiusmuotoilijoita uusimmista tekniikoista, trendeistä ja innovaatioista.

Martin on tehnyt Sebastian Professionalin kanssa töitä jo vuodesta 2010, mutta muistaa edelleen tarkasti ne kolmekymmentä minuuttia, kun kuuli 70-luvulla perustetun brändin tarinan ensimmäistä kertaa.

“Olin puolessa tunnissa täysin myyty. Sebastian on vaikuttanut valtavasti siihen, miltä näytämme nykypäivänä. Suurimman vaikutuksen teki ajattelu kaiken taustalla: jos haluaa tehdä jotain uutta, mutta välineitä ei ole, ne pitää kehittää itse.”

MUISTA VAALIA JUURIA

Mitä olet oppinut brändin rakentamisesta?

 

”Vähän yli vuosi sitten olin työmatkalla Kaliforniassa, kun päätin lähettää Sebastianin perustajille Geri Cusenzalle ja John Sebastianille sähköpostiviestin, jossa esittelin itseni ja kysyin, haluaisivatko he ehkä lähteä lounaalle, kun olen Beverly Hillsissä. En osannut odottaa, että he vastaisivat viestiini. Oli uskomaton kokemus, että pieni poika Tanskasta pääsi syömään Sebastianin perustajien kanssa. He muistuttivat, että olemme alusta saakka olleet brändi, joka välittää: jos otamme, annamme takaisin. Kun teemme yhteistyötä ihmisten kanssa, haluamme, että he jakavat arvomme.”

 

Millaista työsi on käytännössä?

 

”Johdan kansainvälistä koulutustoimintaamme, joten kierrän ympäri maailmaa ja koulutan uusimmista trendeistä ja sesongin tuotteista. Suomalaiset kampaajat ja hiusmuotoilijat poikkeavat kaikista muista Pohjoismaista siinä, että he ovat erittäin kiinnostuneita faktoista ja ainesosista ja yksityiskohdista. Arvostan sitä, että jos he ottavat Sebastianin tuotteet omaan salonkiinsa, he todella haluavat tuntea tuotteet ja uskoa niihin.”

 

Mikä työssäsi on parasta?

 

”Loistan, kun pääsen suunnittelemaan ja toteuttamaan tapahtumia. Kun vastasin Pohjoismaista, halusin järjestää tapahtuman, joka inspiroisi hiustaiteilijoita ja kirkastaisi Sebastianin brändiä. Tapahtuma kasvoi hetkessä koko Euroopan laajuiseksi, viimeksi osallistujia oli 800.”

RAKENNA ENSIN PERUSTA

Mikä työssäsi on vaikeinta?

 

”Suunnittelu. Yritän suunnitella 12 kuukautta eteenpäin, mutta kalenterini on melkoinen palapeli. Usein on niin, että esimerkiksi Meksiko ja Pohjois-Amerikka haluaisivat minut juuri samaan aikaan. En ole kauhean hyvä jättämään aikaa vapaa-ajalle, mutta olen huomannut, että mitä vanhemmaksi tulen, sitä mukavampaa on palata aina välillä kotiin Kööpenhaminaan.”

 

Mitä neuvoja antaisit heille, jotka ovat kiinnostuneita työstä kauneusalalla?

 

”Kun minä aloitin, oli tärkeää hakeutua paikkaan, jossa sai hyvän pohjakoulutuksen ja jossa pääsi hiomaan taitojaan. Tein paljon ilmaiseksi töitä muotiviikoilla ja teattereissa, kun kehitin osaamistani. Se oli aikaa ennen sosiaalista mediaa. Nykyään kannattaa tosissaan miettiä, miten somea käyttää oman brändinsä rakentamiseen niin, että Sebastianin kaltaiset brändit kiinnostuvat siitä.”

 

Mikä on lempituotteesi Sebastianin valikoimasta?

 

”Re-Shaper-hiuskiinne. Sebastianin klassikko oli ensimmäinen hiuskiinne, jota saattoi suihkuttaa myös tuote väärinpäin käännettynä. Siinä on keskivahva tuki, mutta hiusta pystyy edelleen muotoilemaan. Parasta on, että hiuskiinteemme eivät tuoksu: voit istua kymmenen tuntia kampaamossa ilman, että koko huone haisee banaanilta.”

 

 

Sebastian