Vastuullisia ostoksia Stockmannilla

Näytä mihin uskot

Sitoutuminen eettiseen ja vastuulliseen liiketoimintaan on keskeinen osa Stockmannin arvoja ja jokapäiväistä tapaa toimia. Haluamme tarjota asiakkaillemme pitkäaikaisia, vastuullisesti valmistettuja tuotteita, joiden omistamisesta voi olla ylpeä. Stockmannin laaja valikoima tarjoaa mahdollisuuksia vastuullisiin hankintoihin; muodin, kosmetiikan ja kodin alueilla on valittavana luonnonmukaisista ja kierrätetyistä materiaaleista valmistettuja tuotteita, joilla on ympäristömerkintä, kuten Joutsenmerkki, energiamerkki ja Ökotex 100 -merkki. Stockmannin omien merkkien vastuullisista materiaaleista valmistetut vaatteet tunnistat vihreästä Sustainable Design -merkistä.

Vastuullisia ostoksia

Maailma on täynnä brändejä, jotka haluavat toimia hyvän puolesta. Me Stockmannilla kokosimme vastuulliset brändimme yhteen, joiden valikoimasta löydät eettisesti valmistettuja kodintuotteita sekä upeita, esimerkiksi kierrätysmateriaaleista valmistettuja vaatteita ja asusteita naisille, miehille ja lapsille.

Shoppaa vastuullisesti

Design from Finland

Casa Stockmann -malliston tuotteet suunnitellaan Stockmannin omassa designstudiossa Helsingin Pitäjänmäessä, ja mallistolla on kotimaisesta suunnittelusta kertova Design from Finland -tunnus. Myös vastuullisuus näkyy entistä vahvemmin Casa Stockmannin tuotteiden materiaaleissa. Mallistossa on muun muassa luomupuuvillasta valmistettu makuuhuoneen tekstiileistä koostuva Natura-tuotesarja.

Tutustu ja osta tästä

Miesten muotia kierrätysmateriaaleista

Miesten vastuullisen valikoiman uusin tulokas Ecoalf valmistaa tuotteensa muun muassa muovipulloista ja vanhoista kalaverkoista. Vuonna 2019 perustetun brändin missiona on valmistaa kierrätysmateriaalista tuotteita, jotka ovat designiltaan ja laadultaan kuten parhaat, ei-kierrätetyistä materiaaleista valmistetut tuotteet.

Tutustu ja osta tästä

Reiman vaatteet kestävät leikin ja lähemmän tarkastelun

”Vastuullisuus tarkoittaa meille paljon muutakin kuin ympäristöystävällisiä materiaaleja. Suunnittelussa pitää ottaa huomioon koko tuotteen elinkaari, ja koko yrityksen kaikkea toimintaa on tarkasteltava kriittisesti. Ekologisuus, turvallisuus ja huippuunsa viety tuotekehitys inspiroivat meitä joka päivä.”

Tutustu ja osta tästä
Reiman vastuullisuusraportti

Vastuullista katumuotia

Kotimainen vaatemerkki BilleBeino säväyttää asenteellaan yhdistäen vaatteissaan katutaiteen, urheilun ja musiikin. Unisex-mallisto edustaa kotimaista designia parhaimmillaan – ovathan kaikki tuotteet valmistettu 100 % kierrätetyistä tekstiileistä.

Tutustu ja osta tästä

Save the Duck keksi untuvan uudestaan

Untuvatakki ilman untuvaa? Italialainen Save the Duck on kehittänyt Plumtech-materiaalin, jolla on kaikki untuvan hyvät ominaisuudet mutta johon ei ole käytetty mitään eläinperäistä. Eläinten oikeuksia puolustava PETA-järjestö palkitsi brändin vuonna 2014 Vegan Fashion Awardilla. Valikoimaan kuuluu myös takkeja, jotka on tehty merestä kerätyistä kalastusverkoista.

Tutustu ja osta tästä

Vastuulliset pakkausmateriaalit

Me Stockmannilla haluamme tuoda markkinoille korkealaatuisia pakkauksia ja säilyttää pakkausmateriaaliemme ympäristökuormituksen mahdollisimman pienenä. Vastuulliset pakkausstandardimme säilyvät myös kiireisen Hullut Päivät -kampanjan aikana.

Lue lisää

Vastuullista muotia: tehdasvierailulla Intiassa

Pupulandia-blogin Jenni Rotonen vieraili Stichwellin tehtaalla Intiassa, jossa valmistetaan Stockmannin oman A+more-asustebrändin nahkatuotteita. Vierailullaan Jenni pääsi perehtymään ensi syksyn laukkukokoelman valmistusprosessiin ja seuraamaan ammattilaisia työssään.

