Muoti  — 28.3.2018

Valveutunut mies säästää luontoa pukeutumalla tyylikkäästi

Knowledge Cotton Apparelille muoti on paljon muutakin kuin yllemme pukemia tekstiilejä. Se käsittää myös ihmiset ja ympäristön. Knowledge Cotton Apparel tarjoaa valveutuneelle miesasiakkaalle vastuullisia muotivalintoja ilman kompromisseja tyylin, mukavuuden tai laadun suhteen.

Tanskalaisen Knowledge Cotton Apparelin menestystarina alkoi vuonna 1969 Jørgen Mørupin ja hänen isänsä avaamasta pienestä tekstiiliyrityksestä. Aivan alusta lähtien yritys on keskittynyt vahvasti vastuullisuuteen. Orgaanisen puuvillan Jørgen Mørup otti työkalukseen ja osaksi mallistoja 80-luvulla. Knowledge Cotton Appareliksi nimetty miesten ekologinen vaatelinja näki päivänvalon vuonna 2008, ja mukana perustamisessa oli myös Jørgenin poika Mads.

Knowledge Cotton Apparel on rohkeasti tuonut julki vastuullisuustavoitteensa ja konkreettiset tavat vähentää ympäristövaikutuksiaan. Esimerkiksi suosimansa luomupuuvillan ja muiden vastuullisten materiaalien avulla brändin kunnianhimoinen mutta realistinen tavoite on vähentää torjunta-aineiden, kemikaalien ja lannoitteiden käyttöä 800 000 litran edestä vuoteen 2020 mennessä. Tavoitteen toteutuminen on jo hyvällä mallilla, sillä vuoden 2017 loppuun mennessä tavoite oli jo reilusti yli puolivälissä. Samoin vastuullisten materiaalien suosimisen avulla pyritään säästämään jopa 2,5 miljoonaa litraa vettä.

 

Kulutuksen ja päästöjen vähentämisen lisäksi kierrätys on osa brändin ydintä. Tavoitteidensa mukaan 2020 mennessä Knowledge Cotton Apparel on kierrättänyt yli 4,5 miljoonaa muovipulloa ja valmistanut niistä kierrätyspolyesteriä. Vuoden 2017 lopulla  kierrätettyjä pulloja oli jo yli 1 980 000.

 

Hiilidioksidipäästöjen suhteen brändin tavoite on huima: hankinta- ja toimitusketjusta tulee 100-prosenttisesti hiilineutraali, kun tehtaat muutetaan toimimaan vihreällä ekoenergialla. Tähän mennessä materiaalivalintojensa ansiosta brändi on pienentänyt hiilidioksidipäästöjään jo yli 775 000 kilolla eli saman verran kuin henkilöauto ajaisi maailman ympäri 114 kertaa.

 

Kaikkien näiden tavoitteiden saavuttamisen mahdollistaa brändin perusidea tuottaa ajattomia ja niin puhtaita ja luonnollisia vaatevalintoja kuin mahdollista, ilman kompromisseja tyylissä, mukavuudessa tai laadukkuudessa. Tavoitteisiinsa pyrkiessään Knowledge Cotton Apparel uskoo myös innovaatioiden ja yhteystyön voimaan.

 

Stockmann on saanut olla mukana mahdollistamassa tätä matkaa kohti puhtaampaa ympäristöä. Vuoden 2017 loppuun mennessä Stockmann on myymiensä Knowledge Cotton Apparelin vaatteiden kautta vähentänyt yli 13 000 litraa kemikaaleja, torjunta-aineita ja lannoitteita. Muovipulloja on kierrätetty polyesteriksi yli 121 700 kappaletta ja vettä säästetty yli 42 800 litraa. Hiilidioksidipäästöjä olemme onnistuneet yhdessä pienentämään vakuuttavat 21 100 kiloa.

 

Löydät Knowledge Cotton Apparelin kaikista Stockmann-tavarataloista sekä stockmann.comista.