Muoti  — 19.7.2023

Pellava on kesämuodin klassikko – viisi asuideaa lämpimiin päiviin

Kauniisti laskeutuva pellavamekko, ajattomat pellavahousut ja vilpoisa pellavatunika ovat kesän monikäyttöisimpiä luottovaatteita, joiden ilmettä on helppo päivittää asusteiden avulla huolettomasta hienostuneeksi. Poimi tästä pellavaiset pukeutumisideat kesään.

Huoleton pellava on kesäpukeutumisen ykkösvalinta vuodesta toiseen. Pellava sopii erityisen hyvin juuri kesävaatteisiin, sillä se on kevyt ja hengittävä luonnonkuitu, joka imee hyvin kosteutta ja tuntuu vilpoisalta helteelläkin.

 

Pellava on myös kohtuullisen vastuullinen materiaali. Valtaosa pellavasta viljellään Euroopassa, ja esimeriksi puuvillaan verrattuna pellava on vähään tyytyvä kasvi, jonka viljely kuluttaa huomattavasti vähemmän vettä ja kemikaaleja.

1. Elegantisti kesäjuhlissa: Pellavamekko & ajattomat asusteet

Pelkistetty pellavamekko lunastaa paikkansa jokaisessa kesägarderobissa monikäyttöisyydellään ja muuntautumiskyvyllään. Valitse vähäeleinen malli ja ajaton väri, niin pellavamekko ilahduttaa myös tulevina kesinä ja muuntuu asusteiden avulla huolettomasta hienostuneeksi. Arjen yläpuolelle pellavamekko nousee, kun siihen yhdistää elegantin nahkalaukun, sirot sandaalit ja näyttävät korut.

2. Klassisesti lomalla: Pellavahousut & ripaus raitoja

Vaaleat pellavahousut ja ripaus raitoja tuovat tyyliin tuulahduksen Rivieralta. Klassinen yhdistelmä huokuu huolettoman eleganttia lomatunnelmaa ja toimii niin aaltojen äärellä kuin kaupungin kaduilla. Viimeistele ajaton tyyli espadrilloilla, punoslaukulla ja suurilla aurinkolaseilla.

3. Tyylikkäästi toimistolla: Pellavapuku & käytännölliset kengät

Pellavainen housupuku tai pellavableiseri tuo rentoa ryhtiä ja kesäistä keveyttä toimistopukeutumiseen.  Kaksiosainen pellavapuku on ilahduttavan monikäyttöinen, sillä se sopii työpukeutumisen lisäksi myös kesäisiin juhlatilaisuuksiin, ja osia voi tietysti käyttää myös erikseen. Esimerkiksi pellavableiseri näyttää tyylikkäältä niin farkkujen ja tennarien kanssa kuin siisteihin shortseihin ja ballerinoihin yhdistettynä.

4. Huolettomasti helteellä: Pellavapaita & vaaleat värit

Pellavainen paitapusero on ehkä monikäyttöisin yläosa, jonka kesäpuvustoonsa voi hankkia. Sitä voi käyttää niin kiinni napitettuna, topin päällä avonaisena kuin helmasta rennolle solmulle sitaistuna. Lisäksi väljä ja vaalea pellavapaita on ihanan vilpoinen yllä myös hellepäivänä, mutta pitkien hihojen ansiosta se suojaa käsivarret paahtavalta auringolta. Kevyt pellavapaita ei vie paljo tilaa kesäkassista, mutta on helppo heittää harteille tarvittaessa.

5. Rennosti rannalla: Pellavatunika & boheemit asusteet

Väljä pellavatunika on ihanan huoleton kesävaate, jonka voi pukea myös uima-asun päälle, kun aikomuksena on nautiskella auringosta hiekkarannalla tai puistossa. Pellavatunikan kaveriksi sopivat jokakesäiset klassikot: farkkushortsit, varvassandaalit ja ripaus hippihenkeä. Viimeistele rento ranta-asu laukulla, johon mahtuu vesipullo, lukemista ja aurinkovoide.

5 vinkkiä: Pellavavaatteen hoito

1. Huomioi pellavavaatetta hankkiessasi, että pellava kutistuu usein hiukan ensimmäisessä pesussa, eikä materiaali jousta. Ota siis isompi koko, jos mietit kahden koon välillä.

 

2. Pellava on kestävä, mutta helposti rypistyvä materiaali. Päivän aikana pellavavaatteeseen ilmestyy väistämättä käyttöryppyjä, mutta niihin kannattaa suhtautua rennosti – rouheus ja ryppyisyys ovat osa pellavan viehätysvoimaa.

 

3. Pese pellavavaatteet väljässä vedessä ja linkoa vain kevyesti, niin vältyt pahimmilta pesurypyiltä.

 

4. Oio pellavavaate kosteana ja ripusta mieluiten henkarille kuivumaan, niin siihen ei synny taitteita.

 

5. Silitä pellava kosteana nurjalta puolelta, niin rypyt oikenevat.

 

Kaikki naisten pellavavaatteet

 

Lisää inspiraatiota kesäpukeutumiseen:
Mekko on lomalaisen luottovaate
Kesän kauneimmat juhlamekot
Aina yhtä tyylikäs housupuku