Juuri nyt  — 27.1.2017

Muotitoimittaja Liisa Kokko paljastaa Helsingin parhaat brunssipaikat

Muotitoimittaja Liisa Kokko järjesti puolisonsa Pasi Kokon kanssa raakaruokabrunsseja jo vuonna 2012. Nyt brunssipioneeri jakaa omat suosikkipaikkansa.

Liisa ja Pasi Kokko

KAHVILA KUUMA

Kuva: Iiris Heikka

”Chiakulho ja tuhti avokadoleipä ovat taivaallisia.”

Brunssin voi koota aamiaislistalta, jolla on muun muassa Instagram-kelpoisiksi koristeltuja avokadoleipiä ja aamiaiskulhoja. Trendikästä sisustusta hallitsevat valkoiset kaakelit, turkoosi lattia ja amppeleista roikkuvat viherkasvit.

Albertinkatu 6. ”All day breakfast” la 10–16.

Café Mat

Kuva: @matcatering, Instagram

”Raikkaita, tuoreita vegemakuja.”

Ruokakauppa-kahvila Matin brunssilista ilahduttaa terveysintoilijoita ja kasvissyöjiä. Tarjolla on muun muassa vihermehuja, tuorepuuroja ja aamiaiskulhoja. Paikan ulkoasu on harkitun huoleton: huonekalut ja astiat ovat eriparisia, ja paperiset ruokalistat on kirjoitettu tussilla.

Iso Roobertinkatu 22. Lauantaibrunssi 11–16.

Ravintola Pastis

Kuva: Ravintola Pastis

”Pala Ranskaa lautasella ja lasissa tietysti samppanjaa.”

Ravintola Pastis tunnetaan klassisesta ranskalaisesta keittiöstä, kuten simpukoista, etanoista, ankasta ja pienten tuottajien viineistä. Ravintolan brunssi tarjoillaan pöytiin, ja siihen kuuluu alkupalalajitelma, lämmin ruoka ja jälkiruoka.

Pieni Roobertinkatu 2. Lauantaibrunssi 11.30–14.

Gastro Cafe Kallio

Kuva: Sara Ahde

”Bloody Mary ja Eggs Flemari kylmäsavulohella pelastavat päivän.”

Gastro Cafe Kallio tarjoilee tyylikkäitä versioita tuhdeista brunssiklassikoista. Vaihtuvalla listalla on muun muassa pekonipannukakkuja ja uppomunia. Leipä tehdään itse juureen, ja raaka-aineita tilataan lähituottajilta.

Fleminginkatu 7. ”All day breakfast” la-su 10.00–14.30.