Naisten Muoti  — 28.6.2017

Juoksu osaksi elämäntapaa – pohjana maltti ja tavoitteet

Laura Enroth on elokuussa 2016 äidiksi tullut juoksuvalmentaja, personal trainer ja juoksuun keskittyvän Juoksujalkaa-blogin kirjoittaja. Laura aloitti juoksemisen tauon jälkeen taas kevään aikana ja kevyet mutta silti riittävän vaimennetut On Running Cloudflow -juoksukengät ovat nousseet Lauran ykkössuosikeiksi.

Laura Enroth on juoksuvalmentaja, personal trainer ja juoksuun keskittyvän Juoksujalkaa-blogin kirjoittaja.

Enroth on aloittanut juoksun harrastuksena vuonna 2009, mutta päätynyt innostuksen viemänä aina maratoneille ja valmennusuralle asti. Hänen Juoksujalkaa-blogissa yhdistyvät aihepiireinä liikunta, ruokavalio, kokonaisvaltainen hyvinvointi sekä sporttityyli.

 

Uusi arki ja äitiys ovat osaltaan järkevöittäneet treenejä sekä vaatineet niiden uudenlaista rytmittämistä ja aikatauluttamista. Kun aika on rajallisempaa, tulee tehtyä laadukkaita treenejä lyhyemmässä ajassa.

 

Juoksuvalmentajana Lauran pääohjenuorana on aina kulkenut ajatus, että liikunta ja juoksu eivät saa olla liian totista suorittamista, vaan niiden on tarkoitus tuoda jaksamista, hyvää oloa ja iloa arkeen.

UUTUUS! Mustat On-jalkineet nyt myynnissä Helsingin keskustan ja Tapiolan tavarataloissa.

Mistä saat motivaation juoksuun päivittäin?

 

”Juuri tällä hetkellä hoitovapaalla ollessa päivittäiset lenkit ovat loistava tapa päästä ulos raittiiseen ilmaan ja rytmittää päivää. Tällä hetkellä kaikki lenkit eivät toki mene juosten vaan teen pitkiä vaunulenkkejä myös kävellen ja sovin usein kavereiden kanssa lenkkitreffejä. Parin kolmen tunnin lenkillä tuulettuu pää, kunto nousee ja samalla vaihtuu kuulumiset.”

 

”Jonkun verran hölkkäilen myös vauva juoksurattaissa ja pyrin tekemään vähintään yhden lenkin viikossa täysin yksin. Lenkin jälkeinen hyvä ja virkeä olo ovat isoimmat motivointikeinot. Lisäksi pitkällä tähtäimellä motivoi kunnon nouseminen ja uusien omien tavoitteiden saavuttaminen.”

Miten juoksemisen saa osaksi elämäntapaa?

 

”Juoksu on harrastuksena erinomainen, kun sen malttaa aloittaa rauhassa. Pohjakunnon rakentaminen vie aikaa, mutta se kivijalka kannattaa tehdä maltilla. Se on sekä lihaksistolle että hengityselimistölle mukavampaa.”

 

”Myös mahdolliset tavoitteet juoksun suhteen kannattaa asettaa realistisiksi. Ensimmäiseksi tavoitteeksi ei kannata asettaa maratonia vaan aloittaa vaikkapa vitosesta, kympistä tai puolimaratonista, jos sellaiset sinua motivoivat. Itsellä ne toimivat hyvinä kannustimina ja motivoivat lähtemään juoksemaan.”

Kuinka jatkaa juoksemista pidemmän tauon jälkeen?

 

”Etenkin näin synnytyksen jälkeen on omien tuntemusten lisäksi hyödyllistä tarkistuttaa asiantuntijalla lantionpohjan palautuminen ja lihaksisto, ennen kuin uskaltaa turvallisesti alkaa lenkkeillä. Maltti on varmasti tässäkin se avainsana. Jälleen on rauhassa rakennettava peruskunto ennen kovempia harjoituksia.”

 

”Tauon jälkeen myös pitkät ja reippaat kävelylenkit toimivat pohjakuntoa rakennettaessa mainiosti. Juoksun voi ottaa mukaan pikkuhiljaa. Positiivisessa mielessä itsensä haastaminen motivoi – ainakin minua. Myös erilaiset juoksutapahtumat toimivat tässä hyvin.”

Kuinka Cloudflow-kengistä tuli suosikkisi?

 

”Nämä kevyet ja silti riittävän vaimennetut On Running Cloudflow -juoksukengät ovat nousseet ykkössuosikeikseni kevään aikana aloittaessani taas juoksun tauon jälkeen. Pidän erityisesti kenkien rullaavuudesta sekä pohjan joustavuudesta. Nämä jalassa tuntuu, että samaan aikaan ne suojelevat jalkoja alastulossa ja auttavat ponnistuksessa löytämään taas juoksun energisyyden ja keveyden. Kengät ovat monipuoliset ja sopivat niin lyhyemmille pyrähdyksille kuin pitemmillekin matkalle.”

Laura Enrothin syksyn juoksukalenterista löytyvät jo City Survivors -kaupunkiseikkailu, Midnight Run Helsinki sekä Lidingöloppet-maastojuoksukilpailu Ruotsissa. Lauran vinkkinä vielä, että tavoitteiden ja välietappien kirjoittaminen ylös on yksi tehokkaimmista tavoista pinkaista itsensä lenkkipolulle.

Voita liput Helsinki Midnight Run -tapahtumaan!

Tule tutustumaan uusiin mustiin On Cloudflow -juoksukenkiin lauantaina 1.7.2017 Helsingin keskustan tavarataloon. Juoksuvalmentaja ja Juoksujalkaa-blogista tuttu Laura Enrothilta on mukana antamassa vinkkejä juoksuun.

Tapahtumapäivän 1.7. aikana kaikkien On-kenkien ostajien kesken arvotaan kaksi vapaalippua Helsinki Midnight Run -juoksutapahtumaan 9.9.2017. Yhden lipun arvo on 44 euroa.

Nyt kannattaa tulla päivittämään menopelit kuntoon!

 

Seuraava artikkeli