Juuri nyt  — 5.12.2017

Kasper Strömman: Tilaa pukki tapanina, vaihda sauna joulusuihkuun!

Valtakunnan virallinen naurattaja, kansallisbloggariksi itsensä määritellyt Kasper Strömman neuvoo, kuinka pääset eroon joulustressistä ja uudistat samalla perinteitä.

Lähetä kortin sijaan emoji

Pieni ja harkittu joulutervehdys on kiva tapa ilahduttaa läheisiä. Jos kartonki-
kortit olivat 1980-lukua ja tekstiviestit 1990-lukua, nyt lähetetään jouluemoji. Niin, niin, mutta eihän mummilla ole älypuhelinta. Ei huolta. Itse tehty emoji on aina kivempi kuin kaupasta hankittu. Esimerkiksi joulukuusi-emoji syntyy näin: *<<<<=.

Tee jouluruoat nopeammin

Tiesitkö, että riisipuuron hauduttaminen voi kestää neljästäkymmenestä minuutista koko yöhön. Perinneruoat ovat tärkeitä, koska ne herättävät ruokailijoissa turvallisuuden tunteen, mutta älä ole liian ankara itsellesi. Yhden perinteen voi aina korvata toisella. Tarjoile aikaa ja vaivaa vaativan riisipuuron tilalla jotakin paljon nopeampaa mutta aivan yhtä jouluista: rusinoita ja manteleita.

 

Kasper Strömman neuvoo, kuinka pääset eroon joulustressistä.

Kasper Strömmanin joulukolumni.

Tilaa pukki tapanina

Monissa lapsiperheissä käy tänäkin vuonna joulupukki. Kysyntä hyvien pukkien perään on kova, mikä aiheuttaa vanhemmissa huolta: löytyykö pukkia, paljonko se maksaa? Mitä jos pyytäisit pukin käymään vasta tapanina tai peräti tammikuun puolella? Lasten mahdollinen pettymys on pieni hinta siitä, että säästät ajan lisäksi pitkän pennin.

Mene joulusuihkuun

Joulusauna voi kiireisenä aattopäivänä tuntua ylimääräiseltä ohjelmalta, johon ei oikein olisi aikaa eikä energiaa. Aloita uusi, vaivattomampi jouluperinne, jossa joulunviettäjät menevät yhdessä pikaiseen joulusuihkuun. Jos tämäkin tuntuu liian stressaavalta, kaikkein kätevintä on, että joulunviettäjät pyyhkivät toisiaan joulupöydässä pienillä kosteuspyyhkeillä.

Jos stressi silti hiipii tonttulakin alle, ole huoletta. Sehän kertoo vain siitä, että olet ahertanut joulun eteen.

Hyvää joulua,
Kasper