Lasten muoti  — 3.12.2016

Teinit kertovat: näitä toivomme lahjaksi

Mitä hankkia joululahjaksi teinille, jolla on tarkka maku ja omat mieltymykset? Kysyimme nuorisoraadilta itseltään ja saimme hyviä lahjavinkkejä Lukalta ja Nellalta 12 v., Ukolta 13 v., Nitalta 14 v. ja Oonalta 16 v.

Toiminnan tyypille

Tänäkin jouluna teinien lahjalistan kärkeen pääsee elektroniikka eri muodoissaan. Suosituimpia toiveita ovat oma televisio sekä Xbox- ja Playstation -konsolit laajoine pelivalikoimineen. Uusi puhelin on kuitenkin nuorten ehdoton ykköshaave.

 

Urheilusta kiinnostunutta on puolestaan helppo muistaa oman lajin urheiluvälineillä tai vaikkapa urheilukanavapaketilla. Urheiluvaatteet ja erilaiset asusteet näkyvät myös nuorten katukuvassa: juoksukengät, trikoot ja hupparit eivät kuulu vain treenisaleille, vaan ne ovat luonnollinen osa jokapäiväistä pukeutumista, jonka kruunaa usein merkkitietoiset kuulokkeet.

Nita 14 v. toivoo lahjaksi erityisesti Niken juoksukenkiä ja Superdryn hupparia.

Hyvän fiiliksen ystävälle

Kirjojen ystävää hemmotellaan joulunaikaan, sillä tarjontaa on runsaasti. Jos lahjan saaja on erityisen aktiivinen lukija, kannattaa tiedustella tarkempia mieltymyksiä kirjan ja kirjailijan suhteen. Soturikissa sekä Harry Potter ja kirottu lapsi nousevat tänä jouluna toivelistan kärkeen – elämäkerroista kiinnostavat Johnny Depp ja Michael Jackson.

 

Monia tyttöjä viehättää myös erilaiset hemmottelevat lahjat – pörrösukat, pehmeät torkkupeitot ja miedot tuoksukynttilät. Lahjalistan suosikkeja ovat niin ikään vartalotuoksut ja kasvonaamiot, sekä korut ja isot kaulahuivit. Joulunaikaan kuuluu myös nautiskelu suklaan ja lempikarkkien äärellä.

Elämysten metsästäjälle

Tavaralahjojen lisäksi nuorten toivomuslistoista löytyy erilaisia elämyslahjoja. Liput elokuviin tai konserttiin on takuuvarma lahja, joka on helppo myös kuljettaa tai postittaa saajalle. Ykkösvinkkejä ovat myös Tubecon-liput, Spotify Premium ja Netflix-jäsenyys.

 

Lahjakortti on nuorten mielestä kaiken kaikkiaan hyvä lahjaidea: varsinaisen lahjan saa valita itse – mitä laajemmasta valikoimasta, sen parempi. Teinien mukaan näin vältytään myös joululahjojen klassiselta virheeltä, nuorison mieltämisestä yhdeksi massaksi. Nuoret haluavat olla yksilöllisiä ihmisiä, joilla on omat vahvat kiinnostuksen kohteet.

Nuorisoraati osoitti myös hyväsydämisyytensä joulun lahjatoiveissaan. Omien lahjojen sijaan osa toivoi, että perheen lemmikkejä muistettaisiin puruluulla tai uusilla leluilla, joilla voisi yhdessä peuhata joulun kiireettöminä päivinä.

 

Lisää lahjoja nuorille löydät täältä >>

Seuraava artikkeli