Juuri nyt  — 31.5.2017

Hei, hei muovikassi – nosta olallesi vaikka vanha purje!

Kivannäköiset ja kestävät kassit ovat vastuullinen vaihtoehto ympäristöä rasittaville muovi- ja paperikasseille. Yhteistyö Globe Hopen kanssa on tärkeä osa Stockmannin toimia muovisten kantokassien käytön vähentämiseksi. Nyt Kestävän kehityksen viikolla on hyvä hetki ottaa oma askel kohti kestävämpää kulutusta.

Haaste on heitetty: EU:n asettaman pakkausjätedirektiivin tavoite on vähentää muovisten kantokassien kulutus enintään 90 kassiin per asukas vuoden 2019 loppuun mennessä, ja enintään 40 kassiin asukasta kohti vuoden 2025 loppuun mennessä.

 

Kestävän kehityksen toimikunnan yhteiskuntasitoumus kerää organisaatioiden ja yksityisten henkilöiden konkreettisia tekoja kestävän kehityksen edistämiseksi. Sitoumukset ovat nähtävissä Sitoumus2050.fi-verkkosivustolla.

 

Sieltä löytyy myös Stockmannin sitoumus muovikassien vähentämiseksi. Helpoin ja tehokkain tapa vähentää muovikassien käyttöä on vaihtaa se kestokassiin. Erityisesti kierrätysmateriaaleista tehdyt kestokassit tarjoavat hyvän vaihtoehdon muovikasseille.

Kivannäköinen ja kestävä vaihtoehto

Yhteistyö Globe Hopen kanssa on tuonut valikoimaamme uusia, vastuullisempia kassivaihtoehtoja. Jokaisella laukulla on oma tarinansa, ja laukun valmistusmateriaali on sen tarinan pääroolissa.

Uusin tulokas tavaratalojen Globe Hope -kestokassivalikoimassa ovat kierrätetystä mainoslippukankaasta valmistetut Martti-kassit, joista jokainen on oma uniikki kappaleensa. Valikoimassa jatkavat myös valkoiset, tilavat, vanhoista purjeista valmistetut Paula-kestokassit.

 

Lisäksi esimerkiksi Hulluilla Päivilla olemme myyneet Stockmannin omista vanhoista Hullujen Päivien ulkomainoksista valmistettuja keltaisia kestokasseja.

Kassit valmistetaan kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Tuotteiden suunnittelun lähtökohtana ovat tuotteiden kierrätysmateriaali sekä luonnonvaroja säästävät valmistustavat. Tuotteet valmistetaan mahdollisuuksien mukaan lähituotantona ja eettisesti niin, että tuotteita valmistavat ihmisen saavat työstään kunnollisen palkan.

Tee oma kestävä valintasi

Miltä kuulostaa? Voisitko itse kuvitella sitoutuvasi tiputtamaan käyttämiesi muovikassien määrää?

 

Nyt Kestävän kehityksen viikolla 30.5.–5.6. on oiva tilaisuus ottaa oma askel kestävän kehityksen edistämiseksi.

#sitoumus2050 #agenda2030

 

Lue myös:
Stockmann sitoutuu muovikassien vähentämiseen
Kanna ostokset kestävästi
Stockmannin sitoumus muovikassien vähentämiseksi
Sitoumus2050.fi

 

Ylimmässä kuvassa: vanhoista purjeista valmistettu Paula-kestokassi, 9,90 /kpl
Keskimmäisessä kuvassa:
 Hullujen Päivien mainoslakanasta valmistettu kestokassi
Alimmassa kuvassa: mainoslippukankaista valmistettuja Martti-kestokasseja, 5,90 /kpl


Globe Hope -kassit saatavilla vain tavarataloista. Valikoima saattaa vaihdella tavarataloittain.