Juuri nyt  — 28.1.2017

Ultra Bran Arton ja Ollin ennakkokurkistus tuleviin areenakonsertteihin

16 vuotta taukoa pitänyt Ultra Bra otti yleisön tiukasti hyppysiinsä kesän kolmella festivaalikeikalla. Comeback jatkuu 15.–17.12. kolmella Hartwall Arenan konsertilla. Stockmann tarjoaa kanta-asiakkailleen mahdollisuuden päästä nauttimaan vuoden odotetummasta areenakonsertista ainutlaatuisena VIP-vieraana.

Saimme kiireisen konsertteihin valmistautumisen alla Ultra Bran laulajat Arto Talmeen ja Olli Virtaperkon kertomaan, mitä joulukuun konserteissa on luvassa.

 

Olli ja Arto kertovat yhdestä suusta, kuinka omat pidemmät konsertit antavat kesäfestivaaleihin verrattuna enemmän tilaa kappaleille. Miesten laskujen mukaan areenakonserteissa kuullaan yli 30 kappaletta, joten tähän joukkoon mahtuu mukaan myös harvemmin kuultuja kappalevalintoja. Arto Talme korostaa, kuinka areenakeikoilla on myös aivan oma fiiliksensä ja tasonsa:

 

”Näillä keikoilla mukaan tulee oma Hartwall-kerroin, kun käytännössä joka ikinen sektio paitsi laulusektio laajenee ja tulee lisäsoittimia. Areenakonserteissa pääsee sellaiseen musiikilliseen ilotulitukseen erilailla kuin festareilla.”

Kappalemäärän kasvattamisen lisäksi myös orkesterilla on enemmän tilaa, minkä ansiosta erikoisempiakin soittimia tulee mukaan, esimerkiksi harppu ja fagottikin voidaan nähdä lavalla.

 

Koska osa yleisöstä osallistuu varmasti jokaiseen kolmesta konsertista, pidetään esitykset tuoreina tarjoamalla jokaisella kerralla jotain uniikkia.

Viimeinen mahdollisuus?

Joulukuun konsertit ovat näiltä näkymin viimeinen hetki nauttia Ultra Bran live-esiintymisestä, sillä jäsenten aikataulujen yhteensovittaminen on hankalaa.

 

”Meidän suunnitelmat yhtyeenä rajautuu näihin keikkoihin eli sen jälkeen ei ole mitään tiedossa, näillä näkymin tämä on aidosti viimeinen hetki joka meillä on tiedossa”, Olli Virtaperko avaa yhtyeen tulevaisuutta. ”Viimeksi kun jäimme tauolle, niin se oli määrittelemättömän pituinen tauko. Tässä itse kukin vanhenee, emme mekään voi tehdä keikkaa ikuisesti.”

 

Comebackissa miehistä mukavaa on tietysti vanhojen ystävien näkeminen, mutta ajan kuluminen näkyy myös musiikissa. Jäsenten mielestä musiikin tekemisen taso on myös aikuistunut, intensiteetti ja ihmisten keskittyminen ovat nyt aiempaakin parempia. ”Hyvin me soitettiin ennenkin, lahjakkaat ihmiset – ja minä”, Arto nauraa. Ollikin nyökyttelee yhtyeen kehitykselle:

 

”Silloin kun jotain asiaa tekee ensimmäistä kertaa, ei ole tietoa mihin on menossa, nuorena menee vaan sen virran mukana ja ottaa asiat eteen sitä mukaa kun ne tulevat. Sitten kun on vähän enemmän perspektiiviä niin tavallaan katsoo tätä oman yhtyeen tekemistä vähän toisessa valossa.”

Valmistautumalla kohti flunssakautta

Areenakonsertteihin valmistautuminen vaatii valtavasti työtä koko porukalta. Kesäkeikkoihin verrattuna joulun konserttipäivät ovat pidempiä ja kolmen peräkkäisen päivän kiertue asettaa omat haasteensa. Laulajille tärkeimmät valmistautumistavat ovat äänenhuolto sekä normaali säntillinen elämä. Valmistautumiseen kuuluu kokonaisia harjoituspäiviä koko orkesterin kesken, komppitreenejä sekä kunkin omaa treenausta.

 

Talven flunssakausikin luo oman jännityksensä keikkojen onnistumiselle. Arto vertaa laulajien tilannetta Lari Lehtoseen, joka muutti asumaan yksin ennen olympialaisia pysyäkseen terveenä. Laulajilla ääni on tärkein työväline, joten tosissaan joutuu miettimään, miten välttyä flunssalta ja on hyvässä tikissä Hartwallin ”H-hetkellä”.

Yhteislaulun hurmosta

Kesäkonserteissa sekä yhtyeelle että yleisölle monelle jäi varmasti mieleen tunteikas yhteislaulu. Arto kuvaa, kuinka yleisön lauluun mukaan tempautuminen tuossa määrin tuli heillekin yllätyksenä: ”Emme me osanneet arvata, että ihmiset osasi niin hyvin ne sanat ja tunsi niin hyvin kappaleet, että lauloi käytännössä koko ajan mukana.”

