Koti  — 5.1.2017

Kuukauden kantiskasvit – mikä on sinun suosikkisi?

Aika tuoda hieman uutta elämää kotiin! Kukilla ja viherkasveilla sisustaminen on nyt supersuosittua: tässä kolme vaihtoehtoa kotisi väripilkuksi!

Joulun jälkeen koti kaipaa jotain uutta ja tuoretta. Viherkasveilla sisustaminen  on paitsi trendikästä, myös erinomainen tapa tuoda kodin ilmeeseen ripaus väriä ja raikkautta.

 

Valitse kodin uudet väripilkut sijoituspaikan valoisuuden, omien hortonomintaitojesi ja sisustuksen värimaailman mukaan.

 

Tässä omat varteenotettavat vaihtoehtonsa aloittelevalle kotihortonomille, hieman jo haastavampaa kohdetta etsivälle viherpeukalolle sekä hänelle, joka haluaa päästä helpolla.

Aloittelevalle hortonomille: klusia

Klusia sopii aloittelevalle viherpeukalolle mainiosti, sillä se on kestävä ja helppohoitoinen, eikä vaadi erikoiskohtelua.

 

Kotikonnuillaan Karibialla klusiat voivat kasvaa pienen puun kokoisiksi, mutta huonekasvina käytettävä lajike on kooltaan pienempi.

 

Klusian lehdet ovat paksut, kiiltävät, nahkamaiset ja syvän vihreät.

 

Hoida klusiaasi näin:

 

  • Valitse klusialle valoisa kasvupaikka, mutta varo, ettei kasvi joudu suoraan, kovaan auringonpaahteeseen.
  • Kastele klusiaa säännöllisesti, kasvukaudella noin kerran viikossa ja talvikaudella noin kerran parissa viikossa. Kasvia voi myös suihkutella.
  • Klusiaa voi lannoittaa kasvukaudella kerran kuukaudessa.
  • Klusia kannattaa siirtää uuteen multaan muutaman vuoden välein.

 

Klusia (Clusia Rosea Princes), ruukun halkaisija 17 cm, kanta-asiakastarjouksessa tammikuussa 19,- (24,90)

 

lc01_klusia

Pientä haastetta kaipaavalle: Perhoskämmekkä

Orkideoja pidetään usein haastavina hoidettavina, mutta perhoskämmekkä on orkideaksi varsin vähään tyytyväinen ja oikealla hoidolla kukkii myös uudelleen.

 

Hoida perhoskämmekkääsi näin:

 

  • Valitse perhosorkidealle kotoa sijoituspaikka, jossa se saa paljon valoa, mutta ei joudu suoraan auringonpaisteeseen.
  • Kastele orkidea upottamalla se ruukussa kädenlämpöiseen veteen ja anna olla muutaman minuutin niin, että kukan juuret imevät rauhassa vettä. Sopiva upotusväli on reilun viikon. Orkidea varastoi kosteutta juuriinsa, joten se kestää melko hyvin, vaikka kasteluväli välillä vähän venähtäisikin.
  • Orkideaa voi lannoittaa miedolla orkidealannoitteella.
  • Orkideat tottuvat kasvupaikkaansa valoon ja olosuhteisiin, joten älä vaihtele kukan paikkaa tarpeettomasti kotonakaan.
  • Orkidealle kannattaa vaihtaa uusi kasvualusta parin vuoden välein. Kun kasvualusta alkaa maatua, ilma ei enää pääse kiertämään ruukussa hyvin.
  • Jotkin hedelmät, kuten omenat ja banaanit, erittävät etyleeniä, joka on kasvien hengittämisestä syntyvä väritön ja hajuton kaasu. Etyleeni nopeuttaa orkidean kukintaa ja saa kasvin vanhenemaan ennen aikojaan. Älä siis sijoita orkideaa ja hedelmävatia samalle pöydälle. Joulun aikaan kannattaa muista pitää orkideat kaukana myös joulukuusesta, joka niinikään päästää ilmaan etyleeniä.

 

Perhoskämmekkä, 4 vanaa, kanta-asiakastarjouksessa tammikuussa 19,- (24,90)

perhoskammekka_580x865

 

Kun haluat päästä helpolla: leikkokukkakimppu

Celia-kimppu kanta-asiakastarjouksessa tammikuussa 17,- (21,90)

lc01_kimppu_celia

 

Lara-kimppu kanta-asiakastarjouksessa tammikuussa 17,- (21,90)

 

lc01_kimppu_lara

Seuraava artikkeli