Koti  — 3.9.2016

Hetkiä Stockalla: Islantilainen arkkitehti ostaa designia

Kristjana Adalgeirsdottir valitsee kantiseduista lahjat sukulaisilleen Islantiin ja löytää Stockalta tärkeät palat kotimaata.

”Syyskuun Norden runt -teema Stockalla ilahduttaa minua. Pohjoismaisuus tarkoittaa minulle laatua ja hyviä sekä kauniita tuotteita. Olen asunut yli 20 vuotta Suomessa, mutta islantilaisuus on tärkeä osa perheemme arkea. Eniten se näkyy ruokavaliossamme: syömme usein lammasta ja paljon kalaa.

 

Saan Stockalta myös muut islantilaisen ruokavalion peruspilarit:  Skyr-rahkaa ja Lysi-kalanmaksaöljyä. Kun olin lapsi, Skyr myytiin Islannissa tuoretiskillä. Äiti kävi ostamassa sitä puoli kiloa, ja kotona siihen sekoitettiin arkena vettä ja juhlapäivinä maitoa tai kermaa.

Olen arkkitehti ja työskentelen Aalto-yliopistossa. Esineiden design on minulle tärkeää. Kodin osastolla on hyvä valikoima tanskalaisia klassikkomerkkejä, joista ostan By Lassenin ja Georg Jensenin tavaroita. Islantilaisille sukulaisilleni ostan usein lahjaksi suomalaista designia, eniten Iittalaa ja Marimekkoa. Stockan kanta-asiakkaana hyödyn tuote-eduista. Nyt syyskuun eduista valitsin äidilleni Iittalan Meno-laukun, jota hän ihasteli käydessään kesällä poikani rippijuhlissa. Suunnittelen taas ostavani joululahjat ajoissa, mutta joka vuosi käy samoin: lykkään sitten kuitenkin ostosten teon viimeiseen mahdolliseen postituspäivään, koska tiedän löytäväni täältä helposti kaikille sopivat lahjat. Lähetän paketit matkaan viime hetkellä.

 

Tulen Stockalle myös erittäin hyvän kenkävalikoiman vuoksi. Olen klassisten nilkkureiden suurkuluttaja – ne ovat olleet lempikenkiäni varmaan 30 vuotta.”

Kristjana valitsi syyskuun kantistuotteista suosikkinsa

1. Lysi-kalanmaksaöljy. ”Islantilaisten terveystuote numero yksi. Lapsuudessa terveydenhoitaja tuli luokkaan ja lusikoi öljyä oppilaiden suuhun.”
 
2. Global Essentials nilkkurit. ”Klassiset nilkkurit ovat olleet luottokenkiäni niin kauan kuin muistan. Ruskea väri on täydellinen syksyyn.”
 
3. Iittalan Meno-kassi, harmaa. ”Loistava yllätyslahja Islannissa asuvalle äidilleni. Hän ihaili tätä kassia käydessään Suomessa.”

Kantis, tunnethan etusi?

Ostatko paljon kerralla, kuten Kristjana? Kantiksena saat:

– Ensimmäisen pysäköintitunnin veloituksetta parkkihallissamme.

– Etua ostoksistasi Exclusive-ostospäivinä.

 

Nämä edut koskevat First- ja Exclusive-asiakkaita. Katso kaikki kantisedut täältä >>

Herkku helpottaa arkeasi!

Voit tilata Helsingin keskustan Herkun tilauspalvelusta tuotteita suoraan kotiin. Kuljetuspalvelumme toimittaa tilaukset Helsinkiin, Espooseen, Kauniaisiin ja Vantaalle. Lue tilauspalvelusta lisää täältä >>

Seuraava artikkeli