Kauneus  — 19.4.2023

Kosmetiikkavinkit miehille: Iho ja hiukset juhlakuntoon

Miten viimeistellä iho, hiukset ja parta juhlakuntoon vaivattomasti? Parhaat vinkkinsä miehille jakaa kosmetiikkaintoilijaksi tunnustautuva Harri Nieminen Stockmannilta.

Hyvin hoidettu iho sekä huolitellut hiukset ja parta ovat miesten tyylikkään juhlalookin salaisuus. Kosmetiikkaa ei kuitenkaan tarvitse haalia hyllyn täydeltä, vaan muutama laadukas, itselle sopiva tuote riittää.

 

”Jokainen varmasti haluaa, että iho näyttää terveeltä ja tuntuu hyvältä. Ihonhoitorutiinien helppous ja hyödyt ovat kuitenkin monelle miehelle hifistelyä tärkeämpää. Ihon huolellisella puhdistuksella ja hyvillä hoitotuotteilla pääsee pitkälle”, sanoo kosmetiikkaintoilijaksi tunnustautuva Harri Nieminen, joka vastaa Stockmannilla asiakaskokemuksesta.

 

Ihon säännöllinen puhdistus, kuorinta ja kosteutus ovat hoitorutiinin a ja o, mutta juhlapäivänä moni haluaa näyttää erityisen raikkaalta ja hyvinvoivalta. Juhlahetkiin valmistautuessakaan ihon-, parran- ja hiustenhoidosta ei tarvitse tehdä monimutkaista. ”Tärkeään päivään voi valmistautua hieman huolellisemmin laittamalla kasvoille esimerkiksi virkistävän ja kosteuttavan naamion”, Harri vinkkaa.

 

”Myös miehet panostavat entistä enemmän ihon pienten virheiden peittämiseen siihen tarkoitetuilla peitetuotteilla. Finneille ja epäpuhtauksille pika-apua tuovat täsmätuotteet, jotka kuivattavat näpyt nopeasti muutamassa päivässä ennen juhlaa. Tuotteiden valintaan voi ja kannattaa kysyä vinkkejä asiantuntijalta paikan päällä tavaratalossa”, Harri jatkaa.

Harri Nieminen

Parta ja hiukset viimeistelevät juhlalookin

Hoidetun ihon lisäksi huoliteltu parta ja hiukset viimeistelevät juhlalookin. Simppelit rutiinit toimivat myös hiusten- ja parranhoidossa – hiukset ja parta saavat olla laitetut, kunhan valmistautuminen ei vie liikaa aikaa

 

”Partaa ajaessa kannattaa kiinnittää huomiota hyvään höylään ja partavaahtoon. Parranajon jälkeen kosteusvoide on erityisen tärkeä, jotta iho rauhoittuu ja saa kaipaamaansa kosteutusta. Hiusten viimeistelyssä toimii loistavasti hiusvaha tai kevyesti kiinnittävä hiuslakka”, Harri kertoo.

 

Harri kannustaa myös rohkeasti kysymään apua ammattilaiselta. Asiantuntijan opastuksella ja kokeilun kautta omat luottotuotteet löytyvät parhaiten.

 

”Jokaisen iho on erilainen ja vaihtoehtoja on paljon – laajasta valikoimasta omat luottotuotteet löytyvät varmasti. Moni kosmetiikkasarja on unisex, eikä jakaudu erikseen miesten ja naisten tuotteisiin. Kannattaa rohkeasti pyytää myyntipisteiltä näytteitä, jotta tuotteita pääsee testaamaan ennen ostopäätöstä”, Harri kehottaa.

Tuotetärpit kasvojen ja hiusten hoitoon

Kevyt geelivoide

Biotherm Homme Aquapoer Comfort -kosteusvoide tekee ihosta pehmeän, raikkaan ja kosteutetun. Kevyt geelikoostumis sisältää ihoa rauhoittavia ainesosia.

Ikääntymisen merkkeihin

Shiseidon silmänympärysvoide häivyttää tehokkaasti ikääntymisen ja väsymyksen merkit sekä kosteuttaa jopa 48 tuntia.

Hyvästit näpyille

Salisyylihappoa sisältävä geeli nopeuttaa näppyjen paranemista, rauhoittaa ja vähentää punoitusta. Geelin kuorivat ainesosat vähentävät ihon rasvaisuutta ja puhdistavat ihohuokosia.

Tuuheuttava shampoo

Kérastasen shampookylpy hoitaa ohentuneita hiuksia saaden ne näyttämään paksummilta ja tuuheammilta.