Kauneus  — 27.10.2021

Luo oma luottolook – Inke Ketosen salaisuudet omannäköiseen iltameikkiin

Meikkeihin ja ihonhoitoon isolla intohimolla suhtautuva Inke Ketonen kokosi inspiraatiota ajankohtaiseen iltameikkiin kauden uutuuksista.

Meikeillä leikittely on hauskaa arkenakin, mutta juhlaan vasta onkin ihanaa laittautua. Virittäydy tunnelmaan ja kokeile rohkeasti uusia sävyjä ja lookeja. Millaiseksi oma luottomeikkilook päivittyisikään vaikkapa värejä vaihtamalla tai jotain pientä ja jännää siihen lisäämällä?

 

Kokosin inspiraatiota ajankohtaiseen iltameikkiin kauden uutuuksista, enkä malttanut olla jakamatta muutamaa omaa kauneussalaisuuttani, jotka olen vuosien varrella todennut tosi toimiviksi.

Pintaan ja pinnan alle

Heleä, hehkuva iho on myös juhlameikkini perusta. Aloitan valmistautumisen iltaan kosteuttavalla naamiolla. Kaunista kuulautta meikkipohjaan saan laittamalla sen alle pari pisaraa ravitsevaa kasvoöljyä sekä heleyttävää, meikin kestoa parantavaa ja ihoa sileyttävää primeriä.

 

Meikkipohjaksi valitsen ohuen, mutta kauniisti peittävän meikkivoiteen, jonka voin luottaa pysyvän paikoillaan koko illan.

 

Primeri ja meikkivoide
Yves Saint Laurent Touche Éclat Blur Primer -pohjustusgeeli ja Armani Luminous Silk -meikkivoide ovat kuulaan ja kestävän meikkipohjan salaisuus.

Puheenaiheita ja katseenkerääjiä

Valitsetko värit sävy sävyyn vai lähdetkö harkitusti kiinnostavalle törmäyskurssille? Sinä päätät! Pienilläkin päivityksillä ja kokeiluilla saa aikaan todella erilaisia lookeja.

 

Itse valitsen yhden näyttävämmän jutun tai tuotteen, jonka lisään tai vaihdan luottonudemeikkiini – tarpeeksi tuttua ja sopivasti uutta on osoittautunut loistavaksi juhlameikin kaavaksi.

 

Kokeile myös asustaa meikillä: luottoasun saa päivitettyä erilaisiin fiiliksiin jo pelkkää meikkilookiakin vaihtamalla.

 

Juhlavat värimeikit
Väriä iltameikkiin tuovat Byredo Eyeshadow Palette, sävy Sciomancer (vain Helsingin tavratalosta) ja Tom Ford Lip Color, sävy Scarlet Rouge.

Huolettomiin hiuksiin

Näyttävämmän meikin pariksi valitsen itse yleensä aika iisin kampauksen. Rennot hiukset ovat hyvä pari kaikenlaisille tyylikokeiluille!

 

Luottohiusnaamioni tuo hiuksiin sileyttä ja kaunista kiiltoa latistamatta niitä – tätä uskallan käyttää ennen juhliakin. Kestävää tuuheutta kampaukseen saan kuiviin hiuksiin suihkittavasta tekstuurispraystä, jonka avulla hiukset pysyvät oikeasti kuohkeina koko illan. (Ja pssst, vielä yksi vinkki kampauspöydälle: luonnonharjaksinen Denman-hiusharja on kulttikamaa ja todellinen löytö.)

 

Hiustuotteet
Rento iltakampaus syntyy Moroccanoil Dry Texture Spray -rakennesuihkeella ja Denman The Finisher -hiusharjalla.

Kaunista käsilaukkuun

Myönnetään: useimmiten juhlissa on niin hauskaa, etten ehdi meikkiäni liiemmin korjailla. Pakkaan kuitenkin käsilaukkuun aina muutaman täsmätuotteen, joilla pidän lookin helposti yhtä hehkuvana aina kotiinpaluuseen saakka.

 

Oma salainen aseeni on voidemainen poskipuna, jota varovaisesti sormin taputtelemalla saa freesattua ilmeen todella hehkeäksi. Lisäile puuteria maltilla tai kokeile vaihteeksi virkistävää kasvosuihketta, jottei ihon pinta keikahda vahingossa liian mattaiseksi.

 

Iltameikit käsilaukkuun
Salaiset aseet iltameikin korjailuun: Byredo Colour Stick, sävy Vienna (vain Helsingin tavratalosta), Chanel Les Beiges -puuteri, sävy 20 (vain tavrataloista) ja Bioeffect OSA Water Mist.

Uusia tuoksumuistoja

Joko tuoksukokoelmastasi löytyy tummempi unisex-tuoksu? Lämpimät, puun ja nahan savuisia nuotteja yhdistelevät tuoksut ovat omia suosikkejani. Kenties hieman yllättäväkin kontrasti syvän ja tumman tuoksun ja vaikka kuinka värikkään, kepeän ja kuplivan juhlalookin välillä on todella mielenkiintoinen yksityiskohta.

 

Maison Margiela Replica by the Fireplace -tuoksu
Maison Margiela Replica by the Fireplace EdT on lämmin ja pehmeän mausteinen unisex-tuoksu.

Katso tallenne: Kauneuden salaisuudet Maria Veitolan kanssa
Kauneuden Live Shopping -lähetyksessämme Maria Veitola selvittää sosiaalisen median ammattilaisten Hanna Väyrysen, Mari Saarenrinteen, Jekku Berglundin ja Janita Aution parhaat kauneusvinkit ja -salaisuudet. Katso tallenne ja ota talteen parhaat kosmetiikkavinkit! Katso tästä.

 

Ota avuksi Stockmannin kauneuspalvelut
Löydä juuri sinulle sopivat tuotteet runsaasta valikoimastamme. Ammattitaitoiset kauneuden asiantuntijamme antavat henkilökohtaista opastusta tuotevalinnoissa, ihonhoitoon liittyvissä asioissa ja meikkaamisessa – myös etänä. Lue lisää ja varaa aikasi.

 

MyStockmann Beauty Guide
Syksyn MyStockmann Beauty Guide on ilmestynyt! Lehdestä löydät sivukaupalla inspiraatiota tulevaan juhlakauteen: meikkitrendejä, kauneusvinkkejä ja hittituotteita – sekä huippuetuja yli 70 brändiltä. Nouda lehti tavaratalosta tai lue tästä.

 

Kosmetiikkaostoksille

 

Teksti ja kuvat: Inke Ketonen

Meikkeihin ja ihonhoitoon isolla intohimolla suhtautuva Inke Ketonen testailee kosmetiikkauutuudet ja -trendit Instagramissa (@inkermaar) sekä Inken Purkkinurkka -palstallaan.