Muoti  — 3.8.2020

Reima ja Olympiakomitea tukevat lasten liikuntaa!

Koulun alku lähenee taas ja sen myötä arkeen tulee paljon ohjelmaa ja rutiineja. Ikävä kyllä se tuo monelle lapselle mukanaan myös yksinäiset iltapäivät. On tutkittu, että 70 % suomalaisista lapsista on iltapäiväkerhotoiminnan ulkopuolella ja 2/3 lapsista liikkuu liian vähän. Saman tutkimuksen mukaan yli 80 % suomalaisista tahtoo, että lapsilla olisi mahdollisuus harrastaa iltapäivisin, ja kokee harrastustoiminnan tukemisen tärkeäksi. Miksi siis emme täyttäisi lasten yksinäisiä iltapäiviä liikunnalla? Sehän olisi meidän kaikkien etu.

Tähän on ratkaisu! Lasten Liike on Suomen Olympiakomitean perustama toimija, jonka tavoitteena on tuoda maksuttomat liikunnalliset iltapäiväkerhot jokaisen lapsen ulottuville. Olympiakomitea kokoaa Lasten Liike -hankkeen piiriin yrityksiä ja seuroja tekemään yhdessä työtä lasten liikuttamiseksi. Yritykset lahjoittavat varoja, ja seurat järjestävät maksuttomia iltapäiväkerhoja, joihin kaikki lapset ovat tervetulleita. Näitä iloa ja vauhtia pursuavia iltapäiväkerhoja on tällä hetkellä Suomessa noin 450 jo yli sadalla paikkakunnalla.

 

”Jos en liiku kunnolla, niin mä en opi kauheesti, ja mä en sitten ikinä jaksa liikkua…”

– Lasten Liike kerholainen

Reima on yksi hankkeen perustajakumppaneista ja mukana tukemassa toimintaa tänäkin vuonna. Mitä tulee lasten aktiivisuuteen, Reima jakaa suomalaisten arvomaailman. Toiminnassa on keskeistä erityisesti liikunnan tukeminen; Reimalla uskotaan, että aktiivinen lapsuus toimii vahvana perustana hyvälle elämälle, ja että arjen pienet ilot ovat avain lapsen oppimiselle ja terveydelle. Aikuisina meidän tärkein työmme on huolehtia, että jokainen lapsi saisi hyvät eväät elämään – lapsissa on tulevaisuus. Vaikka oman perheen varat eivät mahdollistaisi harrastuksia, pitää kaikilla lapsilla olla mahdollisuus kokea liikunnan riemu.

Miten Reima sitten liikuttaa lapsia? No kengillä, tietysti! Elokuussa Reima toteuttaa neljän viikon mittaisen hyväntekeväisyyskampanjan, jossa jokaisesta myydystä Reiman kenkäparista lahjoitetaan neljä euroa Lasten Liikkeen hyväksi. Tällä summalla yksi lapsi saa kaksi kerhokertaa. Hankkimalla uudet syyskengät lapsellesi, investoit samalla hänen onnelliseen lapsuuteensa ja hyvinvointiinsa. Hyvät kengät toimivat perustana monipuoliselle ulkoliikunnalle ja mahdollistavat lapselle vaivattoman menon säästä tai puuhasta riippumatta.

Haastamme sinut mukaan – liikutetaan lapsia yhdessä!