Juuri nyt  — 4.4.2022

160 vuotta inspiroivia hetkiä
– legendoja lipalla

Suomen menestyneimpiin artisteihin kuuluva Chisu valloittaa tänä keväänä Helsingin keskustan Stockmannin pääsisäänkäynnin päällä olevan estradin, legendaarisen ”Stockan lipan”. Juhli kanssamme 160-vuotiasta Stockmannia ja tule mukaan ainutlaatuiseen kesäkonserttiin!

Stockmannin Aleksanterinkadun puoleisen sisäänkäynnin päällä, ”Stockan lipalla” on nähty vuosien saatossa paljon säväyttävää, kuten suomalaisia kärkiartisteja ja muotishow.

 

Nyt lipan valloittaa uusi tähti, kun Suomen menestyneimpiin artisteihin kuuluva Chisu nähdään lipalla ainutlaatuisessa kesäkonsertissa sunnuntaina 29. toukokuuta kello 13.00.

 

Tänä vuonna 160 vuotta täyttänyt Stockmann järjestää ilmaisen kesäkonsertin kaupunkilaisille ja asiakkailleen osana juhlavuotensa ohjelmistoa.

 

Lue lisää Chisun kesäkonsertista >

Chisu

Unohtumattomia hetkiä lipalla

Tavaratalo on tarjonnut kautta aikojen asiakkailleen unohtumattomia hetkiä, paikan kohdata kaupungin sydämessä. Stockmannin Helsingin keskustan tavaratalon pääsisäänkäynnin yllä oleva tasanne, ”Stockan lippa” on estradi kaupungin parhaimmalla paikalla. Muistatko vielä näitä legendaarisia tähtiä lipalla?

 

Andy ja Mike rokkasivat liikennekaaoksen

 

Lipan ”valloitti” itseoikeutetusti legendaarinen rockyhtye Hanoi Rocks, joka soitti sisäänkäynnin päällä keikan 15. huhtikuuta 2005. Tempaus oli osa bändin Another Hostile Takeover -levyn markkinointia, ja bändi itse oli poikkeuksellisesta keikkapaikasta innoissaan.

 

”Ääntä pitää olla niin paljon, että työnteko häiriintyy Helsingin eteläkärjestä Taka-Töölöön ja Pohjoisrannasta Länsisatamaan. Aleksanterinkatu ja Mannerheimintie pitää ruuhkauttaa”, bändin laulaja Michael Monroe julisti tuolloin yhtyeen ennen keikkaa julkistamassa lehdistötiedotteessa.

 

Ja tietenkin Hanoi Rocks sai, mitä toivoi: bändin esiintyminen seisautti liikenteen niin Aleksanterinkadulla kuin Mannerheimintielläkin ja väentungos oli mahtava. Yleisöä oli paikalla tuhansittain, joidenkin arvioiden mukaan jopa 10 000 henkeä.

 

Keikan jälkeen Hanoi Rocksin jäsenet siirtyivät Stockmannin levyosastolle, jossa he jakoivat nimmareita ja signeerasivat levyjään. Iltasanomien haastattelema Andy McCoy oli esitykseen tyytyväinen.

 

”On hyvä fiilis. Toi oli ainutlaatuinen juttu. Tää oli meidän kiitos Stadille”, rocklegenda kommentoi Iltasanomille.

Hanoi Rocks

Muodin neljäs ulottuvuus ja Siltsun tulinen joulushow

 

Hanoi Rocksin jälkeen Stockan lipalla oli hiljaista vuosikymmenen, ennen kuin toukokuussa 2015 alkoi taas tapahtua. Stockmann nappasi kaupungin keskeisimmällä paikalla sijaitsevan estradin omaan käyttöönsä ja järjesti lipalla kevätmuotinäytökseen kuuluvan 4D-muotishown. Lipan ylle oli viritetty suuri valkokangas, jolta esitettiin kevään muotinäytös, ja lipan päällä, valkokankaan edessä esiintyi tanssijoita.

 

Tyylientaistelu Stockmannin lipalla 5.3.2015

 

Joulun alla lipalla nähtiin taas tähtiä, kun Jari Sillanpää esiintyi kellon päällä yhtyeensä kanssa. Tunnin kestänyttä keikka oli Stockmannin joululahja joulua odottaville kaupunkilaisille. Sillanpään shown ylle oli rakennettu valaistu, kaareva katos. Keikan näyttävyyttä lisäsivät myös lavan reunan tulisuihkut ja ilotulitteet. Hyväntuulinen Sillanpää veti paikalle tuhansittain fanejaan, jotka seurasivat keikkaa kirpeässä pikkupakkasessa.

 

Jari Sillanpää Stockmannin lipalla 19.12.2015

 

jari-sillanpaa_1180x787

Stockmann juhlii tänä vuonna 160-vuotisjuhlavuottaan, jota juhlistamme pitkin vuotta kanssasi tarjoamalla sinulle inspiraatiota, tapahtumia ja jännittäviä uudistuksia.

Kuvat: Stockmann
Lähteet:
Stockmannin viestintä
is.fi 16.4.2005 (www.iltasanomat.fi/viihde/art-2000000128152.html)
mtv3.fi 7.4.2005 (www.mtv.fi/viihde/musiikki/artikkeli/hanoi-rocks-esiintyy-stokkan-kellon-paalla/2858014)
hs.fi 19.12.2015 (www.hs.fi/kaupunki/a1450492800286)
iltalehti.fi 20.12.2015 (/www.iltalehti.fi/viihde/2015122020859847_vi.shtml)