Muoti  — 9.5.2024

Uutta! Mulberry palasi
Stockmannille

Laadukkaiden laukkujen klassikkobrändi Mulberry on tehnyt paluun Stockmannille. Tervetuloa Helsingin keskustan tavarataloon ihastumaan Mulberryn laukkuihin ja muihin asusteisiin, jotka on tehty kestämään tuleville sukupolville.

Erityisesti ensiluokkaisista nahkatuotteistaan tunnettu Mulberry on tehnyt paluun Stockmannille ja on nyt saatavilla Helsingin keskustan tavaratalosta. Valikoimaan kuuluu laukkuja, lompakoita, korttikoteloita ja huiveja.

 

Englannin Somersetissa vuonna 1971 perustettu Mulberry on perheyritys, joka suunnittelee ja valmistaa luksuslaukkuja ja muita ensiluokkaisia nahkatuotteita sekä asusteita. Mulberryn tuotteita ovat käyttäneet useat julkkikset sekä muotivaikuttajat, mikä on tehnyt merkistä maailmanlaajuisesti tunnetun. Monet Mulberryn rakastetuimmista malleista, kuten Bayswater-, Alexa- ja Amberley-laukut, ovat muodostuneet nykyaikaisiksi klassikoiksi ja ikonisiksi esimerkeiksi brittiläisestä muotoilusta.

 

Mulberry luottaa ajattomaan ja huolelliseen suunnitteluun, jonka takana on vuosikymmenten kokemus ja perinteikäs käsityö. Jokainen Mulberry-laukku ja -asuste on luotu kestämään ja siirtymään käytössä myös seuraaville sukupolville. Merkin tunnusomainen tyyli tulkitsee ja yhdistelee leikkisästi brittiläistä perintöä ja modernia elämäntapaa.

 

Käsityö ja yhteisöllisyys ovat Mulberryn toiminnan sydämessä. Yli viisikymmentä prosenttia Mulberryn nahkaisista laukuista valmistetaan edelleen Somersetissa kahdessa hiilijalanjäljeltään neutraalissa tehtaassa. Lisäksi Mulberry hyödyntää paikallista ja läpinäkyvää liiketoimintamallia.

Mulberry Lana -laukku

Lana-laukku, 1 395 euroa, Mulberry. Vain Helsingin keskusta.

Uusi Pimlico-laukkumallisto

Mulberry laajensi valikoimaansa hiljattain uudella Pimlico-laukkumallistolla, jonka keskiössä on Pimlico-lukko. Näyttävä lukko uudelleenversioi Mulberryn ikonista Rider’s Lock -lukkoa, joka on tuttu esimerkiksi Bayswater-laukusta.

 

Pimlico-laukkujen siluetti ammentaa inspiraatiota tyypillisestä englantilaisesta satchel-laukusta. Malliston laukuissa uuden Super Lux Calf -nahan sileät ja puhtaat linjat luovat upeaa kontrastia kiiltävälle metallille. Mallistoon kuuluu erikokoisia laukkuja sekä lompakoita, joissa Pimlico-lukko hohtaa messinkisenä tai hopeisena.

 

Uskollisena Mulberryn Made to Last -ideologialle myös Pimlico-malliston laukut on valmistettu hiilijalanjäljeltään neutraalista nahasta. Vuodesta 2022 alkaen Mulberry on sitoutunut valmistamaan kaikki laukkunsa hyödyntämällä vain ympäristöystävällisiltä nahan parkituslaitoksilta hankittuja nahkamateriaaleja – vuosikymmeniä vanhoja käsityöperinteitä kunnioittaen.