Kauneus  — 27.9.2019

Uusi kauneusilmiö:
tuorekosmetiikka

Luonnollinen ihonhoito on ottanut uuden harppauksen eteenpäin kotimaisen tuorekosmetiikkabrändi Niki Newdin siivittämänä. Tuorekosmetiikkaa on nyt saatavilla Stockmannilta omassa ihonhoidon tuotekategoriassaan Stockman.com verkkokaupassa.

Miten tuorekosmetiikka eroaa luonnonkosmetiikasta? Elite Magazine USA:n vuoden 2019 artesaanibrändiksi valitseman Niki Newdin perustajan Kirsi Kaukosen mukaan tuorekosmetiikka on lyhykäisyydessään sitä, että laadukkaan elintarvikeajattelun periaatteet on yhdistetty ihonhoitoon. Niki Newdin filosofian mukaisesti tämä tarkoittaa syötäväksi kelpaavia, 100 % jäljitettäviä raaka-aineita ja niistä tehtyjä tehokkaita sekä ravintorikkaita tuotteita, joiden valmistuksessa ei käytetä lainkaan alkoholia eikä lisä- tai säilöntäaineita. Kosmetiikkaa valmistettuna samoin periaattein kuin ensiluokkaisen laadukasta ruokaa.

Tuorekosmetiikan muodostuminen ilmiöksi selittyy suurilta osin myös ihmisten tietoisuuden sekä vaatimustason kasvulla. Sama tiedonjano, joka on herännyt elintarvikepuolella jo vuosia sitten, on kovaa vauhtia rantautumassa myös ihonhoitoon. Halu tietää myös kosmetiikkatuotteiden raaka-aineiden alkuperä sekä laatu vaikuttaa yhä useamman valveutuneen ja tietoisen henkilön päätöksiin. Ihonhoitorutiineissa käytetty kosmetiikka sisältää perinteisesti lisä- ja säilöntäaineita. Uuteen tuorekosmetiikkakategoriaamme kuuluvien Niki Newd -tuotteiden myötä nyt on avautunut mahdollisuus myös lisäaineettoman kosmetiikan käyttöön.

Niki Newd on pioneeritason toimija, joka valmistaa tuotteensa täysin uniikilla tavalla. Kotimaassa tilaustuotteena tuoreeltaan valmistetut tuotteet toimitetaan asiakkaille suoraan kotiin, eikä hävikkiä näin ollen synny. Tuoretuotteiden suositeltu käyttöaika on lyhyempi kuin perinteisellä kosmetiikalla, mutta toisaalta tuotteiden teho perustuu raaka-aineiden tuoreuteen ja siksi optimaalisinta on käyttää ne suoraan valmistuksesta, jotta kallisarvoiset ravinteet vaikuttavat iholla tehokkaimmillaan.