Ruoka  — 10.8.2017

Uudistunut Fazer 8th Floor on rento ruokatori kaupungin parhaalla paikalla

Mutkatonta street foodia, Lähi-idän mausteisia makuja ja trendikkäitä bowl-annoksia sekä entistä monipuolisempi salaattibaari – uudistunut Fazer 8th Floor houkuttelee asiakkaita viihtymään myös lounasajan ulkopuolella.

”Helppous, tuoreus ja makumaailman vaihtelevuus”,

Jarkko Kinnunen tiivistää uudistuneen Food Marketin tarjontaa.

 

Useissa huippuravintoloissa Suomessa ja maailmalla työskennellyt keittiömestari vastaa nyt Fazer 8th Floor -ravintolamaailman Food Marketin ja À la carten tarjonnasta.

 

Helsingin keskustan Stockmann-tavaratalon kahdeksannessa kerroksessa sijaitseva Fazerin ravintolamaailma uudistui kesän aikana niin ruokatarjonnaltaan kuin miljööltäänkin.

 

Kinnunen kertoo, että uudistustyön lähtökohtana on ollut ajatus ruokatorista, food marketista, jolta asiakas voi poimia haluamansa herkut.

 

Näkymää rajaavat väliseinät on poistettu ja ravintolaan saapuva näkee nyt yhdellä silmäyksellä, millaisia vaihtoehtoja on tarjolla. Kokit valmistavat ruokaa näkyvillä avokeittiössä ja palvelevat kutakin asiakasta yksilöllisesti.

Yksinkertaisesti maukasta street foodia

Food Marketin valikoimassa on kerralla aina neljä erilaista hampurilaista.

”Ruokaa ei tarvitse tehdä monimutkaisesti, jotta siitä tulisi hyvää”, Kinnunen muistuttaa.

 

”Suomalaiset ovat laatutietoisia, matkustavat paljon ja seuraavat ilmiöitä. He osaavat arvostaa hyvää ruokaa ja palvelua. Helsingin keskustassa kaupungin parhaalla paikalla toimivan ravintolan pitää vastata asiakkaiden vaatimuksiin.”

 

Kinnusen peräänkuuluttama tinkimättömyys näkyy laadukkaissa raaka-aineissa ja siinä, että mahdollisimman suuri osa ruoasta valmistetaan käsityönä paikan päällä.

 

Esimerkiksi hampurilaisissa käytettävät jauhelihapihvit valmistetaan ja paistetaan itse, kalahampurilaisen välissä on lohimurekepihvi, kanapurilaisessa taas itse leivitetty kanafilee.

Myös hampurilaissämpylät ovat Fazerin oman tuotannon artesaanihenkisiä briossisämpylöitä ja ketsuppi oman reseptin mukaan valmistettua.

 

Lisukevalikoima on laaja ja monipuolinen.

 

”Ranskanperunoiden syöminen erilaisilla kuorrutteilla on suosittua juuri nyt. Meillä voit valita ranskalaisiisi vaikka parmesaaniraasteen tai voisulan. Tai herkutella perinteisten ranskalaisten sijaan vaikka bataattiranskiksilla”, Kinnunen kertoo.

Kaukomaiden makuja

Salaattibaarin antimiin kuuluu nyt myös Lähi-idän keittiöstä tutut munakoisotahna baba ganoush ja  kikherneistä valmistettava hummus.

Asiakkaille tutut buffetlounas ja salaattibaari ovat myös saaneet päivityksen. Avainsanoja ovat tuoreus ja käsin tehty.

 

Lounas valmistetaan paikan päällä ja annostellaan tiskiltä asiakkaiden toiveiden mukaan. Salaattibaariin on pyritty saamaan vaihtelevuutta ja sesonkiluonteisuutta.

 

”Suursuosikit, kuten katkaravut, savukala ja vuohenjuusto, säilyvät luonnollisesti salaattibaarin valikoimassa edelleen”, Kinnunen vakuuttaa.

 

Ehkä mielenkiintoisin uutuus valikoimassa ovat huipputrendikkäät bowl-annokset, joita Kinnunen kannustaa kokeilemaan vaikka lounaana.

 

Fazerin Cafeissa on myyty smoothie bowlia aamiaiseksi ja nyt kulhoihin kasataan niin lounaaksi kuin illalliseksikin sopivia yhdistelmiä.

Annoksen pohjaksi voi valita eri riisivaihtoehdoista haluamansa tai riisin sijaan vaikka bulguria tai linssejä. Pohjan päälle lisätään kasviksia ja proteiinia, kuten kalaa tai lihaa. Kaiken kruunaa kuuma kasvisliemi.

 

”Bowl on kevyt ja maukas ruoka, kuin yhdistelmä keittoa ja salaattia. Aasialaisvivahteinen, paikan päällä omalla reseptillä keitetty kasvisliemi on kevyt ja aromikas. Lopuksi annos viimeistellään asiakkaan toiveiden mukaan chilillä, korianterilla ja inkiväärillä. Ehdottomasti kannattaa kokeilla ainakin havaijilaista Poke Bowlia, joka on kuuminta hottia ympäri maailmaa.”

 

Entä mikä sitten on keittiömestarin oma suosikki uutuuksista?

 

”Kyllä se on Lähi-idän tyyliin valmistettu kebabannos salaatilla, siihen kylkeen tulisempi maustekastike, jugurttikastike ja itse tehty hummus tai baba ganoush.”

Selkeyttä ja tiloja eri tarpeisiin

Annosten räätälöinti asiakkaan toiveiden mukaan on tietenkin hyvää asiakaspalvelua, mutta antaa myös arvokasta ensikädentietoa siitä, mitä asiakkaat milloinkin haluavat syödä.

 

Fazer Ravintoloiden konsepti- ja kehityspäällikkö Sauli Korvenojan mukaan asiakkaita on pyritty kuuntelemaan kaikissa Food Marketiin liittyvissä uudistuksissa.

 

Vuoden kestänyt projekti starttasi asiakastutkimuksella, jossa kartoitettiin asiakkaiden ajatuksia ja toiveita. Tutkimuksen tulos vastasi hyvin Fazerin omaa käsitystä siitä, mihin suuntaan Food Marketia olisi kehitettävä.

 

Ravintolamiljööseen ja etenkin annoksen keräämisen ja maksamiseen kaivattiin lisää selkeyttä, joten asiakkaiden kulkureittejä ja tiskien sijaintia on mietitty paljon.

 

”Pyrimme tekemään ostamisen mahdollisimman helpoksi: ruoka maksetaan ensin kassalle, jonka jälkeen asiakas siirtyy valitsemansa ruoan mukaiselle tiskille odottamaan annosta”, Korvenoja kertoo.

 

Miljöön suunnittelussa on otettu huomioon myös ruokailijoiden erilaiset tarpeet: uudelleen järjestellystä tilasta löytyy nyt isoja pöytiä seurueille ja sosiaaliseen syömiseen, omat alueensa lapsiperheiden tarpeisiin sekä rauhallisempi alue niille, jotka kaipaavat intiimimpää ympäristöä.

 

Korvenoja kehottaakin asiakkaita testaamaan Food Marketia eri ruoka-aikoina ja erilaisissa seurueissa.

 

”Toivomme, että asiakkaat löytävät meille myös lounasajan ulkopuolella.”

Seuraava artikkeli