Juuri nyt  — 13.11.2017

Näillä ohjeilla teet vuoden muodikkaimmat cocktailit

Cocktailbileiden järjestäminen on trendikkäintä, mitä tänä talvena voit tehdä.

Pikkujoulut, Suomi100, uusivuosi… Tänä talvena on monta hyvää syytä juhlia. Mitä jos järjestäisit muodikkaat cocktailbileet ystävillesi?

Suomessa eletään varsinaista drinkkibuumia. Maailmalla kiinnostavat paikalliset, käsityönä tehdyt erikoisuudet, kuten pohjoismainen akvaviitti ja jopa supisuomalainen pontikka. Juuri nyt muodikkain juomavalinta onkin kotimaisista raaka-aineista rakennettu cocktail. Kotimainen drinkki sopii myös täydellisesti Suomen juhlavuoteen.

Pyysimme The Helsinki Distilling Companyn baarimestari Noora Nyrhilältä kolme trendikästä cocktailreseptiä. Mukana on myös ihana puolukkainen versio ilmiöksi nousseesta mocktailista eli alkoholittomasta drinkistä.

Omenatarha-cocktail saa makunsa omenabrandysta ja appelsiininkuoresta.

Omenatarha

4 cl omenabrandya
1 rkl chaitee-siirappia
6 tippaa aromatic bitteriä
koristeluun
suikale appelsiinin kuorta ja tähtianis

Täytä old fashioned -tyylinen lasi jäillä. Tiputa sekaan aromatic bitter. Lisää siirappi ja brandy. Sekoita lusikalla noin 15 sekuntia, jotta saat lasin pohjalle sulavettä jäistä. Rutista appelsiininkuorisuikaletta juoman päällä, jotta saat aromit esiin, ja lisää kuori lasiin tähtianiksen kanssa.

Muodikkain juoma tehdään kotimaisista raaka-aineista

Puolukkametsä on talven tyylikkäin mocktail.

Puolukkametsä

6 cl puolukkamehua
2 rkl kuusenkerkkäsiirappia
soodaa
koristeluun
kanelitanko

Kaada mehu ja siirappi highball-tyyliseen lasiin. Täytä lasi jäämurskalla ja sekoita kunnolla. Lisää päälle soodaa ja sekoita vielä kevyesti. Koristele kanelitangolla. Jos haluat juomasta alkoholillisen version, vähennä kuusenkerkkäsiirapin määrää yhteen ruokalusikalliseen ja lisää 4 cl puolukkalikööriä.

Tyrniranta-cocktail tarjoillaan jäähdytetystä kuohuviinilasista.

Tyrniranta

2 cl marjapontikkaa
10 cl Lehtikuohua
koristeluun
tyrninmarjoja (pakastemarjatkin käyvät)

Jäähdytä kuohuviinilasia hetki pakkasessa ennen juoman valmistamista. Kaada kylmä marjapontikka lasiin ja kaada päälle kylmä Lehtikuohu. Koristele juoma tyrninmarjoilla.