Koti  — 4.4.2017

Päivitä pellavasi

Pellavan keveys tuo kevään sisustukseen. Valitse klassiset luonnonläheiset sävyt tai hyppää saman tien keväisiin pastellisävyihin.

Pellava & olohuone

Ei ole mikään ihme, että pellava on sisustuslehtien ja -blogaajien kestosuosikki. Pellava toimii sisustuksessa samalla tavalla kuin farkku pukeutumisessa: se tuo kokonaisuuteen rentoutta, huolettomuutta ja maanläheisyyttä. Tämä pätee varsinkin sohvatyynyissä, sillä pellava rypistyy kauniisti, ja pellavaiset tyynyt suorastaan huutavat loikoilemaan.

 

Päivien pidentyessä voi sohvien villahuovatkin vaihtaa pellavaisiin: ne ovat kevyitä, mutta lämmittävät silti.

 

Verhoissa pellava on ylitse muiden. Valo siivilöityy kauniisti ohuiden pellavaverhojen eläväisen ja hivenen kiiltävän pinnan läpi. Pellavaverhot ovat ajattoman kauniit ja niissä on hyvä valonkestävyys. Luonnonvalkoiset pellavaverhot pehmentävät rujoimmatkin kevätsäteet lempeäksi hattaraksi.

Pellava & keittiö

Jos haluat kotiisi edullisen kevättrendipäivityksen, hoidat sen helpoiten keittiöpyyhkeillä. Väreistä pinnalla ovat vaaleanpunainen ja heleä vihreä. Kuvioissa vapaamuotoinen, kasvimaailmaan liittyvä ornamentiikka jyrää graafisten muotojen ja raitojen ohi.

 

Pöytäliinoissa pellava on suosittu materiaali, sillä sen sileä pinta hylkii likaa, ja se puhdistuu helposti pesussa. Kangas on myös kauniin kiiltävä, ja tätä ominaisuutta voi vielä lisätä kylmämankeloinnilla.

 

Steriilin valkoisen sijaan tänä keväänä suositaan valkoisen luonnollisempia sävyjä. Klassinen vaalea ja pellavanharmaa ovat varmoja valintoja pöytäliinan väreiksi. Ne antavat kauniin pohjan väri-iloittelulle lautasliinoissa ja muussa kattauksessa.

Pellava & makuuhuone

Pellavakankaan huonona puolena on pidetty sen rypistyvyyttä. Mutta lakanoissa ominaisuus näyttää vain lokoisalta ja ihanalta. Pellavalakanoiden suosiota lisää myös kankaan hengittävyys. Ne tuntuvat kesällä ihoa vasten viileiltä, talvella lämpimiltä.

 

Yksi tämän vuoden sisustustrendeistä on tekstuurien korostaminen. Koska ihmiset elävät näyttöpäätteiden ja hälyn keskellä, sisustussuunnittelijat haluavat tarjota vastapainoksi mukavuutta, lohtua ja kotoisuutta. Siksi eläväiset, pehmeät pinnat ovat suosittuja.

 

Jos haluat päivittää lötsähtäneet kotihoususi, mikään ei sano ”ylellinen mutta mukava” niin kuin pellavaiset, luonnonvalkeat yöhousut.

Pellava & kylpyhuone

Pellavaa käytetään pyyhkeisiin ja kylpytakkeihin, koska se imee hyvin kosteutta. Pellavakangas ei myöskään liimaudu kastuessaan ihoon. Keveytensä takia pellavapyyhkeet kuivuvat nopeasti ja kulkevat näppärästi mukana.

 

Kylpyhuoneen mattojen loimilangoissa pellavaa käytetään lujuuden vuoksi.

 

Pellavan hyviin ominaisuuksiin lasketaan sekin, että se allergisoi luonnonkuiduista vähiten.

 

Tekstuurien rakastajat kietaisevat kylvyn jälkeen pellavaisen vohvelikylpytakin päälleen. Sen kanssa ei palele eikä läkähdy.

Pellava & sauna

Pellava näyttää erityisen hyvältä vaaleisiin puupintoihin yhdistettynä, sillä molemmissa on luonnollinen tuntu ja sävy. Värjäämätön, harmahtava pellava on aina varma valinta mihin tahansa, mutta erityisesti se sopii saunan vaaleisiin lauteisiin. Vihertävät kuviot laudeliinassa raikastavat saunaa kuin vihta juhannuksena.

 

Kruunaa kylpyhetki pellavaisella pesusienellä tai -kintaalla. Pellava tuo pesuvälineisiin ihoa kuorivan karhean pinnan.

 

Löydät lisää hurmaavia pellavatuotteita verkkokaupastamme.

Seuraava artikkeli