Naisten Muoti  — 23.8.2016

Hetkiä stockalla: Ostoksilla äiti ja teinitytär

Anu Kivelä on ollut Stockmannin kantis vuodesta 2003 ja hän suuntaa joka toinen viikonloppu ostosreissulle 13-vuotiaan tyttärensä Amandan kanssa. Silloin Stockalla vierähtää koko päivä. Mitä kaikkea tarttuu mukaan?

Anu Kivelä kertoo:

”Ostospäivämme ovat perinne, joka on jatkunut siitä saakka, kun Amanda oli pieni. Saman ajan olen ollut myös Stockan kantis, koska saan siitä monenlaista hyötyä. Hyödynnän Exclusive-ostospäivien etuja ja alennuksia, saan Herkusta etuseteleitä ja käytän kantisten MasterCard-maksutapaetua.

 

Teen yrittäjänä pitkiä päiviä ja matkustelen työni puolesta paljon. Stocka-päivät ovat minulle ja Amandalle tärkeää aikaa, jolloin pääsemme juttelemaan kunnolla ja pitämään yhdessä hauskaa. Usein mukana on myös 10-vuotias poikani Verner.

 

Nyt teini-ikäisenä Amandasta on tullut tarkka pukeutumisensa suhteen. On hauskaa seurata hänen kasvuaan ja sitä, miten tärkeäksi oma tyyli on tullut. Viime vuonna kenkäni alkoivat yhtäkkiä kadota kaapista. Amanda oli alkanut käyttää niitä. Nyt hänen jalkansa on kasvanut jo kokoa omaani isommaksi, joten olen saanut kenkäni takaisin.

 

Nuorena on hyvä hakea omaa tyyliään, ja sen löytäminen kestää kauan. On turvallista kuulua joukkoon ja käyttää sitä, mitä muutkin käyttävät. Emme joudu kiistelemään vaatevalinnoista oikeastaan koskaan. Ainoa asia, jota vastustan, on napapaitojen käyttö. Yritän opettaa Amandalle, etteivät paljastavat vaatteet tarkoita naisellisuutta, vaan tyylikkyys syntyy ihan muilla konsteilla.

 

Olen yrittäjä tekstiilialalla, minkä vuoksi haluan ostaa vain laadukkaita vaatteita. Amandalle olen opettanut, miten vaatetta tunnustelemalla voi tietää, onko se esimerkiksi puuvillaa vai keinokuitusekoitetta. Minusta on tärkeää opettaa lapsille, että mieluummin maksamme laadukkaista, pitkään kestävistä vaatteista vähän enemmän kuin ostamme heikkolaatuisia vaatteita.

 

Naisten muodin osastolla ovat lempibrändini, eli ruotsalaiset merkit, kuten Acne ja Filippa K. Stockmannilla on myös Suomen ehdottomasti paras poikien vaatevalikoima. Amanda pukeutuu mieluiten urheilubrändeihin, kuten Nikeen ja Adidakseen ja löytää vaatteensa useimmiten urheiluosastolta. Ostamme täältä myös kengät ja kosmetiikan, koska valikoimat ja brändit ovat kummassakin erittäin hyvät.”

Amanda Kivelä, 13, kertoo:

”Ostospäivissä parasta on yhteinen aika äidin kanssa. Harrastan ratsastusta ja lentopalloa ja olen niiden vuoksi poissa kotoa melkein joka päivä. Stocka-reissut ovat meidän oma juttumme.

 

Äiti on hyvä makutuomari, koska pidämme aika paljon samoista vaatteista ja kengistä. Minun tyylini on urheilullinen ja rento. Äitikin on rento, mutta tyyliltään hienompi. Nykyään lainailen äidin neulevillatakkeja ja urheilutrikoita.

 

Pienempänä annoin äidin valita, mitä ostettiin. Nykyään haluan päättää omasta pukeutumisestani itse. Mietimme vaate- ja tyylijuttuja kavereiden kanssa ja käymme joskus yhdessä shoppailemassa, kun saamme vanhemmilta vähän rahaa.

 

Äiti hössöttää vaatteiden materiaalista ja laadusta paljon, koska se on hänelle tärkeä asia. Olen oppinut siksi itsekin katsomaan, millainen vaate on laadukas. Äiti on opettanut, että mieluummin kannattaa ostaa vähemmän hyviä kuin paljon huonoja ja halpoja vaatteita.”

Anun ja Amandan valinnat

Äiti ja tytär valitsivat elokuun kantistuotteista suosikkinsa.

Olethan sinäkin jo kantis?

Lisätietoja täältä >>

Seuraava artikkeli