Naisten Muoti  — 30.6.2017

Vaatekaapin perkaaminen maksaa vaivan – vaikka Stockmannin lahjakorttina

Helmikuusta asti Stockmannin asiakkaat ovat voineet lähettää tarpeettomiksi jääneitä vaatteitaan myyntiin Emmyn verkkokauppaan. Yksi palvelua kokeilleista on Pia Lindroos, joka myyntituotoksi saamallaan Stockmannin lahjakortilla hankki itselleen unelmiensa kauluspaidan.

Viime helmikuussa helsinkiläinen Pia Lindroos tarkasteli vaatekaappiaan kriittisesti. Kaappiin oli kerääntynyt hyväkuntoisia merkkivaatteita, jotka olivat ihan kivoja, mutta joita ei vain tullut käytettyä.

 

Samoihin aikoihin Lindroosin silmiin osui mainos, jossa kerrottiin Stockmannin aloittaneen yhteistyön käytettyjä merkkivaatteita asiakkaiden puolesta myyvän Emmy-verkkokaupan kanssa.

 

Yhteistyön idea on yksinkertainen: jokaisessa Stockmannin tavaratalossa on Emmyn keräyspiste, johon asiakkaat voivat tuoda tarpeettomaksi jääneitä merkkivaatteitaan myytäväksi Emmyn verkkokaupassa. Emmy lajittelee, hinnoittelee, valokuvaa, myy ja lähettää tuotteet ostajalle myyjän puolesta. Palvelun kautta ansaitut myyntituotot maksetaan asiakkaan pankkitilille tai asiakas voi valita Stockmann-lahjakortin, johon Stockmann tarjoaa 10 prosentin lisäedun.

 

Lindroos päätti tarttua tilaisuuteen. Vaatekaapin perukoilta Emmylle myyntiin valikoitui laadukkaita vaatekappaleita tunnetuilta muotibrändeiltä, kuten lähes käyttämättömät Tiger of Swedenin farkut sekä Karen Millenin ja Gantin paidat.

 

”Vaatteiden toimittaminen myyntiin oli todella vaivatonta: valitsin vaatteet, katsoin, että ne olivat siistissä kunnossa, tuuletin hieman ja laitoin jätesäkkiin Emmyn nettisivuilta printtaamani lähetelapun kanssa. Helsingin keskustan Stockmannilla asioidessani tiputin säkin Emmyn keräyslaatikkoon kuudennessa kerroksessa”, Lindroos muistelee.

 

Unelmien paitapusero

Valkoinen paitapusero on Pia Lindroosin luottovaate.
Kuva: Mari Lahti  

Lindroosin vaatteet menivät nopeasti kaupaksi. Myyntituottonsa hän vastaanotti lahjakorttina.

 

”Minulla ei ollut odotuksia tuottojen suhteen, halusin vain saada käyttämättömät vaatteeni kierrätetyksi. Siksi vaatteista saamani raha oli iloinen yllätys. Kuten myös se, että sain lahjakorttiini 10 prosentin bonuksen kaupan päälle.”

 

Lahjakorttinsa Lindroos käytti pitkään ihailemaansa Alexander Wangin paitapuseroon.

 

”Ostan vaatteeni harkiten. Nytkin ajattelin, että käytän lahjakortin johonkin sellaiseen tuotteeseen, josta ei yleensä saa alennuksia. Tunnen paitapuserot ja tiedän, mitä haluan. Alexander Wangin puserossa kiehtoi laadukas suunnittelu sekä persoonallinen helmahalkio.”

Yhteistyö hyvin käyntiin

Emmyn keräyslaatikot tunnistaa pinkistä väristä.

Stockmannin ja Emmyn yhteistyö starttasi helmikuussa ja ylitti heti molempien osapuolten odotukset. Ensimmäisten kuukausien aikana Emmylle myyntiin tulevien tavaroiden määrä moninkertaistui. Pelkästään maalis- ja huhtikuussa Stockmannin tavaratalojen keräyslaatikoihin tuotiin lähes tuhat pussillista myytäviä merkkivaatteita ja -asusteita.

 

Myös lahjakorttivaihtoehto tuntuu kiinnostavan: reilusti yli puolet Stockmannilla sijaitsevia keräyslaatikoita käyttäneistä Emmy-asiakkaista on valinnut myyntituottonsa Stockmannin lahjakorttina.

Yhteistyöllään Emmyn kanssa Stockmann haluaa tarjota asiakkailleen uusia arkea helpottavia palveluita ja edistää samalla kiertotaloutta. On ajanmukaista ostaa vähemmän, mutta parempaa, sekä huolehtia siitä, mitä vaatteelle tapahtuu sen jälkeen, kun siitä aikoo itse luopua.

 

Myös Pia Lindroosille oli tärkeää, etteivät myymättä jääneet vaatteet päädy Emmystä roskiin vaan lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen. Rikkinäiset tai tahraiset vaatteet taas kuljetetaan tekstiilikuitukeräykseen.

 

”Mutta onhan se nyt loistavaa, kun joku toinen hoitaa myyntityön puolestasi”, Pia Lindroos summaa nauraen.

 

Lue lisää Stockmannin ja Emmyn yhteistyöstä:

emmy.fi

Merkkivaatteiden kierrätysmahdollisuus Stockmannin kaikkiin tavarataloihin

Seuraava artikkeli