Koti  — 4.10.2023

Uudista kotisi maalaamalla – näin valitset sopivat sävyt eri huoneisiin

Cover Storyn kuratoidusta värikokoelmasta löytyy sopiva maalisävy niin rauhalliseen makuuhuoneeseen, viihtyisään keittiöön kuin inspiroivaan työtilaankin. Poimi vinkit värien valintaan ja luo maalaamalla omaan kotiisi sopiva tunnelma!

Sisustuksen suunnittelussa ja oikeanlaisen tunnelman luomisessa yksi tärkeimmistä päätöksistä on maalisävyjen valitseminen. Kotimainen maalibrändi Cover Story on halunnut helpottaa valinnan tekemistä luomalla huolella kuratoidun värikokoelman, jonka sävyillä jokainen voi luoda itselleen ja juuri omaan kotiin sopivia tunnelmia. Kokoelmaan kuuluu 51 sävyä, jotka ovat helposti yhdisteltävissä toisiinsa ja luovat upean mattapintaisen lopputuloksen.

Olohuone – kodin keskipiste

Olohuone on usein kodin keskipiste ja paikka, jossa vietetään aikaa perheen ja ystävien kesken. Valitse lämpimiä maalisävyjä, kun haluat luoda olohuoneesta kutsuvan ja rentouttavan kohtaamispaikan. Esimerkiksi pehmeät beiget ja murretut vaaleat sävyt ovat erinomaisia sävyjä harmonisen tunnelman ja viihtyisän tilan luomiseen. Jos kaipaat tilaan persoonallisuutta, valitse rohkeasti terrakotta, oliivinvihreä tai muu syvempi luonnonläheinen sävy.

Cover Story Eino

i06 EINO – Nocturnal moss green on sopivasti murrettu, ripauksen mutainen vihreä maalisävy, joka näyttää oliivimman puolensa auringon osuessa kultaisena tilaan. Tunnelmallisen murrettu vihreä on ikoninen seinäväri, joka toimii täydellisesti yhteen tammen- tai pähkinänsävyisten puulaatujen kanssa. Sävy on osa Cover Story x Iittala -tilavärikokoelmaa.

 

Cover Story Enid

006 ENID – Super pale linen on luonnollinen kevyen lämmin maalisävy. Tämä sävy on paperinvalkoista voimakkaampi luonnollinen vaalea, joka taittaa tilaan kevyesti beigen tunnelman. Hienoisen lämmin vaalea on oikea valkoisen sävy tasapainottamaan kylmää luonnonvaloa, jos maalattavan huoneen ikkunat ovat pohjoiseen tai itään, jolloin huoneeseen tulee värilämpötilaltaan sinisävytteistä valoa.

Makuuhuone – rentoutumisen keidas

Cover Storyn täyshimmeät maalit kietovat tilan pehmeään tunnelmaan. Rauhallisen ja rentouttavan ympäristön aikaansaamiseksi harkitse makuuhuoneeseen pehmeitä sinisen, harmaan tai vihreän sävyjä. Nämä sävyt edistävät rentoutumista ja voivat auttaa nukkumaan paremmin.

 

Kokeile esimerkiksi luonnollisen sisustuksen luottosävyä greigeä, joka istuu niin sisalin, rottingin kuin muidenkin luonnonmateriaalien pariksi. Vaaleat puunsävyt sointuvat kauniisti harmaanbeigeä taustaa vasten. Myös muut neutraalit ja pehmeät maalisävyt, kuten vaaleanpunainen tai beige, pehmentävät tilaa ja tekevät makuuhuoneestasi viihtyisän unen keitaan.

Cover Story Virginia

030 VIRGINIA – Straw green on viehättävä, luonnollinen oljensävyinen maali. Kaunis okransävyinen keltavihreä maali elää kauniisti päivänvalon mukana ja hurmaa eloisalla olemuksellaan. Okrahtava oljensävy sopii täydellisesti luonnollisten puunsävyjen rinnalle ja antaa ryhtiä valkoiseen sisustukseen. Keltavihreä seinä on raikas kontrasti lämpimän ruskeille kalusteille ja parketille.

