Juuri nyt  — 17.3.2016

Koe Pariisi Helsingissä

Pariisissa parhainta on ruokakulttuuri. Maaliskuussa Herkuissa rakastuttiin Pariisiin, sen parhaimpiin raaka-aineisiin ja resepteihin. Tiesitkö, että Stockmannin lisäksi myös muualla Helsingissä voit kevään aikana nauttia ranskalaisista tapahtumista?

irina björklund serge mostura

Maaliskuu toi keskieurooppalaista tunnelmaa Stockmannille, kun Paris-kampanjan myötä Ranskan suurlähettiläs Serge Mostura vieraili Paris Fashion Show -muotinäytöksessä. Hurmaava Irina Björklund vastasi näytöksen musiikista ranskankielisillä sovituksillaan.

Upea ranskalainen ruokakuukausi

Maaliskuussa Herkussa on nautittu ranskalaisista mauista ja kulttuurista täysin siemauksin.

Pariisi-viikot avasi Helsingissä 3.3. Ranskan instituutin johtaja Jeannette Bougrab, joka ystävällisesti avasi ranskalaisen ruokakulttuurin saloja kuulijoille.

Makumatkaamme ovat olleet siivittämässä kolme Pariisin ystävää ja Ranska-henkistä kokkia, Timo Lintsi Linnamäki, Pipsa Hurmerinta ja Prisca Leclerc, jotka kiersivät eri tavarataloissa kokkaamassa Premiere-lehden Paris-numeroon tekemiään ihania reseptejä. Ruokalistalla on nähty mm. Label Rouge Le Patte Noire -kanapoikaa, grillattua bavettea, tuoretta ankanrintaa, kampasimpukoita, pastisliekitettyjä jättikatkarapuja ja uunicamembertia. Mmmm!

9.3. Helsingin demokeittiössä vieraili myös intohimoinen kokki ja leipoja Pauline Terzian Business Francesta pitämässä tuulihattu-workshopia. Nous aimons les petits choux!

Pariisilaisten kaunis arki ja elämästä nauttimisen taide on nyt mahdollista toteuttaa jokaisessa kotikeittiössä.

pauline trezian

Menossa Pariisiin?

”Helsingissäkin voi maaliskuussa elää kuin pariisilainen!” 15 vuotta Ranskassa asunut Business Francen Tiina Sounela on ollut mukana järjestämässä Pariisi-kampanjan tapahtumia. ”Stockmannilla on nyt helppo kuvitella olevansa Pariisissa. Uudet ihanat ja trendikkäät ranskalaismerkit ovat Pariisin katukuvassa vahvasti läsnä ja löytyvät kaikkien tyylitietoisten pariisittarien vaatekaapista. Omat suosikkejani ovat Minellin naiselliset ja trendikkäät kengät – erinomainen hinta-laatusuhde! Supersuositun American Vintagen ihanan pehmeät puuvillavaatteet yhdistän esim. kašmirneuleeseen ja kuluneisiin farkkuihin. Lisäksi vielä täytyy mainita ultratrendikäs IRO, joka on naisellinen sekoitus New Yorkia ja Pariisia.”

 

Tiinan suosikkiravintolat Pariisissa:

 

Le Loir dans la Théière

Ihastuttava boheemihenkinen kahvila trendikkään Marais’n kaupunginosassa. Sitruunatortun n. 15 cm korkea marenkikuorrutus on kokemisen arvoinen!

3, rue des Rosiers, 75004 Paris

 

Chez René

Seine-joenja kuuluisan La Tour d’Argent -ravintolan kupeessa sijaitseva perinteinen ranskalaisbistro. Paikallisia kanta-asiakkaita ja perusmakuja parhaimmillaan. Suklaamousse on äänestetty yhdeksi Pariisin parhaista.

14, boulevard Saint Germain, 75005 Paris

 

Angélina

Kuuluisa teehuone Louvre-museon lähellä. Pariisilaista eleganssia ja arjen luksusta parhaimmillaan! Koe ainakin Angélinan oma leivos, le Mont-Blanc: marenkia, kermavaahtoa ja kastanjakreemiä.

226, rue de Rivoli, 75001 Paris

 

L’As du Falafel

Hae herkullinen ja täyttävä falafelpitaleipä kulttipaikaksi muodostuneesta L’As du Falafelistä, ja nauti se kierrellen Marais’n juutalaiskorttelissa. Varaudu jonottamaan.

34, rue des Rosiers, 75004 Paris

 

La Perle

Trendibaari Picasso-museon kupeessa. Baari ja sitä ympäröivät jalkakäytävät täyttyvät pe- ja la-iltaisin äärimmilleen pariisilaisboboista.

78, rue Vieille du Temple, 75004 Paris

RANSKALAISIA TAPAHTUMIA Helsingissä

Frankofonian kuukausi
Maaliskuussa juhlitaan kansainvälistä Frankofonian kuukautta. Frankofonialla tarkoitetaan sekä ranskankielistä maailmaa että ranskalaisen kielen ja kulttuurin edistävää toimintaa. Kuukauden aikana eri puolilla maailmaa juhlistetaan ranskalaista kieltä ja kulttuuria.

 

Auguste Rodin -näyttely
Ateneum 5.2.-8.5.2016
Ateneum on tuonut Suomeen maailman kenties tunnetuimman kuvanveistäjän Auguste Rodinin (1840–1917) veistoksia esittävän näyttelyn. Pariisissa vaikuttanut Rodin toi kuvanveistoon ilmeikkyyttä ja draamaa pintaa rikkovalla ja ruumiillisuutta korostavalla käsittelytavallaan. Näyttely kattaa Rodinin veistokset varhaisteoksista myöhäistuotantoon. Näyttely on toteutettu yhteistyössä Tukholman Nationalmuseetin kanssa ja valtaosa teoksista saadaan suoraan Pariisin Rodin-museosta.

 

Ranska-teemaiset elokuvat
Orion, maaliskuu 2016
Maaliskuun aikana Orion-elokuvateatterin ohjelmistossa on tarjolla laaja valikoima uusia ja vanhoja ranskalaisia elokuvia. Ohjelmistossa on moderneja kuvia, klassikoita ja dokumenttielokuvan huippuja yhteistyössä DocPoint-festivaalin kanssa. Kaikki elokuvat ovat tekstitetty suomeksi tai englanniksi.

 

21.3. Goût de France – Good France -ruokatapahtuma
Ranskalaisen gastronomian juhlaan osallistuu yli 1000 kokkia. 13 suomalaista ravintolaa tulee tarjoamaan Ranska-teemaisen menun, joka tuo esiin ranskalaisen keittiön innovatiivisuutta, kekseliäisyyttä ja keittiön herkullista makumaailmaa.

 

Viini-lehden ranskalaisten viinien tasting-tilaisuudet
Kevät 2016
Viinilehden viinikoulu keskittyy kevään tastingeissä ranskalaisiin viineihin. Viinikoulun kuudessa tastingissä käydään läpi Ranskan kuuluisammat viinialueet, ja tarjolla on aina vähintään kuusi huolella valittua viiniä hyvällä hinta-laatusuhteella. Koulua vetää Suomen viini-alan parhaat asiantuntijat. Maaliskuussa teemana on Bordeaux’n alueen viinit 7.3.