Juuri nyt  — 17.9.2019

Vastuulliset pakkausmateriaalit

Me Stockmannilla haluamme tuoda markkinoille korkealaatuisia pakkauksia ja säilyttää pakkausmateriaaliemme ympäristökuormituksen mahdollisimman pienenä. Vastuulliset pakkausstandardimme säilyvät myös kiireisen Hullut Päivät -kampanjan aikana.

Pakkausmateriaalien hankinnasta ja kehittämisestä vastaava Pasi Myllyniemi sekä verkkokaupan järjestelmien ja toimintatapojen kehittämisestä sekä henkilöstön kouluttamisesta vastaava Pasi Saastamoinen kertovat vastuullisuusnäkökulmista verkkokauppatilausten logistiikassa.

 

TARINA PAKKAUSTEN TAKANA

 

Tehtävänämme on huolehtia, että tilatut tuotteet saapuvat perille sekä hyväkuntoisina että ympäristöystävällisesti. Sen vuoksi tuotteet pakataan kestäviin kierrätysmateriaaleihin.

 

Stockmannin linjauksen mukaisesti tavoitteenamme on vähentää muovimateriaalien käyttöä kaikessa pakkaamisessa. Pyrimme pakkaamaan asiakkaan tilauksen aina yhteen pakettiin, ja verkkokauppatilaukset suunnitellaan niin, että kuljetukset saadaan ajettua perille täysinä kuormina. Hullut Päivät -kampanjan aikana tilauksia pakataan kahdelta eri varastointialueelta, jonka vuoksi joissakin tilanteissa yhden tilauksen tuotteet voidaan joutua toimittamaan erissä.

VERKKOKAUPPATILAUSTEN PAKKAUSMATERIAALIT

 

Lähetyslaatikot

Stockmann.comin personoiduista, pahvisista lähetyslaatikoista on olemassa neljää kokoa. Kolmen laatikon kokoa voidaan myös muokata tilauksen kokoon sopivaksi, jolloin toimitus tehostuu. Kaikki lähetyslaatikot ovat valmistettu FCS-sertifioiduista materiaaleista sekä Suomen että EU-lainsäädännön mukaisesti. Laatikon koosta riippuen kierrätyskuidun osuus on 30–85 %, ja pakkausten painovärit ovat aina vesiohenteisia. Pahvilaatikko on ympäristöystävällinen ja täysin kierrätettävä pakkaustapa.

 

Postituspussit

Verkkokauppatilaus voidaan lähettää myös postituspusseissa, jotka ovat 80 % kierrätysmateriaalista valmistettua LDPE-muovikalvoa. Pusseissa on kaksinkertainen suljentamahdollisuus, jolloin asiakas voi halutessaan myös palauttaa tuotteen samalla postituspussilla. Postituspussit ovat tuotettu 100 % uudistuvalla energialla ja ne soveltuvat muovinkierrätykseen.

 

Turvasinetti

Olemme parhaillaan siirtymässä hygienia- ja kosmetiikkapakkauksissa käytettävistä turvapusseista turvasinetteihin, jotka kiinnitetään pakkaukseen tarran tavoin. Tämänkin siirtymän tarkoituksena on vähentää muovin käyttöä, ja muutaman kuukauden mittaisen testijakson jälkeen olemme todenneet turvasinetin toimivaksi pakkaustarpeisiimme.

 

Pakkausten täytemateriaalit

Verkkokauppatilauksen mukana lähetämme asiakkaalle aina lähetelistan, jossa on tarkka kuvaus tilatuista tuotteista. Lähetelista on valmistettu 100 % kierrätyspaperista. Myös Fasfil-täytepakkauspaperi on 100 % kierrätysmateriaalia.

KEHITYSTYÖ JATKUU

 

Panostamme jatkossakin käyttämiemme pakkausmateriaalien kehittämiseen ja vähennämme tarpeettoman pakkausmateriaalin käyttöä säilyttäen pakkausten suojaavat kuljetusominaisuudet. Seuraamme tiiviisti alan kehitystä sekä asiakkaidemme kokemuksia, ja tavoitteenamme on tarjota proaktiivisesti uusia kestävämpiä pakkausmateriaaliratkaisuja.

 

– Pasi Myllyniemi, jakelukeskuksen hallintopäällikkö
– Pasi Saastamoinen, jakelukeskuksen tuotannonsuunnittelija

 

Lisää pakkausmateriaaleista

Tutustu vastuullisiin brändeihin