Muoti  — 24.10.2017

Andiatan Tarja Rantanen: ”Haluan pukeutua mökilläkin kauniisti”

Andiata-vaatemerkin perustaja Tarja Rantanen valitsi elämänsä klassikot lomakohteesta lempivaatteeseen.

Yhtäkkiä sen röyhelöt olivat kaikkialla. Andiatan Garbine oli viime kevään se mekko, jonka kerrostetut maksihelmat vilahtelivat blogeissa ja muotilehtien sivuilla.
 
Muotipiirien huomio on ansaittu yli 30 vuoden työllä. Andiata on perustettu Helsingissä vuonna 1986, ja sen vaatteet tunnetaan skandinaavisen vähäeleisyyden ja pariisilaisvaikutteiden yhdistelmästä. Tutut vaikutteet näkyvät myös syysmalliston Demelza-mekossa, josta ennustamme tämän syksyn ilmiötä.

Nyt klassikkomerkin perustaja Tarja Rantanen paljastaa oman elämänsä klassikot

 

 

1LOMAKOHDE
Klassikkomatkakohteeni on Pariisi. Matkustin sinne ensimmäisen kerran 17-vuotiaana, ja nyt minulla on toinen koti ensimmäisessä kaupunginosassa, Chanelin liikettä vastapäätä. Yhtä mielelläni matkustan myös Kuusamon hiljaisuuteen.

2TUOKSU
Klassikkotuoksuni on Diorin Diorissimo. Kielo on lempikukkani. En pidä makeista enkä raskaista tuoksuista.

3KIRJA
Klassikkokirjani on Väinö Linnan Tuntematon sotilas. Se on kirja, joka herkistää minut.

4HUONEKALU
Klassikkohuonekaluni on tuoli, jonka Le Corbusier -nimellä tunnettu Charles-Édouard Jeanneret suunnitteli vuonna 1928. Kotini Espoossa on hillitty ja pohjoismainen, Pariisin-asuntoni on romanttinen ja hullutteleva. Siellä on kattokruunu, ranskalainen parveke ja koristeellisia peilejä.

5VAATE
Klassikkovaatteeni on valkoinen puuvillapaitapusero. Haluan pukeutua mökilläkin kauniisti. Kotona puen työpäivän jälkeen oloasun.