Koti  — 20.2.2017

Hyödynnä kantisetu: Viherkasveilla sisustaessa enemmän on enemmän

Vihreä on tämän kevään trendiväri, ja kasvit ovat mitä hauskin tapa tuoda sitä sisustukseen. Nyt helmikuun ajan kaikki viherkasvit ovat kanta-asiakastarjouksessa!

Kaikki viherkasvit –20 %

Etu voimassa kanta-asiakkaille 28.2.2017 saakka.

Viherkasvit saatavilla vain tavarataloista, kasvivalikoima vaihtelee tavarataloittain.

 

 

Tutustu vaikka näihin:

 

Muorinkukka (Peperomia)

Muorinkukat, eli peperomia-kasvisuku, pitää sisällään hyvin erilaisia lajikkeita. Ne ovat huonekasveina suhteellisen helppohoitoisia ja näyttäviä, sillä joissa lajikkeissa on värikkäät lehdet, toisissa taas erikoisenmuotoiset tai uurteiset lehdet. Muorinkukka pitää tasaisesta hajavalosta ja kosteudesta. Niiden paksut lehdet varastoivat hyvin kosteutta, joten pintamullan voi antaa välillä kuivahtaakin.

 

Kastanjasutipuu (Pachira aquatica)

Kastanjasutipuu on hauskannäköinen, puumainen huonekasvi. Suhteellisen helppohoitoinen vaatii paljon valoa, muttei pidä sekään suorasta paisteesta. Kastanjasutipuu kannattaa kastella kerralla kunnolla ja antaa sitten pintamullan kuivua välillä. Itä-aasialaisessa kulttuurissa kastanjasutipuun uskotaan tuovan onnea ja vaurautta.

 

Seepramaija (Calathea Zebrina)

Seepramaijan tunnusomaisin piirre on sen raidalliset lehdet, joista se on saanut nimensäkin. Kuten useat isolehtiset viherkasvit, seepramaija pitää valosta, muttei siedä suoraa auringonpaahdetta. Erityisesti seepramaija rakastaa sumuttelusta, sillä kasvi viihtyy kosteassa ja lämpimässä ilmastossa.

 

Yllä: lajitelma erilaisia muorinkukkia (kuva: Huiskula)

Alla: lajitelma erilaisia maijoja (kuva: Huiskula)

 

Vinkkejä viherkasveilla sisustamiseen

  • Enemmän on enemmän. Viherkasveilla sisustamisessa enempi on nyt parempi. Yhdistele erilaisia kasveja ja ruukkuja näyttäviksi sommitelmiksi.
  • Näyttävimmän kokonaisuuden saat, kun asettelet kasveja eri tasoihin. Seinille kiinnitettävät ruukut ja amppelit sekä roikkuvat ja rönsyilevät kasvit ovat nyt erityisen in.
  • Sisustuksessa suositaan nyt neutraaleja ja harmonisia sävyjä, mutta kasvimaailmassa värit ovat valloillaan! Piristä kotisi viherilmettä esimerkiksi punalehtisillä lajikkeilla.
  • Revittele ruukuin. Valitse tilaan samansävyisiä mutta erikokoisia ja -muotoisia ruukkuja tai yhdistele rohkeasti kaikenlaisia ruukkuja keskenään.
  • Leikittele kontrasteilla ja ruukkujen eri muodoilla: aseta upeaan, suureen maljakkoon vain yksi tai kaksi kukkaa tai yhdistä pyöreänmuotoinen, pehmeäpiirteinen kasvi kulmikkaaseen maljakkoon.
  • Mehikasveista ja kaktuksista syntyy hauskoja kokonaisuuksia, kun istutat niitä yhteen. Valitse samaan astiaan lajeja, jotka vaativat suurin piirtein saman määrän valoa ja vettä.
  • Myös isot, puumaiset kasvit ovat pinnalla juuri nyt. Yksi iso kasvi huoneessa on loistava katseenvangitsija ja helpommin hoidettavissa kuin monta pientä, erilaista kasvia. Aseta suuri viherkasvi tukevaan ruukkuun lattialle, niin säästät pöytä- ja hyllytilaa.
  • Suunnittele köynnöskasveille reitti valmiiksi tai rakenna niille tuki, jota pitkin ne pääsevät kiipeämään. Hauskannäköinen miniviidakko on valmis, kun päästät köynnöksen kiipeämään pitkin toisen kasvin vartta.
  • Valitse vihersisustukseesi eri vuodenaikoihin kukkivia lajeja, niin pääset nauttimaan kukista ympäri vuoden.
  • Jos matkustat paljon tai olet muuten poissa kotoa, hanki kasveillesi säiliölliset ruukut tai veden annostelija, joka pidentää kasvin kasteluväliä.

Viherkasvit ovat saatavilla vain tavarataloista, mutta lisää ruukkuja ja kasvitarvikkeita löydät verkkokaupastamme.

Seuraava artikkeli