Kauneus  — 14.4.2021

Nude 2.0 – Inke Ketosen vinkit huolettomaan mutta huoliteltuun lookiin

Meikkeihin ja ihonhoitoon isolla intohimolla suhtautuva Inke Ketonen testailee kosmetiikkauutuudet ja -trendit Instagramissa (@inkermaar) sekä Inken Purkkinurkka -palstallaan.

Nudemeikin paras puoli? Sen helppous! Luottotuotteilla ja muutamilla kätevillä kikoilla haltuun otettava look hoituu käden käänteessä ja näyttää ihan yhtä upealta niin rennolla kevätkävelyllä kuin sen kaikkein säväyttävimmänkin asun yllättävän kepeänä parina.

 

Kokosin täsmätuotteet täydelliseen nudelookiin luottotuotteistani sekä kevään kiinnostavimmista uutuuksista – näillä onnistut takuuvarmasti.

Aluksi kosteutta ja suojaa

Nudemeikin tärkein vaihe? Ihonhoito! Kun iho on hyvin kosteutettu ja ravittu, voi ihon pulmien peittämisen sijaan keskittyä piirteiden korostamiseen. Vannon ihoa heleyttävien hoitonesteiden, kosteuttavien suihkeiden ja runsaiden öljyjen nimeen enkä skippaa aurinkosuojaa pilvisenäkään kesäpäivänä.

Pääroolissa hehkuva meikkipohja

Nudemeikissä pääosaa näyttelee iho. Täysin virheettömän ihon tavoittelun sijaan keskityn tasoittamaan ihon sävyä ja lisäämään heleyttä. Tässä lajissa vähemmän on oikeasti enemmän – joskus voi riittää pelkkä peitevoidekin. Anna ihon kuultaa ja jätä puuteri vähemmälle: meikin kiinnittämiseen riittää pari pyöräytystä isolla, pehmeällä siveltimellä.

Syvyyttä silmiin ja kulmiin

Etsi itsellesi luottoluomiväri, joka on sävyn tai kaksi omaa ihonsävyäsi tummempi. Levitä mattapintaista tai aavistuksen helmiäistä sisältävää väriä koko liikkuvalle luomelle sekä ohuesti alaripsien tyveen, häivytä huolella – ja se on siinä. Lisää taivutettuihin ripsiin pidentävää ripsiväriä ja kampaa kulmakarvat rohkeasti ylöspäin ja hieman pörröön värillisellä kulmageelillä.

Pehmeää punaa ja aavistus kuultoa

Jotta lookista tulee raikas ja luonnollinen, tarvitsee tasainen iho parikseen varjoja ja valoa. Voidemaisella poskipunalla on vaikeaa mennä vikaan, omia suosikkejani ovat maitokaakaon ruskean ja vanhan roosan rajamailla seilaavat sävyt. Poskipäille ja huulten amorinkaareen taputtelen myös hennosti helmiäistä sisältävää hohtotuotetta – vau, mikä ero!

 

Tuoksu tekee lookin

Hyvä nudelook toimii niin arjessa kuin juhlassakin – vaihtelunhalun ratkaisen useimmiten tuoksua vaihtamalla. Tuplaan tuoksukokoelmani käyttämällä hajuvesiä myös ”päinvastoin”: suihkaus syvää ja tummempaa iltatuoksua on päivällä miltei jopa mielenkiintoisempi siinä, missä kepeämpi ja kukkaisempi tuoksu on yössä yllättävä, raikas ja mieleenpainuva valinta.