Muoti  — 31.8.2021

8 x syksyn muotihitit

Tänä syksynä juhlitaan pukeutumisen ja oman tyylin paluuta. Muotiammattilaisemme listasivat trendit ja vinkit, joilla päivität vaatekaappisi syksyyn vaivatta.

1. Mukava kuin mikä. Ihoa vasten halutaan hengittäviä luonnonmateriaaleja, kuten merinovillaa ja kašmiria. Siisteissä housuissa on joustovyötäröitä, ja alusasuihin mukavuutta tuovat kaarituettomat rintaliivit. 

 

2. Luonnon merkitTrendiväreihin kuuluvat oliivinvihreä ja ruskea, ja lisäksi joukossa on paahdetun paprikan oranssia ja marjojen sävyjä. Luonnosta napataan kukka-, lehti ja eläinkuosit. 

 

3. Muhkubootsit. Klassisissa Chelsea-bootseissa on tänä syksynä rouheutta ja traktoripohjaa. Mainio trendi Suomen säihin!

 

4. Muunneltavuus. Monikäyttöinen vaate palvelee sesongista toiseen ja on yhdisteltävissä eri asuihin. Esimerkiksi takeissa on nyt irrotettavia hihoja, kauluksia ja huppuja.  

5. Yltä päältä neuleessa. Suosittujen neulemekkojen rinnalla nähdään nyt neuleliivejä. Ylellinen asu syntyy parittamalla neuletunika ja -housut sävy sävyyn. 

 

6. Huomiopaidat. Videopalaverit nostivat yläosat pukeutumisen pääosaan. Paidoissa onkin kiinnostavia yksityiskohtia, kuten näyttäviä kauluksia ja rypytyksiä hihoissa. 

 

7. Rennosti siisti. Miesten puolella bleiseri korvataan pusakkamaisella smart track -takilla ja suorat housut rennommin istuvilla drawstring -housuillaMikä parasta, ja asu toimii neukkarista afterworkeille.  

 

8. Retkeilyhenkisyys. Flanellipaidat, paksut neuleet ja sherpa-takit tulevat nyt. Päällysvaatteissa huomio kiinnittyy teknisiin ominaisuuksiin: siisteissäkin takeissa on vedenpitävät pinnat ja untuvavuoret. 

 

Paras valikoima juuri sinulle 

 

Stockmannin tarkoin räätälöidystä valikoimasta on helppo poimia omaan tyyliin sopivat hankinnat.  

 

”Löydät meiltä tutut lempimerkit sekä uusia ideoita ja suosikkeja”, miesten ja lasten muodista sekä urheilusta vastaava Riku Lyly kertoo. 

 

Laadukkaan valikoiman suunnittelu vaatii trendinenää, asiakkaiden kuuntelua ja myyntidatan analysointia, ja se Stockmannilla osataan, sanoo naisten muodista vastaava Maiju Niskanen. 

 

”Seuraamme tarkasti muoti-ilmiöitä ja valikoimme asiakkaillemme kiinnostavimmat brändit.” 

Kuka? Maiju Niskanen, naisten muodin ja asusteiden kategoriajohtaja. Vastaa myös Stockmann Design Studiosta, jossa suunnitellaan Stockmannin omat muotimerkit. Työskennellyt Stockmannilla eri tehtävissä vuodesta 1997.  

 

Asuste, jota ilman et voi elää? ”Laukkuja! Minulla on puhelimelle ja pikkutavaroille oma phone bag, läppärille olkalaukku ja vaihtokenkiä varten pehmeä shopperi.” 

Kuka? Riku Lyly, 37, miesten ja lasten muodin sekä urheilun kategoriajohtaja. Työskennellyt Stockmannilla maaliskuusta 2021.  

 

Asuste, jota ilman et voi elää? ”Valkoiset tennarit. Tennareissa Adidas on merkkini nyt ja aina.” 

Lue lisää syksyn viimeisimmistä muotitrendeistä

 

 

Tutustu myös muihin syksyn uutuuksiin

 

Syksyn uutuudet miehille        Syksyn uutuudet naisille