Muoti  — 18.11.2019

Rohjetko lähteä seikkailuun?

Tarina alkoi neljän ystävän yhteisestä matkasta Sveitsin vuoristossa kesällä 2015. Tuosta matkasta syntyi kipinä kelloihin ja tuo kipinä kasvoi vuosien saatossa suomalaiseksi Rohje-kellomerkiksi. Ystävyys, uskallus ja tinkimätön laatu toimivat Rohjeen perustajana.

Sana Rohje tulee suomen kielen sanasta rohjeta, eli uskaltaa tehdä ja tarttua tilaisuuteen. Alusta alkaen oli selvää, että kellojen tehtävä olisi yhdistää pohjoismaista suunnittelua, materiaaleja ja perinteitä. Rohje-kellojen runko onkin viimeisteltyä ruostumatonta terästä ja rannekemateriaaliksi on valittu suomalainen aito poronnahka.

Poronnahka on ekologinen ja eettinen valinta

 

Porot eivät joudu kasvamaan ahtaissa karsinoissa, vaan ne elävät poronhoitoalueilla vapaasti. Poroja ei myöskään kasvateta niiden nahan vuoksi, vaan poronnahka raaka-aineena muodostuu poronhoidon sivutuotteena. Rannekkeet valmistetaan tamperelaisessa käsityöläispajassa, jossa oli valmistettu kellorannekkeita aikanaan jo 1940-luvulla. Vuosikymmenten saatossa rannekkeiden valmistus oli jäänyt taka-alalle, kunnes nuo perinteet herätettiin jälleen henkiin Rohje-rannekkeiden muodossa. Eksoottinen poronnahka valikoituikin rannekemateriaaliksi sen pehmeyden, kestävyyden ja eettisyyden vuoksi. Se tuo kellolle arktisen, ainutlaatuisen vivahteen.

Adventurister White -rannekello 249 e, Rohje

Rohje Adventurister

 

Adventurister-kellossa tikittää laadukas japanilainen kvartsikoneisto. Kellotaulun ylemmässä apunäytössä on 24h-kello kuu- ja aurinkosymboleilla kertomassa kellon pohjoisen pallonpuoliskon perimästä – yöttömästä yöstä tai talven kaamoksesta. Adventuristerin ominaisuuksiin lukeutuu myös kaksoisaikatoiminto, joka helpottaa matkustusta eri aikavyöhykkeillä. Maailmalla matkatessa kaksoisaikatoiminnosta voi hetkessä tarkistaa kotimaan ajan, oli seikkailija millä aikavyöhykkeellä tahansa.

Rohje on tehty omien teiden kulkijoille, rohkeille seikkailijoille. Suuntautui seikkailusi minne tahansa, arktinen ja uniikki suomalainen kello muistuttaa pohjolan arvoista sekä ainutlaatuisesta lunnosta. Rohje Adventurister on yhdistelmä suomalaista muotoilua, laatua ja intohimoa seikkailuihin. Suomessa valmistetun pronnahkarannekkeen kanssa se on rannekello, joka näyttää ja tuntuu hyvältä.

 

Kaikki Rohje-kellot