Juuri nyt  — 10.9.2018

Nyt puhuvat hyvän arjen visionäärit

Voiko lakana kestää 50 vuotta? Mihin tarvitsemme efektivaatteita? Finlaysonin luova johtaja Jukka Kurttila, ekovaatemerkin perustaja Paula Malleus ja tubettaja Janne Naakka tietävät, miksi arjestasi tulee tulevaisuudessa parempaa.

Voiko lakana kestää ikuisesti?

 

”Tekstiiliteollisuuden sikailun aikakausi alkaa olla ohi. Emme voi huutaa vastuun perään ja ostaa samaan aikaan halpaa paskaa, joka on tuotettu myrkyllisissä olosuhteissa.

Finlaysonin tekstiileillä on viiden vuoden takuu. Jesus-lakanoillamme on jopa 50 vuoden takuu, ja ne on myyty jo kaksi kertaa loppuun. Ihmiset oikeasti vaativat laatua.

Vastuullisuus on iso trendi. Toimme tänä syksynä myyntiin kierrätetyistä muovipulloista tehtyjä mattoja. Pulloista valmistetaan kuitua, joka kehrätään langaksi. Uskomatonta kyllä, se tuntuu käsissä ihan villalta.

Tulevaisuudessa puhumme myös tekstiilien hoivaavasta puolesta. Vietämme petivaatteissa kahdeksan tuntia vuorokaudesta. Mitä jos lakanat hoivaisivat meitä, kun nukumme?”

 

Jukka Kurttila, Finlaysonin luova johtaja

Miksi meikkaamme?

 

”Meikkaaminen on minulle osa hyvää arkea. En meikkaa peittääkseni itseäni, vaan päinvastoin, ilmaistakseni itseäni. Se on minulle oma hetki itseni kanssa aamulla, niitä harvoja hetkiä vuorokaudessa, kun pystyn oikeasti unohtamaan työn ja somen. Miesten meikkaaminen on vapautunut. Some on vapauttanut sitä, miltä saa näyttää.

Seuraajistani noin kolmasosa on poikia ja loput tyttöjä, ja myös monet tytöt kertovat saavansa tyyli-inspiraatiota minulta. Saan innoituksen tyyliini melkeinpä pelkästään Instagramista. Miespuolisia tyyli-ikoneitani ovat Lucky Blue Smith ja Manu Rios.”

 

Janne Naakka eli naaG on Suomen vaikutusvaltaisimpia tubettajia ja bloggaajia. Hänen kanavansa keskittyvät tyyliin ja kauneuteen.

Mikä on muodin tulevaisuus?

 

”Vaateteollisuus nykyisessä muodossaan vetelee viimeisiään. Viidessä, kymmenessä vuodessa vaatteista tulee yhä enemmän palvelu kuin tuote.

Saman katon alta voi ostaa vaatteen, huollattaa sen ja lainata muita vaatteita.

Hyvä garderobi koostuu kahdenlaisista vaatteista: pohjakerrastosta, kuten simppelistä mekosta tai housuista, ja niiden päälle puettavista efektivaatteista, vaikkapa näyttävästä jakusta. Pohjavaatteiden pitää kestää kulutusta, sillä ne ovat kiinni ihossa.

On tärkeää, että vaatteeseen syntyy tunneside ja siihen kertyy muistoja. Itse ostan mieluiten sellaisia vaatteita, joiden hinta vähän kirpaisee. Sillä silloin niitä haluaa käyttää ja hoitaa.”

 

Paula Malleus, MEM-vaatemerkin perustaja

 

Lisää oivalluksia arjesta ja designista löydät uudesta STOCKMANN MAGAZINESTA!

 

 

 

KESTÄVIÄ VALINTOJA VERKKOKAUPASTA >

 

 

Suomalaista laatua on opittu arvostamaan jopa ulkomailla asti, eikä turhaan. Kotimaastamme nimittäin löytyy todella monia merkkejä, jotka tukevat kestävää kehitystä laadukkaalla designillaan. Rakastetuimmat suomalaismerkit kuten Hakola, Fiskars ja Lapuan Kankurit suunnittelevat edelleen kaikki tuotteensa Suomessa.

 

The Organic Company >