Naisten Muoti  — 12.4.2017

Minna Tervamäki saa kompressiovaatteista apua pitkiin päiviin ja palautumiseen

Entinen ammattitanssija Minna Tervamäki käyttää kompressiota pitämään jalat virkeinä päivinä, jolloin treenataan, seisotaan ja matkustetaan paljon.

Minna Tervamäki on yksi menestyneimmistä suomalaisista balettitanssijoista ja esiintynyt lähes kaikissa arvostetuimmissa klassisen baletin päärooleissa.

Vaikka aktiiviura huippu-urheilijana on ohi, vaatii nykyinenkin elintapa keholta paljon. Koreografina ja tanssijana työskenteleminen tarkoittaa jatkuvaa liikesarjojen opettelua, kokeilua ja luomista, jota voi kertyä yhteen päivään jopa yli kolme tuntia.

 

Näiden lisäksi Tervamäki käy Oopperan balettitunneilla, kuntosalilla sekä vetää omia kehonhuollon Minnan metodit -tuntejaan, joissa kehon monipuolinen liike on keskiössä.

 

Hyvästä kehonhuollosta huolimatta aktiivisten päivien aikana kertyy paljon kuormaa jaloille, ja siksi Tervamäki auttaakin jalkojaan pysymään virkeänä kompression avulla.

”Treenien ja koreografian tekemisen väleissä tai ennen illan esitystä tuntuu hyvältä laittaa 2XU:n kompressiotrikoot päälle, sillä ne vievät väsymystä ja painetta pois jaloista.”

Kompressio toimii kuin kehon liike eli parantaa aineenvaihduntaa ja aktivoi verenkiertoa, jolloin lihasturvotus ja särky vähenevät.

 

Tervamäki sanoo, että myös erityisesti näytöstä edeltävinä päivinä kompressio on tärkeä apu. Niinä päivinä lavalla harjoitellaan ja seisoskellaan koko päivä, odottaen esimerkiksi lamppujen säätämistä oikein tai kokeillessa tanssijoiden esiintymispaikkoja lavalla.

 

Lisäksi Minna käyttää kompressiota joutuessaan matkustamaan pitkiä aikoja junassa tai lentokoneessa.

Minnan valinnat kevään 2XU-uutuuksista:

 

Seuraava artikkeli