Kauneus  — 2.3.2022

Kierrätettävää kosmetiikkaa

Kierrätys, kestävä kehitys ja ympäristöystävällisemmät pakkaukset ovat nyt pinnalla kosmetiikassa.

”Kosmetiikkapakkausten kierrätykseen kiinnitetään nykyään paljon huomiota. Tuotteissa hyödynnetään laajasti kierrätysmateriaaleja, ja Stockmannin kosmetiikkaosastolla voi helposti kierrättää vanhat kynsilakat sekä aerosolipullot. Kiehl’s ottaa lisäksi vastaan omia tyhjiä tuotepakkauksiaan. Kerättyäsi useamman tyhjän pakkauksen voit saada heiltä kiitoksena tuotepalkinnon”, kertoo Stockmannin kosmetiikkaneuvoja Mari Ekholm.

Kiehl’s: kierrätettäviä pakkauksia

Kiehl’sillä on panostettu tuotteiden tehokkaisiin koostumuksiin ja pakkausten helppoon kierrätettävyyteen. Tuotepakkaukset voi kierrättää kaikissa Stockmann-tavarataloissa, jolloin asiakas saa mukaansa leimakortin palkintoa varten. Palkinnon saa, kun tuo pisteelle viisi tyhjää Kiehl’s-tuotepakkausta. Tavarataloista tyhjät muovipakkaukset jatkavat matkaansa Riihimäen muovijalostamoon, josta käsitelty muovi lähtee uusiokäyttöön.

Lumene: kotimaista kiertotaloutta

Lumene on kosmetiikan kiertotalouden pohjoismainen edelläkävijä, joka on hyödyntänyt elintarvike- ja metsäteollisuuden sivuvirtoja jo 20 vuotta. Tämä tarkoittaa, ettei kukaan poimi puolukkaa, lakkaa tai mustikkaa pelkästään Lumenea varten, vaan yritys kehittää ja hyödyntää esimerkiksi marjamehun valmistuksesta jäljelle jääviä raaka-aineita.

 

”Lumene aloitti sivuvirtojen tutkimus- ja kehitystyön jo vuonna 1999, ja vuonna 2002 lanseerattiin ensimmäinen elintarviketeollisuuden sivuvirrasta kehitetty raaka-aine, lakan siemenöljy, jota löytyy muun muassa Lumenen ikonisesta VALO Nordic-C Ravitsevasta vitamiini-tehohoidosta”, kertoo Lumenen tuotekehitysja vastuullisuusjohtaja Tiina Isohanni.

La Mer: tulevaisuus valtamerille

La Mer on jo 15 vuoden ajan omistautunut tukemaan valtamerten suojelutoimia La Mer Blue Heart -ohjelman kautta. Tekemällä yhteistyötä ympäristön puolestapuhujien kanssa ja perustamalla La Mer Blue Heart Ocean -rahaston La Mer on ollut mukana turvaamassa valoisamman tulevaisuuden maapallon merille.

Murumuru: lähituotettua luonnonkosmetiikkaa

Murumurun tuotteet ovat lähituotettua luonnonkosmetiikkaa, jonka ainutlaatuisen mehukkaat ja ravitsevat raaka-aineet hellivät ihoa ja hiuksia. Tuotteet kehitetään ja valmistetaan rakkaudella alusta loppuun asti Helsingissä, josta tuotteet lähetetään suoraan jälleenmyyjille. Myös raaka-aineissa loistavat Suomen luonnosta saatavat tehokkaat ainesosat. Näitä ovat muun muassa antioksidanttinen vadelmavesi, ruusunmarjauute, puna-apilauute, ja nokkosuute.

