Naisten Muoti  — 10.3.2017

Stailisti Sofia Oksasen kurkkaus kevään trendeihin

Näyttävä muotinäytös juhlistaa Tapiolan uudistuneen Stockmannin avajaisia 15.–16.3. Näytöksen suunnitteleva stailisti Sofia Oksanen kertoo, mikä pukeutumisessa on tänä keväänä ajankohtaista.

Tapiolan Stockmannin muotinäytös on pyörinyt Sofia Oksasen mielessä jo vuodenvaihteesta alkaen. Silloin lyötiin lukkoon avajaisten näytöksen teemat.

 

Sen jälkeen Oksanen on suunnitellut näytöksen lookeja ja kokonaisuutta mallivalinnoista musiikkiin ja lavarakenteisiin.

 

Aivan ensin hän kuitenkin hahmotteli, mitkä kevään trendit on tärkeintä nostaa esille.

 

 

 

 

Ne ovat tässä:

 

Värit: kylmiä vaaleita ja näyttäviä kirkkaita

”Pastellisävyt tulevat joka kevät jossain muodossa, mutta tänä keväänä erikoista on se, että ne ovat kylmiä: vaaleansinistä ja vaaleanvihreää, jopa vaaleanpunainen on kylmän sävyistä.

 

Viileiden pastellien rinnalla on voimakkaita värejä, kuten sähkönsinistä ja oikein kirkasta ja raikasta punaista. Ne toimivat erityisesti asusteissa ja kengissä mutta myös vaatteissa. Samoin keltainen, jota suomalaiset yleensä karttavat.

 

Minusta ei kannata sanoa, että jokin väri ei sovi itselle. Se riippuu niin paljon värin sävystä ja siitä, missä kohtaa asua sitä käyttää.”

Vaatteet: farkkuja, trenssejä ja reppuja

”Takeista trenssi on ehdottomasti tämän kevään juttu. Klassisen trenssin muunnelmia löytyy eri malleissa, muodoissa ja väreissä. Jos sellaista ei vielä ole, niin kannattaa hommata.

 

Farkut ja pesty denim ovat myös tosi iso trendi. Tässä näytöksessä olen yhdistänyt sen mokkaan, koska 1970-luvusta näkyy edelleen paljon viitteitä: mokkakenkiä, -takkeja, -hameita ja -housuja, poolokauluksia ja printtejä.

 

Myös sporttivaikutteet jatkuvat vahvoina. Reput, lippikset ja tennarit ovat tänäkin keväänä ajankohtaisia.”

Villitykset: 1990-luvun katumuodista kukkiin

”Katumuodissa näkyy nyt 1990-luvun viitteitä, kuten voimakkaita isoja logoja ja graafisuutta.

 

Seilorimuoti on ajankohtainen joka kevät. Se on klassinen ja helppo teema arkipukeutumiseen, ja raitapaidat näyttävät keväällä aina raikkailta.

 

Tämän kevään juhla-asuissa on tosi paljon kukkamekkoja ja kukkaprinttiä, miehilläkin näkyy kauluspaidoissa kukkaa. Siksi myös Tapiolan avajaisten muotinäytös loppuu kukkamereen.”

Erilaisten trendien yhdistäminen muotinäytöksessä vaatii aina pitkän suunnittelun. Maaliskuussa Stockmannilla ovat vahvasti esillä kevään odotus, vehreys ja kukat. Niiden inspiroimana syntyi myös näytöksen idea: Spring metamorphosis.

 

”Ajattelin perhosen elinkaarta. Halusin rakentaa näytöksen niin, että se alkaa eleettömästi ja kasvaa värissä ja intensiteetissä loppua kohden. Taustalle tulee iso elävistä kasveista rakennettu seinä”, Oksanen kertoo.

 

Näytöksen suunnittelutyö on ollut Oksaselle mieluisaa herkkua.

”Suomessa on harvoin muotinäytöksiä, joihin panostetaan näin paljon.”

 

 

Lisää ihania kevätvaatteita tavarataloissamme ja verkkokaupassamme stockmann.comissa. Muotinäytöstä voit seurata Stockmann Facebook -livestä 15.3. klo 18.40 tai voit tulla ihastelemaan kevään värikirjoa paikan päälle uuteen Tapiolan tavarataloomme 16.3.

Seuraava artikkeli