Juuri nyt  — 19.6.2018

Bassoradion kesän top 10

Bassoradion Aamulinja-ohjelman DJ Lina Schiffer ja musiikkipäällikkö Herkules keräsivät omat kesäjuttunsa, joilla nostattaa kesäfiilis huippuunsa. Lue minne mennä Helsingissä, mitä laittaa ylleen tänä kesänä sekä miltä kesä juuri nyt kuulostaa.

Lina Schiffer

1Uutela

”Aurinkolahden vieressä sijaitseva ulkoilualue ja luontopolku, jonne kannattaa tehdä päiväretki jos toinenkin piknik-korin ja uimakamppeiden kera. Yksi kauneimpia paikkoja Helsingissä ympäri vuoden, täällä mieli sekä silmä lepää. Ahh!”

2Michelada

”Ihana, raikas olutpohjainen cocktail Meksikosta, joka sopii kesään kuin nenä voihin. Olut saa drinkissä rinnalleen limeä sekä tabascoa tai muuta chilikastiketta. Drinkki on helppo valmistaa itse, ja voit vain kerätä kehut drinkkitaidoista. ”

3Hohdevoiteet ja hyvä sivellin

”Kesän rusketus on ihana myös siitä syystä, että silloin muulloin varsin runsas meikkikerrokseni ohenee. Kesämeikkini perustuu kesän ajan pääasiallisesti hohdevoiteisiin ja muihin heleyttäviin tuotteisiin. Heleään meikkiin on olemassa myös omat siveltimensä, joiden löytö teki kesämeikkaamisesta vieläkin kivempaa.”

4Ella Mai – Boo’d Up

”Kesän paras biisi. Englantilaisen laulajan myöhäisherännäinen kappale on parasta tyylipuhdasta rnb:tä pitkiin aikoihin. Tästä on tullut pienessä ajassa varsin hypetetty rakkausbiisi – ja syystä, koska se on niin hyvä!”

5D.R.E.A.M. G.I.R.L.S @ Flow Festival

”Taika Mannilan ja Lina Schifferin eli minun itseni muodostaman dj-duon kuratoima megaspektaakkeli tuo Flow-festareiden Red Arenalle Suomen parhaimmat ja ihanimmat naisräppärit. Omakehu ei haise, koska line-up on niin kova ja jännittää jo nyt!”

6Pallokuosi

”Pallokuosi on kesän piristävin kuosi. Pilkulliseen mekkoon tai puseroon sopii yhdistettäväksi sekä lenkkarit että korkkarit. Sopii a) kesäjuhliin b) festareille c) töihin.  Plussaa on, että mahdolliset menossa syntyvät läikät eivät näy.”

Herkules

7Afro- ja Dancehall-vaikutteinen klubimusa

”Tällä hetkellä pinnalla enemmän kuin koskaan on kansainvälinen soundi, jossa  karibialaiset ja afrikkalaiset äänimaailmat yhdistyvät esimerkiksi räppiin ja grimeen. Yxng Bane featuring Beenie Man – Vroom (Remix) on mainio esimerkki Lontoosta, joka on tämän soundin kohtaamispaikka. Bändin musavideohan on myös hyvin tyylikäs.”

8Haruki Murakami – Kafka rannalla

”Mainio kirjailija Japanista, ja loistavaa kesäluettavaa puistoihin, rannalle ja retkille. Haruki kirjoittaa ihastuttavalla tyylillä, ja tarinat ovat sopivan psykedeelisiä ja romanttisia. Kirja löytyy esimerkiksi Akateemisesta Kirjakaupasta.”

9Kahvila Siili

”Käpylässä puutalon alakerrassa pari vuotta suosiota nauttinut kahvila ja lounaspaikka on avautunyt jälleen kesäksi. Terassilla on ihana istuskella ja tunnelmoida.”

10Karhu

”Karhun  menestystä maailmalla on ollut ihana seurata. Karhun Albatross jatkaa voittokulkuaan erityisesti tietenkin Suomessa. Loistava lenkkari tähän kesään ja miksei vaikka ympäri vuodenkin.”

Bassoradion luotsaama soittolista soi kaikissa Stockmann-tavarataloissa aina syyskuuhun asti. Kuuntele kesälistaa myös Spotifyssä.