Biotherm: panostus pakkauksiin

Biothermin uudistuneissa ihonhoitotuotteissa on kiinnitetty erityistä huomiota kierrätykseen. Kierrätettävien tuotteiden korkit on valmistettu 100 % kierrätysmuovista ja lasipurkit jopa 40 % kierrätyslasista. Pakkausrasiat ovat kierrätyspahvia ja sellofaanikääreiden käyttöä on vähennetty merkittävästi. Biosource-puhdistustuotteiden pumppupullot sekä jättikokoisten hoitoja puhdistustuotteiden kierrätettävät pullot ovat myös 100 % kierrätysmuovia. Waterlover-aurinkotuotteiden koostumukset ovat mahdollisimman vesistöystävällisiä ja pakkaukset ekologisia. Vastuullisuus asetetaan etusijalle myös uusien tuotekoostumuksien kehityksessä.

Origins: puheesta puiksi

Origins lanseerasi vuonna 2009 American Forests Global ReLeafin kanssa Plant-A-Tree-hankkeen, joka on auttanut istuttamaan jo yli 500 000 puuta ympäri maailman. Puut auttavat palauttamaan metsäpalojen ja luonnonkatastrofien vaurioittamia alueita. Suomen Originsin tekemä lahjoitus on mahdollistanut perinnemetsän istuttamisen luonnonsuojelualueelle, joka ostettiin entiseltä hakkuualueelta.

Dior: täydelliset täyttöpakkaukset

Dior lanseerasi viime vuonna kaksi ikonista tuotetta uusissa täytettävissä pakkauksissa. Rouge Dior Refill -huulipuna tuo ympäristöystävällisemmän version klassikkohuulipunalle. Huulipunan loputtua voi sen täyttää millä tahansa 75 huulipunasävystä. Sauvage EdT -tuoksusta on myös saatavilla täytettävä pakkaus. Helppokäyttöinen, ympäristöystävällinen suunnittelu mahdollistaa täytön sekä 30 ml että 100 ml tuoksulle tippaakaan hukkaamatta. Innovatiivisen auto-stop-mekanismin ansiosta täyttö keskeytyy pullon ollessa täynnä.

L’Oréal Paris: kestävää kehitystä

L’Oréalin kestävän kehityksen ohjelma perustuu vuodelle 2030 määritellyille uusille tavoitteille ilmastonmuutoksen torjumiseksi. Ympäristö- ja sosiaalisten haasteiden kasvaessa L’Oréal on päättänyt nopeuttaa niiden toimintamallien käyttöönottoa, jotka parantavat maapallon kantokykyä. Vuoteen 2025 mennessä kaikki L’Oréalin toimipisteet ovat hiilineutraaleja ja kaikki muovipakkaukset ovat uudelleentäytettäviä, uudelleenkäytettäviä, kierrätettäviä tai kompostoitavia.

Chanel: kaikki kameliankukasta

Chanelin uusi, innovatiivinen ihonhoitolinja N° 1 DE CHANEL tarjoaa kestävämmän lähestymistavan kauneuteen. Pääraaka-aine innovatiivisten ainesosien ytimessä on kamelia, joka oli Gabrielle ”Coco” Chanelin lempikukka. Koostumuksissa on käytetty jopa 76 % kameliankukan johdannaisia, kuten terälehtiä, siemeniä ja hiivaa, jotta kaikki kasvista käytettävissä oleva hyödynnettäisiin mahdollisimman tehokkaasti.

 

Tuotteet on pakattu entistä kevyempiin lasipurkkeihin ja -pulloihin, joista osa on myös uudelleentäytettäviä. Pakkauksissa käytetyt musteet ovat kaikki luonnonmukaisia ja korkkien logo on tehty kaiverrustekniikalla musteella painamisen sijaan. Sellofaanikääreistä on myös luovuttu ja sisällä oleva paperinen tuotelehtinen on korvattu QR-koodilla. Kaikki tuotesarjan korkit sisältävät kierrätettyjä tai bioperäisiä materiaaleja, ja lisäksi Revitalizing Cream -voiteen kannessa on käytetty kameliankukan siementen kuorta.

Chanel
N° 1 DE CHANEL -linja on nyt myynnissä rajoitetusti valikoiduissa tavarataloissa.

 

Kosmetiikkaostoksille

Inspiraatiota vastuullisiin valintoihin