Naisten Muoti  — 25.10.2016

Kurvit kuosiin muotoilevilla alusasuilla

Pikkujoulukausi on alkamassa ja juhlapukeutuminen on jälleen ajankohtaista. Upea juhla-asu tuo parhaat puolesi esiin, kun panostat hyvin istuviin, oikeista paikoista muotoileviin alusvaatteisiin.

Alusasu on tärkein asuste

Juhlapukeutumisen tärkein asuste ei ole upea laukku tai ihanat kengät, vaan täydellisesti istuva alusasu. Vaikka usein kuvitellaan, että alusasulla ei ole niin väliä, pukeutuminen alkaa aina alusvaatteista. Huonosti istuvat alusvaatteet näkyvät ulospäin epämukavana olona, jolloin juhlasta nauttiminen saattaa jäädä puolitiehen. Muotoilevat alusasut litistävät vatsaa sekä muotoilevat reisiä ja selkää. Lisäavuksi voi valita myös muotoilevat sukkahousut, jotka napakoittavat koko olemusta. Panostamalla laadukkaaseen ja oikeankokoiseen alusasuun, säteilet juhlassa enemmän kuin koskaan.

kultakirjailtu mekko

Valitse materiaali huolella

Juhlavaatetta valitessa kannattaa käyttää hetki materiaalivalintoihin. Silkki, trikoo ja satiini paljastavat vartalon jokaisen kurvin ja muhkuran. Muotoilevat alusvaatteet ovat tällöin loistava apu. Ne eivät ole vanhan luulon mukaan enää lainkaan ”mummomaisia”, vaan muotoileviin alusasuihin luottavat myös maailmantähdet. Muista, että pakkaskaudella materiaalit saattavat olla sähköisiä. Noudata aina vaatteen huolto- ja pesuohjeita huolella, niin sähköisyys ei häiritse juhlatunnelmaasi.

Ohuet saumat, hyvä istuvuus

Alusasumallistot uudistuvat kokoajan: käyttömukavuus, laatu ja istuvuus ovat huippuluokkaa. Puuvilla on hyvä materiaali, mutta se harvoin soveltuu juhlaan. Puuvillaisissa alusvaatteissa on usein paksummat saumat kuin silkistä tai keinokuiduista valmistetuissa alusasuissa, joten juhlavaatteen alle kannattaa valita mahdollisimman ohutsaumaisia alusasuja. Tarjolla on myös ns. saumattomia alusasuja, jotka sulautuvat juhlamekon alle kuin toinen iho.

Pelastava alushame

Tarkista aina, onko juhlamekossasi tai hameessasi vuorikangas. Erityisesti edullisimmissa juhlavaatteissa säästetään harmillisen usein vuorauksista. Tällöin mekko/hame ei laskeudu kauniisti. Ilman vuorikangasta mekko tai hame voi myös tarttua ikävästi kiinni reisiin ja sääriin, jolloin hame nousee ylöspäin. Vanha kunnon alushame auttaa. Sen ansiosta mekon tai hameen kangas laskeutuu kauniisti eikä mitään kuulla läpi. Alushameita on tarjolla monenlaisiin tarpeisiin ja useissa väreissä.

Valitse oikea koko

Oikean koon valitseminen on tärkeää niin juhlamekossa kuin alusasussakin. Älä valitse liian tiukkoja alusvaatteita, sillä voimakkaasti erottuvat alushousunrajat eivät imartele ketään. Muista, että liian pienen koon valitseminen ei tee sinusta yhtään pienempää, vaan päinvastoin.

 

Kauden pikkujoulumuotia täällä >>

Seuraava artikkeli