Kauneus  — 2.10.2023

Asiantuntijan hiusvinkit arkeen

Sujuvat hiustenhoitorutiinit helpottavat paluuta arkeen. Katso asiantuntijan vinkit, joilla hoidat hiukset kuntoon kesän jäljiltä ja stailaat tukan helposti.

Kesän jäljiltä hiukset ovat usein tavallista kuivemmat, ja arkikiireiden keskellä kutrit olisi kiva saada kesytettyä kohtuullisen helposti. Stockmannilla kosmetiikan valikoimasta vastaava Juulia Rinne paljastaa suosikkituotteensa ja jakaa parhaat vinkkinsä helppoihin hiustenhoitorutiineihin sekä huolettomiin arkikampauksiin.

Kosteutta kesän kuivattamille kutreille

Aurinko sekä meri- ja kloorivesi kuivattavat hiuksia, joten kesän jälkeen hiustenhoidossa kannattaa panostaa kosteuttaviin ja korjaaviin tuotteisiin.

 

”Hiusnaamiot kosteuttavat hiuksia, ja niitä voi käyttää pari kertaa viikossa. Myös korjaavat shampoot hellivät hiuksia kesän jälkeen. Erilaisilla hoitosuihkeilla ja hiusöljyillä saa hiuksiin kosteutta ja kiiltoa”, Juulia vinkkaa.

 

”Valikoimamme kiinnostavimpiin uutuuksiin kuuluu keväällä saapunut ylellinen hiustenhoitobrändi Oribe. Esimerkiksi Hair Alchemy -sarja sopii hiusten hemmotteluun kesän jälkeen.”

Väri kirkkaaksi ja hyvinvointia hiuspohjalle

Auringossa oleskelun myötä hiusvärikin on saattanut haalistua, ja runsas uiminen voi näkyä etenkin vaaleissa hiuksissa vihertävinä tai kellertävinä vivahteina.

 

”Jos hiusten oma sävy on haalistunut kesän aikana, sävyttävällä hiusnaamiolla voi tehostaa omaa väriä. Vaaleiden hiusten pelastus ja oma luottotuotteeni on L’Oréal Professionnelin megahyvä hopeashampoo, joka taittaa hyvin keltaisuutta pois ja kirkastaa heti ensimmäisessä pesussa”, Juulia kertoo.

 

Juulian mukaan hiustenhoitotrendeissä korostuu nyt hiuspohjan hyvinvointi ja erilaiset seerumit ovat suosittuja. ”Esimerkiksi Kerastaselta on tullut ihania uusia seerumeita.”

Arjen helppo hiuslook

Paras apu arjen hiuslookien luomiseen on monipuolinen muotoilulaite, jolla voi föönata, silottaa, kihartaa, luoda laineita tai tuoda hiuksiin volyymia. Laadukas muotoilusuihke ja hiuskiinne takaavat, että kampaus kestää iltaan saakka.

 

”Oriben näkymätön, kuivarakenteinen rakennesuihke tuo hiuksiin uskomatonta volyymia, rakennetta ja pitoa ja tuoksuu lisäksi ihanalta. Kiharoiden alle suosikkini on Cutrinin monitoimisuihke, jota kannattaa suihkauttaa jokaiseen suortuvaan ennen kihartamista, niin kiharat kestävät koko päivän. Wellan hiuskiinne antaa pitoa kampaukselle, mutta on helppo harjata pois hiuksista”, Juulia sanoo.

 

Kiireaamujen pelastajat

Aamurutiineja nopeuttavat yön aikana käytettävät tuotteet sekä kuivashampoo, joka tekee taikoja pesua kaipaavalle tukalle.

 

”Hiusten raikastamiseen suosittelen Batisten kuivashampoita. Löwengripin tuhdimmat kuivashampoot taas antavat hiuksille enemmän tekstuuria ja hyvän tuen ponnarille tai nutturalle. Yöksi jätettävillä kiharapatukoilla loihdit helpot kiharat seuraavaan päivään”, Juulia vinkkaa.

Viimeistele hiusasusteilla & -tuoksulla

Erilaiset hiusasusteet ovat trendikkäitä ja tuovat helposti uutta ilmettä hiuksiin. ”Stockalla on ihana valikoima Sui Avan ja Iberon hiusasusteita. Vaikkapa pannalla ja hiusklipsillä saa helposti loihdittua kivan kampauksen”, Juulia kertoo.

 

Suihkaus hiustuoksua viimeistelee kampauksen ja antaa kevyen tuoksun lisäksi kiiltoa. ”Hiustuoksut ovat kivaa hemmottelua ja myös ihana lahjavinkki. Oma suosikkini on Byredo Mojave Ghost -hiustuoksu.”