Cover Story Albert

015 ALBERT – Mid blue turquoise on kevyesti murrettu vaalea turkoosinsininen maalisävy. Raikas vaaleansininen tuo tilaan klassista eleganssia ja on helppo yhdistää erilaisiin sisustuksiin. Turkoosinsininen pehmentää tilan punertavia puunsävyjä eli tämä sävy on kaunis pari tummille huonekaluille ja erilaisille puulattioille.

Keittiö – lempeää energiaa

Väreillä luot keittiöstäsi viihtyisän paikan ruoanlaitolle ja yhdessäololle. Valitse sävyjä, jotka lisäävät ruoanlaiton intoa ja tuovat tilaan ripauksen aktiivisuutta.

 

Rohkeimmat valitsevat keittiöönsä syvän burgundin, myrskynsinisen tai pirteän keltaisen. Jos haluat lempeämmän tunnelman, voit käyttää neutraalimpia sävyjä, kuten murrettua valkoista tai harmaanvihreää, jotka tasapainottavat tilan tunnelmaa. Seinän sävyllä voit korostaa keittiösi muita pintoja ja lisätä tilan viihtyisyyttä.

Cover Story Agatha

026 AGATHA – Green grey on helposti lähestyttävä maalisävy, joka tuo tilaan rauhallista tunnelmaa. Vaalea harmaanvihreä on sisustajien luottoystävä, sillä se sopii lähes jokaisen sävyn kumppaniksi.

Työhuone – inspiroiva keskittymisen tila

Työhuoneeseen on tärkeää luoda inspiroiva ja keskittymistä tukeva ympäristö. Vaaleat sävyt, kuten vaaleanharmaa, vaaleansininen tai vaaleankeltainen, voivat auttaa vähentämään stressiä ja edistää tuottavuutta.

Cover Story Charles

031 CHARLES – Bright cold yellow on kirkas kylmänkeltainen maalisävy. Kirkas vaaleankeltainen sävy tuo tilaan valoisuutta sekä avaruutta ja yhdistyy upeasti kaikkiin kirkkaisiin perussävyihin henkien 50-luvun tunnelmaa. Myös beiget, harmaat ja vaaleansiniset sävyt sopivat valoisan keltaisen kumppaniksi.

Testaa sävyä kotonasi A4-sävymallien avulla

Muista, että maalisävyjen valitsemisessa ei ole yhtä oikeaa vastausta, vaan se riippuu omista mieltymyksistäsi ja siitä tunnelmasta, jonka haluat luoda kuhunkin tilaan. Kokeile rohkeasti erilaisia sävyjä nähdäksesi, mikä toimii parhaiten juuri omassa kodissasi.

 

Myös valon laatu ja määrä vaikuttavat merkittävästi värin kokemiseen. Sama vihreä voi näyttää olohuoneen nurkassa täyteläisen vihreän puolensa, kun taas ikkunan vieressä luonnonvalo voi nostaa värin kellertävät pohjasävyt esiin. Siksi sävy kannattaa aina testata siinä tilassa, johon maali tulee.

 

Cover Storyn kehittämiä A4-kokoisia tarrataustaisia sävymalleja voi siirrellä helposti seinältä toiselle ja tutustua sävyyn huoneen eri valoissa ja osana muuta sisustusta. Cover Storyn sävymallit on maalattu aidolla Cover Storyn maalilla, joten sävy on takuulla sama kuin maalipurkissa.

 

Sävymalleja voi ostaa Stockmannin verkkokaupasta sekä Helsingin keskustan ja Tampereen tavarataloista. Cover Storyn maalit ja maalaustarvikkeet ovat myynnissä vain verkkokaupassa, josta voit tilata ne suoraan kotiovellesi. Kaikki Cover Storyn maalit ovat valmiiksi sävytettyjä ja täyshimmeitä. Hinta on sama väristä riippumatta.

Cover Story

Cover Story on suomalainen maalibrändi, jolle maalaaminen ei ole vain remontointia vaan myös sisustamista. Cover Storyn maalit ovat turvallinen valinta sisätilojen pinnoille, sillä ne ovat muovittomia, vesiohenteisia ja hajuttomia, eikä niistä vapaudu maalaamisen aikana haitallisia VOC-päästöjä sisäilmaan. Cover Story tekee maalaamisesta helppoa, inspiroivaa ja vastuullista.