Muoti  — 22.2.2017

Marimekko ei vanhene koskaan

Marimekko esittelee kevään ja kesän 2017 mallistossaan viisi ikonista marimekkoaan Linjaviitta-, Liidokki-, Korppi-, Monrepos-, Kentauri-hame 1960- ja 1970-luvuilta.

Jos joskus, nyt on pakko saada marimekko! Juhlistaakseen merkin ajatonta muotokieltä, kevään ja kesän 2017 mallisto lanseeraa uudelleen viisi ikonista luovan johtajan Anna Teurnellin tarkoin valitsemaa marimekkoa 1960- ja 70-luvuilta.

 

Marimekon luultavasti tunnistettavimmat luomukset, Monrepos-, Linjaviitta-, Liidokki- ja Korppi-mekot sekä Kentauri-hame ilmentävät leikkisää ja taitavaa vuoropuhelua painokuvioiden ja siluettien välillä. Marimekon vaatesuunnittelussa kuvio ja muoto näyttelevät yhtä tärkeää roolia, mikä näkyy myös näissä viidessä arkistosta poimitussa marimekossa.

 

 

Marimekoissa käytetty puuvillakangas on painettu Helsingissä Marimekon pääkonttorin yhteydessä toimivassa Herttoniemen kangaspainossa, joka on yhtiön kuviosuunnittelun sydän ja käsityöläisyyden kivijalka. Korppi-mekko on ihanasti laskeutuvaa silkkiä.

 

”Olen valtavan inspiroitunut arkistostamme ja erityisesti näistä ikonisista marimekoista. Marimekon tunnistettava design kiteytyy arkkitehtoniseen ja voimaannuttavaan mekkoon, ja nämä arkistojemme aarteet ilmentävät upeasti vaatesuunnittelumme ydintä. On merkittävää, että Marimekko-luomukset eri vuosikymmeniltä tuntuvat ajankohtaisilta myös tässä ajassa. Juuri tämä tunnusomainen ajattomuus tekee Marimekosta erityisen. Teimme vain pieniä muutoksia arkistomekkoihin ja -hameeseen pääasiassa päivittämällä materiaaleja nykypäivän vaatimusten mukaisiksi. Tuomalla nämä suomalaisen designin ikonit kevään ja kesän 2017 mallistoomme juhlistamme myös Suomen 100-vuotista itsenäisyyttä,” sanoo Marimekon luova johtaja Anna Teurnell.

 

Saat Marimekon arkistomekot ensimmäisenä vain meiltä, Helsingin keskustan tavaratalosta!

 

Linjaviitta-mekon (1966) on suunnitellut Annika Rimala, Galleria-printin Vuokko Nurmesniemi.  Mekon hinta on 210 euroa.

Monrepos-mekon (1967) on suunnitellut Annika Rimala. Mekon hinta on 250 e.

Kentauri-hameen (1973) on suunnitellut Liisa Suvanto, Troija-printin Katsuji Wakisaka. Hameen hinta on 235 e.

Liidokki-mekon (1974) on suunnitellut Pentti Rinta. Mekon hinta on 250 euroa.

Korppi-mekon (1974) on suunnitellut Liisa Suvanto, Teit-printin Katsuji Wakisaka. Silkkimekon hinta on 350 euroa.

 

Marimekko