Koti  — 19.9.2017

Näin valaiset kodin eri huoneet

Kaunis valaisin on muutakin kuin valontuoja: se on kodin katseenvangitsija ja tunnelmanluoja.

Keittiö
Kotikokki tarvitsee kiinteät, tehokkaat työvalot, mutta keittiövalaistus voi olla myös trendikäs sisustushankinta. Keittiöstä tulee hetkessä kodikkaampi, kun tuot tilaan olohuoneeseen tarkoitetun valaisimen. Kokeile vaikka kattokruunua tai kerää kattoon näyttävä rypäs pieniä valaisimia.


Olohuone

Olohuoneen tärkein tunnelmanluoja on monipuolinen valaistus: himmeä, romanttinen valo ja kirkas yleisvalo onnistuvat molemmat, kun valaisimia on tarpeeksi. Isompaan tilaan mahtuu useampi kattovalaisin, eikä niiden tarvitse roikkua vierekkäin.


Makuuhuone

Kokeile pöytävalaisimien sijaan yöpöydän yläpuolelle sijoitettuja siroja seinä- tai kattovalaisimia. Älä kuitenkaan unohda kunnon kattovalaisinta. Hanki makuuhuoneeseen himmennin, niin saat tilaan sekä kirkkaan että lempeän valaistuksen.


Työhuone

Tehokas työskentely vaatii riittävästi valoa. Silmät jaksavat keskittyä paremmin, kun kohdevalo kattaa koko työskentelyalueen. Vältät häiritsevät varjot lukiessa ja kirjoittaessa, kun sijoitat valaisimen heikomman kätesi puolelle pöytää.

TEE TYYLI