Koti  — 29.1.2020

Atelier – valikoitua designia

Helsingin keskustan tavaratalon neljänteen kerrokseen on avattu uusi osasto, joka esittelee kotimaisia design-nimiä galleriaa muistuttavassa tilassa. Ensimmäisenä tilan valloittaa Samuji-vaatemerkin perustaja ja luova johtaja Samu-Jussi Koski kuratoimallaan Design for Finnish Lifestyle -näyttelyllä.

Näyttely on rakennettu Stockmannin oman brändivalikoiman lisäksi vierailevien designbrändien tuotteista. Koski on valikoinut mukaan sekä uusia että perinteikkäämpiä brändejä, jotka kaikki edustavat laadukasta kotimaista muotoilua ja elämäntapaa. Vierailijoilla on myös mahdollisuus ostaa Stockmannin omaa sekä näyttelyn eksklusiivista valikoimaa paikan päältä ja verkkokaupasta.

 

Kodin design-tuotteiden valikoimaa edustavat muun muassa Artek, Nikari ja Sera Helsinki sekä uutuutena Saana ja Olli sekä Johanna Gullichsen, muodin puolelta näyttelyssä on mukana muun muassa Marimekko, Makia, Wildkind kids, HALO, Terhi Pölkki ja Online Exclusive -kumppanimme Ask Skandinavia sekä eksklusiivisesti Nomen Nescio, Tarvas ja TEIJA.

”Olen iloisesti otettu, että Stockmann pyysi minua suunnittelemaan ja kuratoimaan ensimmäisen Atelier-osastonsa. Sain vapaat kädet ja suunnittelin tilan galleriamaiseksi myyntitilaksi.”

– Samu-Jussi Koski

 

Samu-Jussi Kosken kuratoima näyttely kannustaa yleisöä pohtimaan, mitä kaikkea suomalainen muotoilu merkitsee ja mihin kaikkeen se taipuu. Esillä olevista brändeistä on aistittavissa sekä suomalaisen muotoilun perinteet että alati kansainvälistyvän alan uudet vaikutteet. Näyttelyn kalusteet on valmistanut turkulainen puuseppä Ville Aakula.

Näyttely on avoinna 15.3. asti Helsingin keskustan tavaratalon neljännessä kerroksessa. Tervetuloa!