Kauneus  — 12.1.2017

Lumenen Tiina Benskyn opit: Kuuntele niitä, joille teet

Markkinoinnin operatiivinen johtaja Tiina Bensky vie maailmalle täysin uudistunutta Lumenea. Hän kertoo tärkeimmät oppinsa isosta rutistuksesta. Stockmannin juttusarja esittelee suomalaisen muodin ja kauneuden vahvoja vaikuttajia.

Lumene uudisti viime vuoden lopussa koko brändinsä: osan raaka-aineformuloista ja teknologioista sekä pakkaukset, logon ja bränditarinan. Näin isoa urakkaa kutsutaan 360-lanseeraukseksi.

”Lumene haluaa tehdä globaalin läpimurron ja olla ensimmäinen skandinaavinen it-kosmetiikkabrändi, joten siksi oli tehtävä näin iso uudistus”, Tiina Bensky kertoo.

Hän vastaa Lumenen markkinoinnista ja sen jalkautuksesta, viestinnästä ja pr:stä globaalisti. Hänet pestattiin työhönsä vuosi sitten L’Oréalilta.

”Lanseerauksen ajoitus osui kuin nenä päähän, koska Suomi on nyt tosi in maailmalla”, Bensky kertoo.

”Suomen luonnossa on ainutlaatuiset arktiset olosuhteet pimeyden ja valon vaihteluineen, mitä kutsumme vuotuiseksi valonkierroksi. Tuotteissamme käytettävät luonnon raaka-aineet ovat siksi täällä vahvoja ja tehokkaita.”

TUTKI, ÄLÄ LUULE

Mikä on tärkein Lumenella saamasi oppi?

 

”Varmastikin se, miten kuluttajien mielipiteistä lähdetään hakemaan trendejä ja vaikutteita tuotteisiin ja miten niistä kommunikoidaan. Toimitusjohtajamme Michel Dallemagne on maailmankansalainen, ja hänen brändinrakennustaitonsa on ollut jotain sellaista, mihin en ole aiemmin törmännyt. Se näkyy pieninä yksityiskohtina ja siinä, miten paljon olemme esimerkiksi hioneet pakkausten yksityiskohtia. Hän on hyvin perehtynyt Suomeen ja osaa poimia täältä olennaiset. On tärkeää osata katsoa pidemmälle tulevaisuuteen, eikä jäädä mukavuusalueelle.”

 

Mitä olet oppinut työssäsi brändin rakentamisesta?

 

”Brändin viestin pitää puhutella. Vaikka luulet tietäväsi, mitä kuluttajat ajattelevat ja haluavat, et kuitenkaan välttämättä tiedä. Ihmiset ovat niin erilaisia. Olemme tutkineet kuluttajien haluja kaikilta kanteilta liittyen tuotteisiin, niiden formulointiin, pakkauksiin ja tuotenimiin.”

KAAOS TALTTUU ASIA KERRALLAAN

Mitä olet oppinut työssäsi esimiehenä olemisesta?

 

”Olen oppinut tietynlaista joustoa ja hektisyyden hallintaa, kun lanseeraus on pitänyt tehdä monessa maassa lyhyessä ajassa. Minulla on superhyvät tiimit Suomessa, Pietarissa, New Yorkissa, Tukholmassa ja Lontoossa. Kaikki ovat olleet tosi sitoutuneita tähän. Meillä on vahva usko siihen, että meillä on jotain hyvää käsissämme ja saamme tämän onnistumaan. Ohjenuoranani esimiehenä on motivointi, kunnioittaminen, arvostaminen, hyväksyminen sekä selkeät tavoitteet ja niiden seuraaminen.”

 

Mitä olet oppinut työssäsi ajanhallinnasta?

 

“Kaikki on kaoottista (nauraa). Minulla on kaksi pientä lasta, joten ainakin olen oppinut tekemään töitä lentokentillä ja lentokoneissa. Olen noin kolmanneksen työajastani ulkomailla. Työni vaatii organisointikykyä ja järjestelmällisyyttä, ja olen oppinut ratkaisemaan yhden asian kerrallaan. Mielestäni jatkuva vuorovaikutus ja läpinäkyvyys työyhteisössä on erittäin tärkeää, koska silloin vältytään yllättäviltä käänteiltä.”

HELEÄ IHO ON KAIKEN PERUSTA

Miten oma tyylisi on kehittynyt kauneusalalla työskennellessäsi?

 

”Tyylini kulkee nykyään käsi kädessä brändin mukana. Kun aloitin Lumenella, aloin aivan eri tavalla seurata skandinaavisia vaatebrändejä. Olen kiinnostunut enemmän skandidesignistä ja hankkinutkin sitä. Brändillä on aina tietty persoona.”

 

Paras kauneusvinkkisi?

 

”Hyvinvoiva, kosteutettu ja heleytetty iho on lähtökohta kaikelle. Minulla on ihonpuhdistuksen jälkeen kaksi luottotuotetta: Lähde-Micellar-puhdistusvesi ja Lähde-geelinaamio. Niiden jälkeen iho tuntuu hyvinvoivalta ja pehmeältä.”

Lumene-tuotteet kaikissa Stockmann-tavarataloissa ja verkkokaupassa >>