Koti  — 30.7.2018

Sisusta ekologisemmin tyylilläsi – Opas kestävään sisustukseen

Ostopäätökset ovat yksinkertainen ja helppo tapa vaikuttaa maailmaan ympärillämme. Kodin sisustuksessa eettisempiä valintoja voi tehdä helposti valitsemalla lähellä valmistettuja tuotteita ja vastuullisesti tuotettuja materiaaleja. Lue alta vinkkimme kestävien ratkaisujen sisustukseen ja inspiroidu eettisestä designista!

Suosi kotimaista

 

Keittiön puolella lähiruoka on ollut jo pitkään suurimpia kokkaustrendejä. Mutta tiedätkö sinä, mistä muut kattauksesi osat ovat peräisin?

 

Suomalaista laatua on opittu arvostamaan jopa ulkomailla asti, eikä turhaan. Kotimaastamme nimittäin löytyy todella monia merkkejä, jotka tukevat kestävää kehitystä laadukkaalla designillaan. Rakastetuimmat suomalaismerkit kuten Hakola, Fiskars ja Lapuan Kankurit suunnittelevat edelleen kaikki tuotteensa Suomessa.

 

Casa Stockmannin tamminen salaattikulho on suunniteltu Suomessa.

 

Hakolan kotimaassa valmistettu Riippu Garden -hylly luo lisätilaa seinälle.

 

Puusorvaamo Pertti Forsin ikoninen puukauha on valmistettu Suomessa.

Kiinnitä huomio materiaaleihin

 

Kodin tekstiilejä hankittaessa kannattaa huomio ensiksi kiinnittää tuotetietoihin. Pienillä arjen valinnoilla voit helposti pienentää ostostesi hiilijalanjälkeä. Tiesitkö esimerkiksi, että pellavan viljelyyn tarvitaan huomattavasti pienempi määrä vettä, kuin puuvillan kasvattamiseen?

 

Ekologisuutensa lisäksi pellavan viileä tuntu ja kesyttämätön tekstuuri tuovat kodin tekstiileihin arkista luksusta. Pellavalakanoissa voit herätä kiireettömiin loma-aamuihin hyvällä omallatunnolla.

 

Casa Stockmannin pussilakana on 100 % pellavaa.

 

Casa Stockmannin Saigon-meriheinäkori on valmistettu uusiutuvasta materiaalista.

 

Porin Villan ja Peitteen ohut peitto on valmistettu Suomessa luonnon puuvillasta.

Rakastu käytettyyn

 

Kierrätysmateriaalit ovat tämän hetken megatrendi, joiden hyödyntäminen myös sisustustuotteissa yleistyy päivä päivältä. Tuotantoketjut nopeutuvat ja muuttuvat ekologisemmiksi, kun erilaiset ylijäämätuotteet, hukkapalat ja kierrätetyt raaka-aineet saavat uuden elämän.

 

Uusiokäytetyistä raaka-aineista syntyy osaavissa käsissä laadukasta kodin designia. Tyylikkäiden ja hienostuneiden tuotteiden alkuperää on mahdotonta tietää ulospäin.

 

Dunin ekologiset kertakäyttöastiat on valmistettu ylijäämämateriaali bagassista, joka maatuu vain muutamassa viikossa.

 

Fiskarsin Classic-kattila on valmistettu 70-prosenttisesti kierrätysmateriaalista.

Hyödynnä minimalismi

 

Kestävä kehitys ja pohjoismainen design = Match made in heaven.

 

Pohjoismainen sisustustyyli todistaa, että voit samaan aikaan sisustaa kotisi sekä eettisesti että ajankohtaisimmilla trendeillä. Minimalistisen tyylin mukaisesti maanläheisyys saa näkyä teemana paitsi materiaaleissa, myös värimaailmassa. Puu, vaaleat värit ja vaihtelevat tekstuurit luovat kodistasi ylellisen keitaan, jossa mieli lepää.

 

Verso Design Koppa Big Box High -säilytyslaatikko on valmistettu kotimaisesta koivusta.

 

Iris Hantwerk -tiskiharja on valmistettu laadukkaista luonnonmateriaaleista, koivusta ja hevosenjouhista.

 

Pohjolan valosta inspiroituneen Himmeen Toad-pöytävalaisin ja muut tuotteet on suunniteltu ja valmistettu Suomessa.

 

 

Katso lisää kestäviä valintoja kotiin. >>