Muoti  — 27.8.2020

Maria Veitolan tyyli elää: ”Värit ilahduttavat itseäni ja ihmisiä ympärilläni”

Stockmannin vieraileva luova johtaja Maria Veitola luopui kaikista mustista ja harmaista vaatteistaan sekä opetteli käyttämään rohkeita meikkisävyjä.

Minulla on monta tyyliä, ja rakastan asuilla leikittelyä. Olen aina tykännyt asioista, jotka liikkuvat hyvän maun rajoilla. Meillä on vain yksi elämä, joten miksi käyttää se sen miettimiseen, miten on hyväksyttävää pukeutua, meikata tai sisustaa?

 

Yhdistelen usein keskenään asioita, joita ei tyypillisesti liitetä toisiinsa. Lenkkarit ja tyllimekko voivat näyttää yhdessä mielettömän hyvältä, samoin pyjamanhousut ja paljettiyläosa. Olen se tyyppi, joka valitsee rekistä kummallisen vaatteen, joka ei ole kelvannut kenellekään muulle. Kotonani on sulassa sovussa taidetta, pahkakalusteita, marmoria, kirpparilöytöjä ja vaikutteita 70-luvun Italiasta.

Liikkumisen vapaus

Minua puhuttelevat edelleen samat asiat kuin lapsena. Pidän vaatteista, joissa voi liikkua. Sen sijaan en voi sietää asuja, jotka rajoittavat elämääni: liian kapeita hameita tai paitoja, korkeita korkoja tai yläosia, joiden vetoketjua en yllä itse avaamaan. Valkoinen asu päällä pelkään koko ajan, että kaadan kahvit päälle.

 

Sama koskee myös meikkaamista. On sietämätöntä joutua varomaan, että meikki leviää sohvaan nojatessa tai vähänkään hikoillessa. Siksi valitsen käyttämäni tuotteet huolella.

 

Muutama vuosi sitten aloin ajatella, että olisi kiva osata käyttää pinkkiä huulipunaa tai oranssia luomiväriä. Päätin yrittää, vaikka tekniikka puuttui. Miksi silmärajausten pitäisi olla siistit tai huulten millintarkasti rajatut? Huomasin ilokseni, että törkeät meikit näyttävät sitä paremmalta, mitä vanhemmalta itse näytän.

Hymyjä väreillä

Minulla on ollut kausi, jolloin pukeuduin paljon mustaan ja harmaaseen. Kymmenen vuotta sitten päätin hankkiutua eroon kaikista mustista vaatteistani. Värit ilahduttavat paitsi itseäni, myös ihmisiä ympärilläni. Kun pölähdän paikalla pinkissä ja vihreässä asussa, ihmiset alkavat hymyillä.

 

Sama pätee myös sisustamisen ja meikkaamisen suhteen. Olen yökyläillessäni nähnyt paljon värikkäitä koteja, mutten montaa yhtä värikästä kuin meillä. Aina sanotaan, että voimakkaita värejä kannattaa varoa, koska niihin kyllästyy. En osaa kuvitella, että niin tapahtuisi, jos en ole tähänkään mennessä kyllästynyt!