Naisten Muoti  — 14.9.2017

Syystrendien kolmen suora

Stockmannin syksyn muotinäytöksen stailisti Sofia Oksanen kertoo kauden trendien päälinjat. Näistä aineksista rakentui myös muotinäytös.

1. Solid Colors

Tyylin tekijät: Selkeät linjat, voimakkaat värit, kiinnostavat muodot ja minimalismi.

 

”Nyt puetaan samanväristä ylä-ja alaosaa, myös kirkkaissa väreissä. Näin asujen kiinnostavat muodot ja siluetit pääsevät esiin. Vaatteissa on paljon laatikkomaisuutta ja helmoissa ja hihoissa volyymia, kuten kellotuksia. Leveiden ja pitkien housujen lisäksi esillä on vajaamittaisia housuja.

Voimakkaat värit ovat isossa roolissa. Punaista näkyy eri sävyissä oranssista viininpunaiseen ja kirkkaasta punaisesta puuteriseen vaaleaan. Paljon on myös sähkönsinistä ja vihreää.

Stailasin melkein koko näytöksen matalilla kengillä: loafereilla, herrainkengillä ja lenkkareilla. Uskon, että tämä trendi miellyttää suomalaisia.”

2. Mix & match

Tyylin tekijät: Rohkeat printit, kerroksellisuus, midimittainen helma ja leikkisyys.

 

”Isoja voimakkaita printtejä on paljon: kukkia, graafista raitaa, ruutua, kukonaskelta, leopardiprinttiä, ihan kaikkea. Taitavimmat sekoittelevat niitä keskenään. Hyvä nyrkkisääntö on, että kahta riitelevääkin printtiä voi yhdistää, jos värimaailmoissa on jotain samaa.

Asusteissa on nyt väriä ja leikkisyyttä, ja niissäkin näkyy leopardiprinttiä. Hameissa ja mekoissa pohjepituinen helma on pinnalla. Stailasin näytökseen monet midihelmat kauluspaidan pariksi. Kauniin vyörätölinjan saa luotua, kun paidan helman työntää hameen sisään. Midimekkojen kanssa kannattaa korostaa vyötäröä vyöllä ja käyttää hartiat peittävää yläosaa, jotta asun tasapaino säilyy. Näin puettuna midimekko todella imartelee vartaloa.

Värejä ja kuoseja saa tuotua asuun kerrosten kautta, niin että päällimmäisen kerroksen alta pilkottaa vaikka toppi, huivi tai paita. Matalien kenkien kanssa voi pukea värikkäät sukat.”

muotinäytös

3. Street Smart

Tyylin tekijät: Ylisuuret vaatteet, isot printit ja logot, hupparit ja villakangastakit.

 

”Tämä on mieluisin aiheeni! Nyt sporttimuotiin yhdistetään skandinaavisia puhtaita linjoja. Uutta on, että sporttimuodista on tullut aikuisempaa ja toimistokelpoista. Käytännössä se voi näkyä esimerkiksi niin, että siistin villakangastakin alle puetaan huppari tai yhdistetään korkeat nilkkurit, hame ja collegepaita. Tyylikäs asu syntyy, kun pukee siistit, hillityt lenkkarit kauluspaidan, vajaamittaisten housujen ja villakangastakin kanssa. Myös verkkarit ja korkokegät voi pukea pariksi. Hillityssä toimistosportissa raidat ja sporttilogot jätetään kuitenkin pois.”

miesten muoti 2017

A/W 2017 Fashion Show

Sofia Oksasen stailaama syksyn muoti esiteltiin Stockmann Magazine Launch A/W 2017 Fashion Show -muotinäytöksessä. Katso videolta muotinäytös kokonaisuudessaan.

 

Kaikki näytöksessä esitellyt brändit löydät myös Lookbookista >>

Tule tavarataloon tai verkkokauppaan tutustumaan syksyn muotiin ja nouda samalla oma Stockmann Magazine!

Seuraava artikkeli