Koti  — 21.5.2018

Tässä se on: liian ihana juhlapöytä

Muodikkaat ylioppilasjuhlat, intiimi hääillallinen ja boheemi juhannus kaupungissa. Poimi tästä trendikkäimmät ideat kattaa juhlapöytä tänä vuonna.

ELEGANTTI VALMISTUJAISJUHLA – ROOSAN SÄVYINEN NOUTOPÖYTÄ

 

Roosa ja liila ovat kesän muotivärejä kattauksessa, varsinkin vanha roosa. Myös luonnonläheiset hiekan ja beigen sävyt ovat nyt nousussa. Yksi tai kaksi katseenvangitsijaa juhlapöydässä riittää. Sellainen voi olla vaikka värikäs koristeellinen tarjoiluvati tai komea kukkakimppu. Kattauksissa voi huoletta yhdistellä erivärisiä ja -tyylisiä astioita. Tyylistä tulee yhtenäinen, kun valitset kaikki värit murretuista sävyistä.

Marmorista valmistetun Eightmood Porter-kynttilälyhdyn pohja on kullanhohtoista metallia.

Hyvin käteen sopivan juomalasin teksturoitu pinta taittaa valon kauniisti ja saa juoman näyttämään houkuttelevalta.

Villa Stockmannin kaitaliina on valmistettu 100 % pellavasta. Kaitaliinassa on kauniin eläväinen pinta ja koristeommelta. Tekstiileillä vaihtelet helposti sisustuksesi tunnelmaa ja värejä.

Pip Studion herkät Floral-haarukat tuovat kauneutta kattaukseen.

Hurmaava Rose-teekannu tuo teehetkiin väriä.

Kristina Riskan ja Kati Tuominen-Niittylän Koko-sarja on elämäniloinen, konstailematon ja monipuolisesti yhdisteltävä astiaperhe.

INTIIMIT HÄÄJUHLAT – GRAAFISTA TYYLIKKYYTTÄ

 

Yhdistä harmaata ja beigeä graafiseen mustavalkoiseen kattaukseen. Ne tuovat juhlapöytään lämpöä. Lisää klassiseen, yksinkertaiseen kattaukseen yksi erilainen lautanen. Tämän juhlapöydän juttu on ruudullinen Oiva/Spaljé-lautanen. Erilaiset kivimateriaalit ovat nyt iso trendi kattauksissa. Juhlapöytään sopivat esimerkiksi marmoriset kynttilänjalat ja tarjoiluastiat.

Pellavainen pöytäliina viimeistelee niin modernin kuin maalaisromantiikkaa henkivän kattauksen. Pestyssä pellavakankaassa tulevat kauniisti esiin materiaalin luonteenomaiset piirteet ja sen pehmeys.

Rento Ruut soveltuu sekä peitoksi että pöytäliinaksi – tai vaikkapa lapsien majan rakennusaineeksi! Kauniin ja näyttävän kankaan on suunnitellut muotoilija Heini Riitahuhta. Hän halusi tuotteensa kuvastavan elämää – niinpä kangas on tilkkutäkkimäinen ja täynnä kasvamiseen liittyviä teemoja. Lämmin Ruut-liina/peitto on pestyä pellava-puuvillaa, joten se on materiaaliltaan helppohoitoista. Tuotteelle on myönnetty avainlipputunnus.

Kaarevalinjainen L-koon lasimaljakko on korkeudeltaan 19 cm ja halkaisija on 13,5 cm. Scholten & Baijingsin suunnittelemassa maljakossa on yksinkertaisen tyylikästä kuviointia.

Suvi Kankkosen suunnittelemassa kuosissa on metsäretken satoa. Sivussa on ripustuslenkki. Materiaali on 50 % pestyä pellavaa ja 50 % puuvillaa. Konepesu 60 °C.

Broste Nordic Coal -teepannun rouhea design ja tummat sävyt sopivat maanläheiseen kattaukseen. Jokainen pannu on väritykseltään ja kuvioiltaan uniikki. Materiaali on lasitettua keramiikkaa.

SALAINEN PUUTARHAJUHLA – TERRAKOTTAA JA HEINÄNKORSIA

 

Terrakotta on yksi sisustajien suosikkisävyistä juuri nyt. Yhdistä rentoon juhannuspöytään muodikkaat terrakottaiset mukit. Koristele juhlapöytä muutamalla näyttävällä heinänkorrella. Erilaiset luonnosta haetut koristeet ovat todella trendikkäitä juuri nyt. Heitä etiketit sikseen ja ota piknikille lautasliinojen sijaan kauniita astiapyyhkeitä.

Jutun stailasi ja vinkit antoi sisustussuunnittelija Laura Räihä.

Ympäristöystävälliset EcoSouLife-tuotteet valmistetaan kasvipohjaisista, uusiutuvista materiaaleista. Bambusta valmistettu setti on ekologinen ja turvallinen vaihtoehto kertakäyttö- tai muoviastioille. Piknik-settiin kuuluu lautanen, muki, kulho sekä aterimet. Setti on konepesun kestävä.

Hauskat lasipurkit ovat todellisuudessa mukeja, joista voi nauttia virkistävää juotavaa. Tilavuus on 0,4 l. Mukin voi laittaa mikroaaltouuniin, mutta kiehuvan veden kaatamista mukiin ei suositella. Käsinpesu.

Säilö kauden marjat ja hedelmät herkullisina hilloina kylmän talvikauden varalle. Kannellinen, kuusikulmainen säilöntäpurkki on lasia

Lasikarahvissa on varrastikku, johon voidaan varrastaa esimerkiksi kurkkuviipaleita, hedelmälohkoja tai syötäviä kukkia tuomaan juomaveteen makua ja näköä. Karahvi sopii useimpien jääkaappien ovilokeroihin, ja korkki estää muita kuin haluttuja aromeja tarttumasta veteen. Karahvia voidaan käyttää myös ilman varrasta. Kestää konepesun.

Lasinen purkkisäiliö on juhlien hitti, josta booli, mehu tai vesi voidaan annostella kauniisti. Säiliössä on tiivis kansi ja hana. 8 litran juomasäiliö voidaan asettaa haluttaessa erikseen myytävälle pöytätelineelle, joka helpottaa juoman tarjoilua.

Klassisen raikas keittiöpyyhe on napakkaa puuvillaa.

Seuraava artikkeli