Kauneus  — 2.11.2016

Syksyn meikkitrendeissä tummia sävyjä

Juhlakauden meikissä on lupa irrotella. Huulimeikki on nyt tumma ja iho saa hohtaa kuulakkaana värivalojen loisteessa.

Juhlakauden meikin tärkeimmät tärpit

Syksyn juhlameikissä kuuminta hottia ovat tummanpuhuvat, kanervan tai luumun sävyiset huulet. Huulipuna saa olla mattapintainen. Tarjolla on laaja valikoima tummia ja myös läpikuultavia, mattamaisia punia.

Huultenrajauskynä voi olla asteen tummempi ja rajaus sekä huulten ulkoreuna “väritetään” sisäänpäin, ikäänkuin laveeraten. Rajauksen päälle sipaistu läpikuultavampi huulipuna tekee lopputuloksesta kolmiulotteisen. Hohto- ja strobomeikit ovat pikkujoulukauden must -juttu. Hohdetta voi lisätä nestemmäisessä muodossa meikkivoiteen sekaan tai sipaista hillitymmin kasvojen korkeimpiin kohtiin; poskipäihin, kulmaluille, leukaan…

kasvojen korostus

Kasvojen korostus/varjostus -meikillä saa juhlameikkiin kohtalokasta ryhtiä. Poskiluiden ja leukalinjan korostus/varjostus kuuluvat melkeinpä perusmeikkiin, mutta hifistelijä uskaltaa kaventaa ja kohentaa myös nenänvarren sopivalla siveltimellä.

urban decay naked

Urban Decay nyt Helsingin keskustan tavaratalosta!

Esim. All Nighter -meikinkiinnityssuihke 118 ml 26,90 Naked 2 -luomiväripaletti 53,90

Klassikko juhlaan: Smokey eyes

Pohjusta silmäluomet meikipohjustustuotteella. Puuteroi luomet kevyesti. Levitä tummaa luomiväriä vaahtomuovisella meikkiaplikaattorilla ja pyyhi ylimääräinen väri kämmenselkääsi. Taputtele väriä meikkiaplikaattorilla koko liikkuvalle luomelle. Painele luomiväriä lisää luomen ulkonurkkaan, jossa väriä tulee olla eniten.

Häivytä luomiväriä puhtaalla siveltimellä luomivaon yli siten, että luomiväristä ei jää selvää rajaa. Rajan tulee häivyttyä pehmeästi. Häivytä edelleen kevyesti ulos- ja ylöspäin luomivaon yläpuolelle. Lisää tummaa luomiväriä aplikaattorilla ja toista häivytys.

Lisää tummaa luomiväriä alaripsien tyveen. Viistopäinen sivellin sopii tähän hyvin. Häivytä reuna samalla siveltimellä niin, että lopputulos näyttää mahdollisimman utuiselta. Lisää rajaukset ylä- ja alaluomen sisäpuolelle tummalla meikkikynällä, niin saat intensiivisemmän katseen.

Rajaa yläripsien tyvi pehmeällä meikkikynällä. Nestemäisellä rajausvärillä lopputulos on dramaattisempi. Levitä ripsiin runsaasti ripsiväriä. Tee seuraavaksi meikkipohja. Parantele tarvittaessa silmämeikkiä vielä ihan viimeiseksi.

 

Vinkki! Smoky eyes -meikkiin käytetään yleensä mustia, harmaita ja ruskeita sävyjä. Kokeile myös erilaisia sinisen ja lilan sävyjä. Juhlakauteen sopiva metallinhohto sopii myös smokey eyes -meikkiin. Silmämeikki kannattaa tehdä ennen koko kasvojen meikkipohjan tekoa. Näin poskille varissut luomiväri on helpompi puhdistaa.

Nopea pikkujoulumeikki: Jumborajaukset

Kiinnitä teippi silmän ulkonurkasta kulmakarvan ulkoreunaan. Tämä helpottaa rajaamista.

Hahmottele rajaus silmämeikkikynällä. Piirrä rajausta pieni pätkä kerrallaan, niin pystyt korjaamaan lopputulosta.

Piirrä “harjoitusrajauksen” päälle kunnon rajaus rajaustussilla tai kakkumaisella/geelimäisellä rajausvärillä.

Korjaa sotkut ja virheliikkeet taputtelemalla mustaa luomiväriä rajauksen päälle.

Rajaa alaluomi meikkikynällä aivan ripsirajasta ja pehmennä rajausta luomivärillä.

 

Asiantuntijana: meikkaaja Mervi Markkanen

Kauneuden Juhlaa -tapahtuma 3.-13.11.2016 tavarataloissa ja verkkokaupassa >>

Seuraava artikkeli