Juuri nyt  — 8.6.2017

Design from Pitäjänmäki

Stockmannin omat merkit ovat saaneet suomalaisesta suunnittelusta kertovan Design from Finland -merkin. Muodin ja kodin alueen tuotteiden suunnittelusta vastaa Helsingin Pitäjänmäellä työskentelevä Stockmann Design Studio.

Stockmannin omien muodin ja kodin alueiden tuotteet suunnittelee Helsingin Pitäjänmäellä työskentelevä Stockmann Design Studio. Huhtikuussa design-tiimin työ sai hienon tunnustuksen, kun Stockmannin omat tuotemerkit saivat Design from Finland -merkin.

 

Suomalaisen työn liiton Design from Finland -merkki kertoo siitä, että tuotteet ovat suomalaista suunnittelua. Merkki on osoitus myös korkealuokkaisesta kotimaisesta osaamisesta ja suomalaisesta muotoilusta.

Maailman malliin, suomalaisille sopien

”Design from Finland -merkin saaminen on iso juttu tiimillemme, koko Stockmannille ja erityisesti asiakkaillemme”, Stockmannin omista merkeistä vastaava Category Manager Sari Pitkänen iloitsee.

 

Stockmann Design Studion tiimi työskentelee Pitäjänmäellä Helsingissä, mutta ammentaa inspiraationsa kansainvälisestä muodin maailmasta. Maailmanlaajuiset trendit räätälöidään juuri Stockmannin asiakkaille sopiviksi.

 

Vaatteissa tuotteiden mitoitukseen kiinnitetään paljon huomiota, jotta istuvuus on suomalaiselle kuluttajalle sopiva. Työhön osallistuu niin ostojen ammattilaisia, suunnittelijoita eli designereita kuin mallimestareitakin. Suunnittelu- ja ostotiimissä on töissä yhteensä 23 huippuosaajaa, joiden vastuulla on tuotteiden suunnittelu, mitoitus, sarjoitus ja tuotantoprosessi.

 

”Me liputamme ylpeinä suomalaisen muotoilun puolesta ja jatkamme määrätietoista työtä Stockmannin omien merkkien suunnittelussa, jotta asiakkaat löytävät meiltä jatkossakin laadukkaita ja toimivia, omaan tyyliin ja kotiin sopivia tuotteita”, Pitkänen lupaa.

Cap Horn

Kotimaisuus on etu

Vuonna 2011 lanseeratun Design from Finland -merkin käyttöoikeus myönnetään kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Myöntämisestä päättää alan asiantuntijoista koottu puolueeton Design from Finland -toimikunta.

 

Merkin tavoitteena on tuoda esille muotoilua suomalaisyritysten menestystekijänä. Tuotteiden lisäksi myös laadukkaat kotimaiset palvelut voivat saada merkin. Kotimaisen alkuperän ohella Design from Finland -merkin myöntämisperusteina ovat myös yrityksen investoinnit suomalaiseen muotoiluun. Tuotteen valmistus voi tapahtua Suomessa tai ulkomailla.

 

Bogi

Jatkossa seuraavilla Stockmannin omilla brändeillä on Design from Finland -merkki:

 

naisten muoti ja asusteet: cut & pret, cut & pret PLUS, A+more, Global Essentials, NOOM ja NOOM loungewear (mallisto saapuu kauppoihin syksyllä 2017)

 

miesten muoti: Bodyguard ja Cap Horn

 

lasten tuotteet: BEL, Bogi, Bogi Accessories ja CUBE CO.

 

kodin tuotteet: Casa Stockmann ja Villa Stockmann

 

Nyt alkuun kotimaista suunnittelua edustavat Stockmannin omien brändien tuotteet tunnistaa tavaratalossa mm. hintakyltteihin lisätystä Design from Finland -merkistä. Verkkokaupan tuotetietojen yhteyteen merkintä saadaan kesän aikana. Syksyllä merkintä lisätään myös tuotteiden hintalappuihin.

 

Design from Finland -merkki on myönnetty jo sadoille tuotteille tai palveluille. Katso kaikki merkin saaneet tuotteet ja palvelut Sinivalkoinenvalinta.fi -palvelusta.