Lue blogiteksti

A+more-laukut

Midi Rodini – parempia vaatteita niin planeetalle kuin sen asukkaille

Veikeistä printeistään tunnettu lastenvaatevalmistaja Mini Rodini haluaa tarjota parhaita mahdollisia lastenvaatteita ilman kompromisseja niiden kestävyydessä, laadussa, designissa tai tuotantomaiden työolosuhteissa.

Tutustu ja osta tästä

Iittala auttaa arktista aluetta

Iittala lahjoittaa tänä vuonna 2,5 prosenttia kaikkien merensinisten tuotteidensa myynnistä WWF:lle. Lahjoituksella tuetaan Arktista neuvostoa, jonka tavoitteena on edistää kestävää kehitystä ja ympäristönsuojelua arktisella alueella. Merensiniseen kokoelmaan kuuluu 20 esinettä Kastehelmi-, Aino Aalto-, Kartio-, Aalto-, Kaasa-, Kivi-, Valkea- ja Raami-sarjoista.

Tutustu ja osta tästä

Pidä asusi kunnossa!

Uudet kengät säilyttävät kauemmin hehkunsa, kun niihin muistaa suihkutella suoja-ainetta, ja ikääntyneen neuleen ehostat uuteen uskoon kätevästi nukanpoistajalla. Kokosimme yhteen hyödyllisiä välineitä ja tuotteita, joilla huollat lempiasusi taas eheäksi kotikonstein.

Tuotteita vaatteiden huoltoon

Finlayson kierrättää

Finlayson valmistaa kierrätetyistä muovipulloista tehtyjä mattoja ja vanhoista pussilakanoista tehtyjä räsypaloja. Corona-tyynyjen ja -peittojen täyte on kierrätettyä polyesteriä ja päällys luomupuuvillaa.

Tutustu ja osta tästä

Bogi käyttää luomupuuvillaa

”Bogin lastenvaatteista jo yli puolet valmistetaan luomupuuvillasta. Sen viljelyssä käytetään perinteistä puuvillaa vähemmän vettä, kemikaaleja, lannoitetta ja energiaa. Raaka-aineen alkuperä on jäljitettävissä viljelijään asti. Käyttämämme luomupuuvilla tulee Intiasta. Vastuullisista materiaaleista valmistetut vaatteemme tunnistaa vihreästä Sustainable Design -merkistä.”

Sari Pitkänen, Stockmannin muodin omista merkeistä vastaava Senior Brand Manager

Tutustu ja osta tästä

R-Collection panostaa pohjoiseen

R-Collection on suunnitellut vaatteita Pohjois-Suomen Kajaanissa jo vuodesta 1978. Tällä hetkellä kaavoitus, tuotteiden leikkaus, brodeeraus ja painatus tehdään Kajaanissa. Vaatteet ommellaan Virossa. ”Meillä on pitkäaikaiset työntekijät Kajaanin tehtaalla. Brodeeraajamme Sirja on esimerkiksi ollut meillä töissä 30 vuotta”, pääsuunnittelija Lilli Norio sanoo. Norio ja hänen puolisonsa Olli Saastamoinen ryhtyivät uudistamaan yritystä viitisen vuotta sitten. R-Collection on Saastamoisen vanhempien perustama merkki. Koko perhe asuu Kajaanissa.

Tutustu ja osta tästä

Mifuko tukee käsityöperinteitä

”Vuodesta 2009 olemme tehneet yhteistyötä Machakoksen alueella Keniassa. Nyt meillä on siellä yli 600 käsityöläisnaista, jotka valmistavat Mifukon koreja. Keniassa on ongelmana, että käsin tehdyille tuotteille ei löydy paikallisia markkinoita ja siksi niitä on kannattamatonta valmistaa. Tästä kohtuen perinteet eivät ole siirtyneet vanhimmilta nuoremmille ja niiden arvostus on laskenut. Mifuko tukee käsityöläisryhmien toimintaa.”

Minna Impiö ja Martti Matikainen, Mifukon perustajat

 

Tutustu ja osta tästä

Emmy – kierrätettyjen vaatteiden verkkokauppa

Emmy on Suomen suurin verkkokauppa käytetyille, hyvin pidetyille merkkivaatteille ja -asusteille. Jokaisessa Stockmannin tavaratalossa on Emmyn myyntilaatikko, johon voit sujauttaa pieneksi käyneet tai vähälle käytölle jääneet vaatteet. Emmy myy tuotteet puolestasi ja tilittää myyntituotot tilillesi tai Stockmannin lahjakorttina. Halutessasi voit lahjoittaa myyntiuottosi Emmyn kautta myös hyväntekeväisyyteen SOS-Lapsikylälle tai Unicefille.

Lisätiedot ja ohjeet