Koti  — 18.11.2016

Helpot vinkit: Näillä pienillä muutoksilla luot kotiin joulun tunnelmaa

Joulun odotuksen voi julistaa alkaneeksi, kun sisustukseen hiipi jotain punavalkoista, porokuvioitua tai kullanhohtoista.  Tekstiilit ovat helppo keino päivittää kodin ilme talvikauteen. Jo pienillä muutoksilla saat ihmeitä aikaan.

 

Aloita vaihtamalla koristetyynyt ja torkkupeitot kauteen sopiviksi. Myös verhojen vaihto ja maton päivittäminen vaikuttavat olennaisesti huoneen yleisilmeeseen. Suosi suurissa pinnoissa harmonisia, neutraaleja sävyjä ja piristä kokonaisuutta väripilkuin, kuten kirkkaanvärisin koristetyynyin.

 

 

Viihtyisää punaruutua, kimaltavaa kultaa

 

Perinteinen joulunpunainen ja puhtaan valkoinen eivät ole ainoita vaihtoehtoja viihtyisän joulukodin väreiksi. Kauden sisustusvärit ovat syviä ja sesonkiin sopivia.

 

Syksyn väripalettiin kuuluneiden tumman luumun, petroolin ja ruskan sävyjen rinnalle ja skandinaavisten, maanläheisten värien rinnalle nousevat tietenkin tutut joulusuosikit punainen, vihreä, hopea ja valkoinen. Myös syvä vihreä ja tummanharmaa sopivat erinomaisesti kehystämään talven juhlavaa tunnelmaa.

 

Talvisen väripaletin lisäksi myös kuosit ja kuvioinnit vievät ajatukset jouluun. Perinteiset poro- ja kuusikuosit saavat uuden, tyylikkään ilmeen uusista, vähemmän perinteisistä värivalinnoista ja modernin pelkistetystä muotokielestä.

 

Valitsetpa sisustukseesi kullankimallusta, perinteistä puna-valkoruutua tai pehmeitä neutraalisävyjä, jouluinen koti saa olla juuri sinun näköisesi.

 

 

Pieni muutos, suuri ilo

 

Sänky on makuuhuoneen kiintopiste ja kalusteista se, jonka ulkoasu on helpoin päivittää vuodenajan, trendien ja mielentilan mukaan. Vuodevaatteilla voi vaihtaa tilan väriä ja tunnelmaa aina, kun siltä tuntuu.  Uudet lakanat raikastavat makuuhuoneen tyylin hetkessä.

 

Uskalla kokeilla eri sävyjä ja kuoseja rohkeasti: läheltä katsottuna villinoloinen printti voi näyttää isona pintana tyylikkäältä. Samaten Lisäksi vuodenvaatteiden eri muodot ja koot  antavat monia mahdollisuuksia leikittelyyn. Kokeile esimerkiksi millainen yleisilme syntyy, jos yhdistät yksiväriseen pussilakanaan kuviokuosisen tyynyliinan tai toisinpäin.

 

Tutustu myös eri materiaalivaihtoehtoihin. Flanelli on täydellinen talvilakanoiden kangas, jonka pehmeys ja lämpö muuttaa vuoteen suloiseksi talvipesäksi. Ylellinen silkki ja puuvillasatiini taas pukevat makuuhuoneen juhlaan.

Seuraava artikkeli