 

Luultavasti kesän keikkojen yhteislauluhurmos jatkuu myös tulevissa konserteissa, mutta sen päättää yleisö. Kesään verrattuna mukana on kuitenkin enemmän massiivisia, laajasti orkestroituja kappaleita, joita yleisö varmasti hiljentyy eri tavalla kuuntelemaan.

Joulumieltä ja yhdessäoloa

Stockmannin jouluteema on ’Joulu on tehty jaettavaksi’. Arto ja Ollikin näkevät yhdessäolon ja joulumielen jakamisen olevan joulun ydintä. Arto kertoo isällisellä ylpeydellä, kuinka vanhin tytär tiivisti juuri, että joulussa parasta on hyvä ruoka ja yhdessäolo. Ollille joulu on mahdollisuus rentoutumiseen pitkän hektisen syksyn jälkeen, jolloin nautitaan perheen ja ystävien seurasta. Nyt konsertit ovat niin lähellä joulua, että ne väistämättä vaikuttavat molempien joulun odotukseen.

 

Yksi joulu on jaettu yhdessä yhtyeen kanssa, kun Ultra Bra oli mukana Ylen Radio Suomen Lasten puhelintoivekonsertissa vuonna 1998. Konserttiin oli harjoiteltu neliäänisiä laulusovituksia jouluklassikoista, joita soittajat saivat listalta toivoa. ”Se oli meidän yhteinen joulu”, Arto hymyilee.

 

Vaikka konsertit sijoittuvat jouluaikaan, ei joulu ainakaan näillä näkymin erityisesti näy tai kuulu konserteissa. Pieniä jouluisia vivahteita voi tietysti tulla mukaan. Arto heittää idean: ”Pitäisikö meidän laulaa Hei, hoi haukeen jouluisesti päälle, että hei, kuuraparta?” Olli tukee ajatusta nauraen: ”Kai meidän täytyy, jos ajatuksesi artikkelissa julkaistaan.” Kappaleesta onkin yhtyeeltä kysytty, onko melodialainaus Kuurapartaan tietoinen ja kyllä se on, sovittaja Koskisen kädenjälkeä.

 

Miehet odottelevat tulevia konsertteja, kuin jouluista lahjapaketin antamista, joka varmasti täyttää ja jopa ylittää saajansa toiveet.

 

”Joulu on semmoinen tunnelmajuhla, että kyllä konserteista saa sellaisen hyvän tunnelman mukaan aivan varmasti. Konserteista tulee tosi näyttäviä, ja kaikin puolin kaikkia aisteja hyväilevä ilta. Niin paljon tehdään kaikkea kivaa, että kuulostetaan hyvältä ja näytetään niin hyvältä kuin mahdollista”, Arto kuvailee tulevaa tarjontaa.

 

”Ja varmasti tulee paljon sellaista, joka me jätetään vielä sanomatta. Aivan kuten joululahjassakin on ajatus, ettei sitä pidä tietää etukäteen”, Olli jatkaa salamyhkäisesti.

 

ULTRA BRA SOUNDCHECK + DINNER -VIP-PAKETTI

 

Stockmannin kanta-asiakkaana sinulla on hieno mahdollisuus päästä nauttimaan vuoden odotetummasta areenakonsertista ainutlaatuisena VIP-vieraana.

 

Stockmannin kanta-asiakashintaiset VIP-liput ovat myynnissä seuraaviin konsertteihin:
Pe 15.12. klo 20:00 Hartwall Arenalla
La 16.12. klo 20:00 Hartwall Arenalla

 

VIP-paketin sisältö:
– Lippu erinomaisilta permantopaikoilta (istumakatsomo)
– Pääsy yhtyeen soundcheckiin
– Oma sisäänkäynti areenalle ja VIP-tilaan
– VIP-tilan käyttö ennen konserttia
– Pöytiin tarjoiltu kolmen ruokalajin illallinen (oma pöytä VIP-tilassa, pienet seurueet saatetaan yhdistää)
– VIP-tunniste
– Naulakkopalvelut
– Live Nation Events Clubin host-palvelut

 

Hinta Stockmannin kanta-asiakkaille 210 € (norm. 299,50 €). Etuhintaiset liput ovat myynnissä ainoastaan tavaratalojen palvelupisteissä. Lippuja on myynnissä rajoitetusti.

 

Huomaathan Soundcheck + Dinner -VIP-paketin ostaneille sisäänpääsy tilaisuuteen on noin 2 tuntia ennen lipussa lukevaa oviaikaa. Tarkempi aikataulu ilmoitetaan sähköpostitse ennen konserttia.

 

Ollin ja Arton tyylikkäinä esiintymisasuina ovat Turon Suomi 100 -puvut, joita on valmistettu rajattu käsinnumeroitu erä. TURO Suomi 100 -puku 499,-